⬅ חזרה לאינדקס

מספר שאלות

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 20:25
מה זה דמי נאמנות ומה ההבדל בינהם לבין דמי ניהול?

איך זה יכול להיות שיש קרנות או אגחים עם דמי ניהול 0%?

מה הן הקרנות שפטורות ממס ואיך אפשר לדעת מה פטור ממס?

האם יש מילון מאנגלית לעברית עם הטרמינולוגיה המתאימה? למשל מה זה ETF, equity, low equity וכו?

בשביל להתכונן לbust שמגיע, האם יהיה נכון להשקיע הכל באגח? האם אגח חסין מהbust בכלל? (תיק השקעות דימיוני)

מה כדאי לקרוא בכלל בקשר להשקעות כשbust קרוב?

מה לבקש מכל בית השקעות/בנק לגבי עמלות וכו בשביל להשוות בינהם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 20:31
אני לא מדבר מנסיון, אבל ממה שאני רואה לישראליות יש קטע כזה, הן מושכות אותך עם 0%, אחרי שנתיים 0.1%, עוד כמה שנים 0.2%, לפני ששמת לב אתה משלם כבר 99% דמי ניהול + דמי נאמנות. הן גם מעלות את זה בתיאום מושלם אחת עם השנייה כמו שקרה ממש לא מזמן. ואז מה תעשה? תמכור? אתה לא יכול, תפסיד מלא מס. אתה לקוח שבוי.

ואל תדאג, בשנה שהם העלו את דמי הניהול הם גם הוציאו קרן חדשה ונוצצת, שזאת בעצם א אותה קרן רק עם ״סדרה 3453״ בסוף השם, וכמובן שיש לה דמי ניהול 0% בשביל למשוך משקיעים חדשים.

שוב, לא מדבר מנסיון. אבל ככה זה נראה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 20:59
איך זה חוקי?

גם בעקרון כל אגח יכול לשנות את העמלות פתאום לא? יש על דברים כאלה בכלל רגולציה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 21:45
ברוך הבא לקפיטליזם.

זה לא האגח שמעלה דמי ניהול, זה הקרן שאתה משלם לה שתקנה אג"ח עבורך. הקרן מנוהלת ע"י חברה למטרת רווח.

יש רגולציה - אם אני לא טועה הגבילו העלאת דמי ניהול לפעם בשנה. ממש יופי, כי אין כל הגבלה על כמה מעלים אז זה לא משנה שום דבר.

אין הבדל. זה יורד לך מהכיס. תסכום את שניהם יחד.

זה נקרא "מלכודת דבש" \ "מלכודת מס". חפש בפורום.

הקרנות פטורות ממס, לא אתה פטור ממס. זה אומר שהן לא משלמות מס על אירועי מכירה שקורות בתוך הקרן. רוב הקרנות בארץ כאלו.

הבלוג של המשקיעה זה מקום טוב.

המליצו לי על Seven Eves. כל ספר שיעסיק אותך מלקרוא עיתונאות כלכלית ישפר את מצבך.

פירוט מלא של כל העלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 22:06
אני לא יכול לקנות אגח באופן ישיר ולא דרך קרן?

אגב לגבי מס, אם אני מושך סכום מהתיק השקעות, הבית השקעות כבר עושה את הניכוי מס אוטומטית או שאני צריך להתחיל לחשב ולהגיש למס הכנסה מסמכים ולהעביר בעצמי?

ואפשר המלצה למשהו רלוונטי ולא מדע בדיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 22:42
אתה יכול

בבית השקעות\בנק ישראלי המס מנוכה במקור במעמד המכירה של ני"ע, גם אם אתה לא מושך את הכסף מהתיק. אין צורך לחשב מס לבד ולהגיש דוח למס הכנסה, אלא אם כן אתה חייב בלי קשר או רוצה.

ממליץ בחום על ערוץ crash course ביוטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 23:02
מכיר. רובו לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 23:24
יש, התשקיף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 08:40
הגבלה רגולטורית הכוונה