⬅ חזרה לאינדקס

צומת דרכים בקריירה

🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2018 23:56
שלום לכל החברים כאן,

לא יודע אם לייחס את מה שאני כותב פה למטרת התייעצות או סתם לשפוך את הלב, אבל בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם.

אני נמצא היום במקום בקריירה שמיציתי לגמרי. אני מנהל הבטחת איכות במקצועי ומהנדס תעו"נ בהשכלתי.

אני מרוויח לא רע יחסית. התחום הספציפי של הבטחת איכות בו אני עוסק הוא קטן, ולכן מכירים אותי בתחום, ואני מקבל פה ושם הצעות ממקומות אחרים. עובד במקום שנוח לעבוד בו, ומרגיש מוערך סה"כ, רק מה, זה לא ממש התחום שאני רואה את עצמי מתפתח בו, קצת משעמם בחלקו, מה גם שהוא נחשב ל"מבוגר" ולא צעיר וסקסי.

אני לא ממש ממורמר, אך לא הכי מאושר, אני מכיר את הפוטנציאל שלי ויודע שאוכל להתעסק בהרבה תחומים אחרים תחת מעטפת "התעשיה וניהול" (דוגמא חזקה הוא תחום מערכות המידע שאני נמשך אליו מאוד).

פחד גדול שלי, בדומה לרובנו, הוא לקום בגיל 40 ולהבין שנתקעת, אתה נשארת פוטנציאל לא ממומש. שוב, זה לא שאני מסכן, אני מצליח לפרנס את משפחתי בכבוד, יודע שבעתיד אוכל להשתכר טוב יותר, אבל מת להתפתח יותר.

שוקל שוב ושוב את צעדיי:

לנסות לגשת למשרות ללא נסיון קודם, לנסות לקחת על עצמי פרוייקטים בהתנדבות בעבודה וע"י כך לקנות ניסיון, ללמוד תואר שני או קורס מקצועי אחר....

אני בטוח שכל אדם שאכפת לו מעצמו ורוצה להצליח שואל את עצמו את השאלות האלה.

הייתי רוצה למצוא מישהו שהצליח, שפרץ דרך והצליח להביא את הכשרון שלו למחוזות אחרים ולא נתקע והתייאש. מישהו שלטש עיניים לתפקיד אחר, או תפקיד בכיר יותר בתחומו, והצליח לשנות.

שאחד כזה ישתף פה את מה שעה.

גם עצות, המלצות, ומילות עידוד יעזרו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 14:08
לא פירטת על המצב הפיננסי שלך. אתה מרוויח היטב ומפרנס את משפחתך, אבל אלה לא השאלות החשובות. כמה אתה חוסך היום? כמה "שנות חיסכון" צברת? האם יש לך "כרית ביטחון" פיננסית עבה מספיק כדי לאפשר לך לקבל החלטות "מסוכנות" מהסוג שתיארת ממקום של עוצמה, ולא ממקום של אילוץ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 15:03
קצת מילות עידוד :

1.זה שאתה מצליח במקצוע שלך הופך את הבעיה ל"צרות של עשירים " ,הרי אם לא היית מסתדר -היה לך קל בהרבה לפתוח דף חדש ולשנות תחום.

2.מערכות מידע זו הרחבה של התואר בתעשיה וניהול -אין סיבה שלא תצליח להשתלב בזה.

3.כל אי החלטה היא החלטה בפני עצמה ,אין מה לעשות ,ככה העולם עובד.

4.אם זה בוער בך ,תחפש עבודה במערכות מידע -הדבר הכי גרוע שיקרה זה שתפסיד שנה שנתיים של ניסיון.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 15:50
תבין מה אתה רוצא לעשות ותשכנע את המנהל שלך (או את המנהל שלו) שזה יעזור למקום העבודה. תעשה את השינוי בהדרגה. אם המנהל יתנגד לגמרי אתה תמיד יכול לחפש במקום אחר. אם אתה טוב, מבין מה אתה עושה, ראש גדול ותורם לא ניראה לי שמספר המזל 40 משנה משהו. החיסרון של הגישה שלי הוא שכשמחפשים עבודה במקום אחר זה בדכ מקפיץ את השכר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 10:33
שאלות טובות שקצת פותחות אפיקי מחשבה:

1. אני ובת הזוג מצליחים בנורמה לחסוך כ30%-40% מההכנסות (נורמה כי אנחנו זוג צעיר עם תינוק אחד ועוד אחד בדרך מה שמשליך ישירות על ההוצאות), ובכלל בעלי מודעות גבוהה להוצאות על מותרות, לא מתנזרים אבל גם לא פזרנים. ההפרש הולך כרגע לקופ"ג להשקעה שכיום עושה תשואה יפה. עדיין לומד את תחום ההשקעות דרך הפורום פה (אגב- לא בטוח שהייתי מרויח יותר ממה שאני מרויח היום למרות עמלת בית ההשקעות 0.8%, ואשמח לתגובה על זה)

2. שנות חיסכון, בשנה האחרונה התחלתי לפי האמור בסעיף 1, כלומר, תמיד חסכנו חלק נכבד מהמשכורת אך לא השקענו. לפני כן רכשתי גם דירה להשקעה (מה שכרגע לא נראה כמשהו מוצלח לנוכח הקיפאון בשוק הדיור).

3.מבחינת כרית ביטחון - גבולי , אני לא יכול היום להרשות לעצמי לרדת משמעותית בשכר, אולי ב- 10%-15%, אחרת אאלץ לצמצם הוצאות עוד יותר כדי לא להסתכן בלגעת בחסכונות. עוד שנתיים של עבודה, חיסכון ותשואה נאה והייתי עונה אחרת.