⬅ חזרה לאינדקס

הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2015 18:39
משרד האוצר הגיש הצעה לשינוי שיטת המס על נדלן לדיור- כחלון יצטרך להחליט אם לקבל אותה או לא כשהיכנס לתפקיד (כנראה שיקבל אותה):

1.להעלות מס משכירות ל25% מהשקל הראשון(במקום פטור עד 5200 ומעל זה עד 10% מס)

2. מס קנייה של 15% (במקום מדרגות של 5-10% )

3. מס רווח על מכירה של כ25%. (במקום 0%)

החלטה כזאת משנה לגמרי את חוקי המשחק ותוציא את רוב משקיעי הנדלן להשקעות אחרות. אני סבור שתוריד את מחירי הדיור ב20% תוך 5 שנים בזמן שהשכירות לא תשתנה.

פעולה כזאת יוצרת עדיפות כלכלית לקניית דירה על פני השקעה בשוק ההון. בעיקר עכשיו, כשהאגח מת והריבית מתה ונשאר רק מניות בסיכון גבוהה יחסית שזה אופן השקעה לא מתאים לרוב הציבור.

מה דעתכם בעניין החוק?

מה אתם הולכים לעשות אם אכן יעבור
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 00:39
- "תוציא את רוב משקיעי הנדלן להשקעות אחרות" --> למשל בשוק ההון? --> ההיפך מיצירת עדיפות כלכלית לקניית דירה על פני השקעה

- צופה שמחירי הדיור יורדים תוך 5 שנים --> מניח אז שאתה לא מתכוון שהעדיפות הכלכלית לקניית דירה היא עכשיו אלא אח"כ --> מאיפה לי מה יהיה עם האגח והריבית עוד 5 שנים?

בקיצור לא ממש עקבתי אחרי הלוגיקה הפנימית שם.

אצלי, בכל אופן, שום דבר לא ישתנה בין אם זה יעבור ובין אם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 05:50
לגבי הלוגיקה של מיסוי השכרה, בתור איש זקן אני רוצה להזכיר שזה היה כבר

ואז, או שאנשים השכירו בלי לדווח או שדירות רבות עמדו ריקות ולא הושכרו

בזמן גל העליה הגדול מברית המועצות לשעבר, שונה החוק על מנת להחזיר את "דירות הרפאים" לשוק
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 11:39
אני חושבת שמה שאנשים מחמיצים הוא העובדה, שמיסוי דירות להשכרה הוא דה פקטו מס על כלל הציבור ולא רק על בעלי הדירות...
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 12:28
למשרד האוצר קשה להבחין בין משקיעים בנדל"ן לאחרים ולכן ההצעה בעייתית.

אין שום סיבה שמשקיעים בנדלן לא ישלמו מס כמו כל משקיע אחר (על אף שבמניות אין מס רכישה, כך שההצעה הנוכחית מכבידה עליהם). מצד שני, אני חושב שהתפיסה המקובלת היא שלא צריך להכביד במיסוי אנשים ששוכרים ומשכירים במקביל דירה אחת, פנסיונרים שיש להם דירת ירושה אותה הם משכירים וכיוצ"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 12:52
אולי פשוט שיורידו את המסים על שוק ההון וישוו אותם למיסוי בנדל״ן = 0% ?

אפשר גם להטיל מס על דיווידנדים בגובה 10% החל מסכום מסוים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 13:33
ל'סולידים' המס שיכאב הכי מעט אם ישיתו על כלל האוכלוסיה הוא העלאת המע"מ.

אמנם כולם יספגו חלק אבל ה'סולידים' באופן יחסי לסך ההוצאות הקשיחות יספגו הכי פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 15:00
מדהים כל פעם מחדש איך אף אחד לא מציע את זה ... גם לא בטוקבקים באתרים שונים
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 15:08
כי יגלגלו אותו על השוכרים? השוכרים יוכלו לעבור לדירות זולות יותר אז יכול להיות שעם הזמן יווצר איזון
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 19:54
גם אם מחירי השכירות יעלו זה לא הגון שיש שטח הפקר במיסוי נדלן.

בנוסף שיתחילו חובת דיווח על כל האוכלוסייה למס הכנסה. ככה פסיכולוגית אנשים לא ימנעו מושכרת דירה בגלל מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 20:08
אני לא מבין גדול, אפילו לא קטן, אבל לפי מה שהבנתי, רוב סוגי ה'החרגות' מעוותות את השוק ומועילות בעיקר לעשירים (כי להם יש הכי הרבה כלים לנצל אותן). לכן עדיף מיסוי כמה שיותר אחיד - במקרה הזה שמס רווחי הון ומסים על נדל"ן יהיו דומים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 21:12
רק שאז צריכים לדאוג לקיזוז הפסדים, כמו ברווחי הון. מי שמשכיר דירה ושוכר דירה אחרת, ישלם מס רק על ההפרש (אם ההפרש חיובי)
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2015 20:04
מגזר שלא יפגע הם הדרים בדירה בבעלותם ואין להם נדלן נוסף שהם משכירים.