⬅ חזרה לאינדקס

אשמח להכוונה ראשונית

🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2018 18:01
נניח שאני בן אדם מבוסס. אני מתפרנס ומצליח לחסוך קצת כל חודש, יש לי בית בלי משכנתא וגם שמתי קצת כסף בצד שמספיק לי.

בנוסף יש לי כ 3-4 מיליון ש״ח שאני רוצה להשקיע.

אני מעוניין להשקיע באפיק שלא מצריך התעסקות רבה ולכן נראה לי ששוק ההון הוא הכיוון הכדאי ביותר.

השאלה מה עדיף לעשות עם תיק בהיקף כזה. האם לנהל אותו בבנק או בבית השקעות ? מה גובה דמי ניהול סבירים לתיק כזה?....

נ.ב ההשקעה לטווח ארוך
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2018 19:28
חסר עוד מידע. ככל שתפרט יותר (מבלי לחשוף פרטים אישיים) יותר טוב.

השקעת בעבר בשוק ההון או במשהו אחר?

הכסף נחת עליך במכה?

מה מטרת ואופק ההשקעה?

אתה צריך להבין שכמעט אף אחד כאן בפורום לא משקיע בתיק מנוהל (בין אם זה בבנק או בבית השקעות). אלו תיקים שלא מוסיפים ערך מוסף עולים הון (בין 1-2%) בד״כ שזה המווווון. זה בממוצע כרבע מהתשואה שתקבל.

הרוב בפורום מנהלים תיק השקעות בעצמם בגישה פסיבית שמטרתה למזער עלויות ולקבל את תשואת השוק הממוצעת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2018 21:50
אנסה לפרט כמה שיותר מקווה שאהיה מספיק ברור.

לי ולאשתי יש תיק השקעות בעל סיכון נמוך שמנוהל בבנק. אבל זה לא העניין כי התכנון הוא להשתמש בכסף הזה לבניית בית בעוד כשנתיים.

אמא שלי בת יחידה והיא וסבתא מתנהלות בחשבון כשותפות. בזמן האחרון ככה שאתה כבר בן אדם בוגר וגם אמא וסבתא לא צעירות אתה מתחיל לשאול שאלות.

שאלתי את אמא כמה כסף יש, האם יש תיק השקעות, כמה עמלות לוקחים להן וכו' והתשובה הייתה אין לי מושג אני לא מבינה בזה בוא לבנק תבדוק ואני נותנת לך יד חופשית לעשות מה שאתה מבין.

האמת שהלכתי בלי ציפיות ולהפתעתי מצאתי בשני הבנקים כ- 4 ורבע מיליון שקל.

בבנק א יש כמיליון שקל שכמעט כל הכסף בתיק השקעות סולידי. ראיתי שבעבר היה גם קצת מט"ח שהומר לשקלים בגלל הירידות בשווי מטבע וכו' .. בקיצור קיבלתי הרגשה שהתיק סולידי מדי אבל יש בנקאי רציני שמסתכל על החשבון מדי פעם.

בבנק ב יש מעל 3 מיליון שקל. תיק השקעות קטן וסולידי מאוד עם 3% מניות. דמי ניהול מקסימלים. הרבה כסף בפיקדונות סגורים שלא נותנים כלום. הרבה כסף במט"ח ולא מעניין אף אחד מירידות בשער המטבע ואם מישהו צריך מט"ח בכלל. (סבתא ניצולת שואה אז היא מקבלת כל חודש קצת יורו מגרמניה).

בקיצור קיבלתי הרגשה שהבנקאי אמר לעצמו אלה לא מבינות אז למי אכפת.

החלטתי כצעדים ראשונים

1. להוריד את גובה העמלות בתיקים.

2. להעביר את כל הכסף מבנק ב לבנק א וששם יעשו קצת סדר בתיק ובמט"ח.

3. לעשות קורס בסיסי בשוק ההון.

