⬅ חזרה לאינדקס

ניהול תיק השקעות, תושב חו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2018 02:28
שלום,

אני גר בחו"ל כבר 4 שנים, מועסק ע"י חברה אמריקאית, בעל GC וכ'ו. סביר שמבחינת מס אני כבר לא תושב ישראל (על אף שלא ניתקתי תושבות ואני עדיין משלם ביטוח לאומי).

עדיין יש לי נכסים בארץ - דירה וכן חשבון בנק ותיק השקעות. עד כה לא מכרתי מניות בהיותי בחו"ל כדי להימנע ממס רווחי הון. מצד שני הצטבר לי כסף בעו"ש שאותו אני רוצה להשקיע. נוסף על כך יש לי תיק השקעות אמריקאי.

מבחינה רעיונית, איך ההשקעה בתיק בארץ צריכה להיות שונה מהתיק האמריקאי? אני יודע שבתיק הישראלי אני רוצה להימנע ממס רווחי הון והצורך שלו להיות נזיל פחות קריטי לי. האם כדאי לחשוף את התיק הישראלי לסיכון גבוה יותר מהתיק האמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2018 04:27
אגב קראתי כרגע על PFIC ואדבר עם רואה חשבון על זה. ראיתי את הפוסט בבלוג על זה. תוהה מה הפתרון לכסף שכבר נמצא בקרנות שאינן אמריקאיות (למכור?) ומה לעשות עם כסף ששוכב בעובר ושב בישראל ובכסף שבקרנות השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2018 21:19
לבדוק אם הם בהפסד מבחינה אמריקאית, ואז למכור.

אבל הכי בטוח (והכי פחות ניירת) זה לחכות למכור אחרי שתבטל את הגרין הגרין קארד.

אם אתה מתכוון להמשיך לגור שם לנצח, ואתה צופה שהניירות ימשיכו לעלות, אז כדאי למכור, אבל צפה שיהיה לזה חבות מס ממשית. אשמח לעזור עם החישובים. אם אתה עדיין בשנת המעבר (או בשנה בשלאחריה) חבות המס הזאת תהיה אפסית.

הדבר היחיד שזה יכול לגרום זה לחבות FBAR אבל יכול להיות שיש לך חבות כזו בכל מקרה (בגלל קרנות הפנסיה וההשתלמות).

אז זה שיקול אישי שלך.

שוב תלוי אם ארה"ב זה לטווח ארוך או לא.

אם כן, אז עדיף פשוט לפדות ולעבור הלאה. תצטרך לדווח על הפקדות המעסיק ועל הרווחים (הגם שהם קרו בזמן שלא היית תושב ארה"ב בכלל). אם אפשר אז אולי לתזמן את זה לשנים בהם יש לך הכנסה נמוכה,כי זה כנראה יוביל לחבות מס נוספת כי לא יהיה לך זיכוי מס זר מישראל.

אם תספק פרטים נוספים, שנת המעבר, הכנסה נוכחית, צבירה בקרנות השונות בישראל (אם בכלל תספק נתונים כמו תאריכי רכישה וסכומים, ואיזה קרן זו אז בכלל החישובים יהיו מדויקים יותר), צבירה בקרן השתלמות, אז אוכל לתת חישובים מועילים יותר.