⬅ חזרה לאינדקס

האם זה זמן מתאים לנייד קופת גמל להשקעה?

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2018 13:53
שלום לכולם,

אני חדש פה. עד עכשיו קראתי ונהניתי מחכמתכם באופן פאסיבי, ועכשיו יש לי שאלה ואשמח לשמוע כיווני מחשבה.

יש לי קופ"ג להשקעה באינטרגמל (הרוב מדדי מניות S&P ותל אביב). בגדול הייתי די מרוצה מהתנאים ומנוחות הפלטפורמה (הכל בקלות באינטרנט) למרות חששות שהועלו כאן בעבר.

דא עקא שאני שוקל לקחת הלוואה להשקעה, ובאינטרגמל אין אפשרות לקחת הלוואה על חשבון כספים שבקופות (לא בקופ"ג להשקעה ולא בקה"ל), ולכן החלטתי להעביר את הכסף לקופה פאסיבית במנורה (נתנו דמ"נ טובים כמעט כמו אינטרגמל).

לפי מה שהבנתי אין עדיין תקנות שמאפשרות ניוד קופה מחברה לחברה, והדבר היחיד שאפשרי הוא למשוך את הכסף מאינטרגמל לעו"ש ולהפקידו למנורה. (היבטי המיסוי זניחים כרגע מבחינתי).

שאלתי היא:

האם נכון להעביר עכשיו למרות התנודתיות בשווקים? או שאני עלול לקבע את ההפסדים ולצאת בזמן הכי לא נכון?

אם כדאי לחכות - איך אדע שהשווקים נרגעו? להסתכל על מדד VIX?

אשמח לתובנות שלכם.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2018 17:05
אין לנו יכולת לתזמן את השוק.

גם לייעץ אסור.

כמו שאמרת, כרגע לא ניתן לנייד קופות גמל להשקעה. לכן אם אתה צריך כרגע את הכסף לצורך כלשהו, אני לא רואה אפשרות אחרת חוץ ממשיכה ושימוש בכסף או הפקדה לקופה אחרת שמאפשרת מתן הלוואה כנגד הקרן כמו שהצעת.

אני שמעתי שבמהלך השנה יהיו עדכונים רגולטורים בנושא קופות הגמל להשקעה ויהיה ניתן לנייד. אך מתי בדיוק זה יהיה ומה יהיה עד אז בשווקים, אין שום דרך לדעת.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2018 18:16
תודה.

אני לא ממש יודע איך לנסח את השאלה באופן שלא תהווה הזמנה ל"ייעוץ" (ניסיתי). אבל אני מניח שיש דרך לענות באופן כזה.

לגופו של עניין - אני לא מנסה לתזמן את השוק, ולא אלה השיקולים להעברה, כאמור. יש כאן X ימים שאני נאלץ להיות בהם "מחוץ לשוק", או ליתר דיוק - להטות את ההשקעה מהתמהיל שאני מוצא אותו מתאים לצרכיי, לכיוון של מזומן. זה סיכון קטן שאני לוקח מאילוץ (שאני מניח שיש דומים לו) - לא מבחירה, ובעיקרון זה לא אמור להיות משמעותי.

השאלה האם יש סיבה לחשוב שבימים אלה רמת הסיכון לצעד כזה היא גבוהה יותר, ואם כן - איזו אינדיקציה יש לכך שהסיכון חזר לשיעורים "רגילים".

מקווה שעכשיו זה ברור יותר.