אין לנו עניין בכסף כרגע וחשבנו לעשות איזה תיק השקעות גדול לטווח ארוך. להסתכל עליו כמשהו שיסדר את הדור הבא בעוד 20 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2018 23:57
@muli

נראה לי הכי טוב שתמצא לך יועץ השקעות \ פיננסים טוב שיעזור לכם לסדר את העניינים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2018 07:57
קודם כל אתה צריך לברר באופן מוחלט מול אמא וסבתא מה עושים עם הכסף. עם כל הכבוד והרצון הטוב שלך לעזור (ואני מסכים שיש הרבה מה לשפר), זה עדיין הכסף שלהן והמטרה העיקרית שלו היא להספיק למחייתן לעוד 20 שנה לפחות (בהנחה וסבתא לא בת 120 בעצמה). מסכים ש-4+ מש"ח זה כנראה די והותר אבל עדיין צריך לראות איך מתנהלים. האם אתה מעוניין להשאיר את הכסף רשום על שמן ולנהל אותו מהצד, או להעביר את כולו/רובו לשליטתך המלאה. כמובן שאם יש אחים נוספים בתמונה זה מכניס סיבוך לעניין, כי לך תדע מה הם יחשבו על הדרך שבה בחרת לנהל את כספי המשפחה, ובוודאי שיתנגדו להעברת הסכום כולו אליך.

אצלנו (דור אחד מעליי) הפיתרון שנמצא היה כזה: כל החסכונות של סבתא חולקו בין שני ילדיה, בעודה בחיים, והם מצידם משלמים לה את כל החשבונות השוטפים ודואגים לכסף זמין בארנק ובאשראי להוצאות מזדמנות. כמובן שעל כל תשלום/העברה שני האחים מתחלקים שווה בשווה. זה פיתרון מוצלח מהרבה סיבות, אך ברור שנדרשים כאן יחסי אמון טובים במיוחד בין הילדים להורה וכן משמעת פיננסית גבוהה של הילדים כדי שתמיד יוכלו "לעמוד בתשלומים". אצלנו זה עובד.

באופן אופן מרגע שניטרלת את כל המוקשים האלו והחלטתם יחד איך לנהל את הכספים, הדרך יחסית ברורה. תשכח מקורס בסיסי בשוק ההון - כל המידע שאתה צריך זמין לך בבלוגים כמו המשקיעה והתמונה הגדולה. קח לך כמה חודשים להתעמק בנושא ולהבין את שיטת ההשקעה הפאסיבית שבעלת הבית ורבים מאיתנו דוגלים בה. לא התחברת? מאמין שכן צריך מנהל השקעות שיישב מעליך ויעזור לך להכות את השוק? לא מספיק בטוח בעצמך כדי לנהל תיק של 4 מש"ח? גם זה בסדר כמובן.

אחרי שהבנת את השיטה יגיע הזמן לחשוב איך מיישמים אותה. מה מטרת ההשקעה? מתי צפוי להיעשות שימוש בכסף? עד כמה אתה מוכן לסכן אותו? כל הדברים האלו יגזרו את הקצאת הנכסים שבה תבחר להשקיע. גם על זה יש פוסטים נהדרים בבלוג. ומכאן, לבחור קרנות ספציפיות, בית השקעות, וכו' - זו כבר הפרקטיקה שנידונה המון בפורום אבל היא הכי פחות חשובה מכל הדברים שכתבתי ולכן גם אין צורך להתעסק בה עדיין עד שתסגור את כל השאלות הפתוחות למעלה. אל תמהר לגעת בתיקים הקיימים - הכסף שוכב שם כבר שנים בדמי ניהול מופרזים וחלוקת נכסים הזויה, לא יקרה שום דבר אם הוא יישאר שם עוד כמה חודשים עד שתחליט כמו שצריך מה לעשות איתו. בוודאי שלא הייתי רץ לאחד תיקים בין הבנקים ולבקש אחד מהם ש"יעשו סדר" כי אתה תשלם אלפי שקלים רק על דמי מכירה וקנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2018 08:19
מבורך מאוד.

יכול להיות מיותר אם בסופו של דבר תחליט על נכסים אחרים או בית השקעות.

מיותר לחלוטין.

מי שיהיה יותר זול.

דמי ניהול סבירים לדעתי הם 0 + דמ"נ של התעודות (שמבחינתך זה שקוף).