⬅ חזרה לאינדקס

הכוונה לסולידי צעיר על עבודה ולימודים

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2018 17:02
אהלן קוראים לי אוהד השתחררתי לפני 8 חודשים מאז בעיקר טיילתי, בן 22.

התחלתי לקרוא את הבלוג לפני חצי שנה בערך ומאז גם ספרים וקורסים באינטרנט על כלכלה והשקעות.

ולפני שבועיים עשיתי את הצעד הראשון ופתחתי תיק צנוע מלא במניות.

אשמח לשמוע דעות על התלבטות קטנה שיש לי.

אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, זאת אומרת בערך חצי שנה לעבוד עד אז, והייתי רוצה לחפש עבודה שקשורה לפיננסים, שוק ההון, השקעות, אפילו להיות נער מים באיזה בית השקעות או בנק בעיקר בשביל ללמוד זה פשוט מעניין אותי ויש לי ים של מוטיבציה.

לדעתכם יש חיה כזאת? איזה סוג של משרה לחפש? איפה?

קצת מתלבט גם לגבי תואר, אני כנראה אלמד מדעי המחשב אבל משהו בלב מושך לכלכלה, כרגע אני מבטל את זה ואומר לעצמי שכלכלה זה אחלה כתחביב ולא תואם את המטרות שלי מבחינת עבודה, מה גם שיש מלא חומר באינטרנט וספרים. אם יש למישהו תובנות תשתפו אותי. עבר לי בראש גם לשלב מדעי המחשב וכלכלה זה נשמע כמו להכניס את עצמי ל3 שנים קשות מאוד.

פעם ראשונה פה בפורום ונחמד לראות ריכוז של אנשים עם תחומי עניין דומים. תודה לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2018 17:14
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 09:55
שירות לקוחות או מתאם פגישות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 10:10
מה רע במדעי המחשב וכלכלה (/מנהל עסקים)
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 10:52
@Ohad95 , אאל"ט החוג הנוסף הנפוץ ביותר לסטודנטים של מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב הוא כלכלה (ומקום שני מתמטיקה). מכיר הרבה שעשו את זה. אם כלכלה מעניין אותך, למה לא? בדרגות משתנות של קושי, כל שילוב של מדעי המחשב עם עוד חוג (וגם כחד חוגי) הוא קשה...

לדעתי סדר הקושי הוא:

מדמח + פיזיקה > מדמח + מתמטיקה > מדמח חד חוגי > מדמח + הנדסת חשמל > מדמח במסלול ביואינפורמטיקה > מדמח + כלכלה > מדמח + מנהל עסקים.

זו דעתי האישית ויש עוד שילובים...

המסלולים שלעיל הם באוניברסיטת תל אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 12:02
@TalB למה מדמח חד חוגי יותר ממדמח + חשמל?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 13:28
זה אומנם פחות עמוס אבל יש יותר מתמטיקה במדמח חד חוגי. אם את הולכת לפי עומס, מדמח + חשמל קשה יותר.