⬅ חזרה לאינדקס

העברת ני"ע מ- IB לבנק ישראלי כדי למכור

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 10:57
הי לכל,

קראתי איפהשהוא בפורום שדרך יעילה לשלם את מס רווחי ההון אם ברצוני למכור נייר שאני מחזיק ב- IB היא להעביר אותו לבנק ישראלי (או בית השקעות), למכור שם ו- 25% המס יגבה במקור בלי טרטורי רו"ח והגשת דו"ח. איך זה בדיוק עובד? האם הבנק הישראלי המקבל את הנייר "יודע" איכשהוא מה היה מחיר הקנייה?

אני מחזיק תיק ני"ע ב- IB, עד היום לא מכרתי שם דבר בעיקר כי ממש לא מתחשק לי להגיש דו"ח מס וכיו"ב. אני לא מעוניין במס מגן או ירקות אחרים, אלא רק בדרך פשוטה לשלם את מקסימום המס על הניירות שאני מוכר . אם הדרך הזו עובדת, אז זה דווקא נשמע לי אחלה, והמחיר של עמלת מכירה בבנק סביר בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 11:20
מספר שאלות ברשותך,

למה אתה מוכר? ולמה בתחילת שנה?

מה אתה עושה עם התקבול מהמכירה?

ישאר לך מט"ח, להזיז אותו יעלה כסף, להמיר אותו לשקלים גם

האם בדקת עד כמה "קשה" למלא דוח שנתי? יתכן שזה יהיה פשוט (ויעיל כלכלית) עם עזרה מקצועית קטנה בהתחלה

לא ממליץ כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 11:42
יש לי בתיק פלח אקטיבי קטן (למטרות ניסוי ולמידה בעיקר) עם כמה מניות שקניתי לפני כמה שנים (אמזון למשל) שבאופן מפתיע דווקא עשו תשואה נאה, אבל די נמאס לי לחשוב על זה והייתי רוצה לסגור את החלק הזה ולהעביר אותו לפאסיבי. בשמחה אשלם את המס. יכול באמת להיות שלמלא דו"ח שנתי זה לא כ"כ נורא, אבל פתרון שלא ידרוש ממני לצאת מהבית ולפגוש איזה רו"ח הוא דבר שהייתי מעדיף בהרבה, אפילו עם עמלות המכירה, העברה וכיו"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2018 22:04
@סתםאחד, לדעתי המהלך שחשבת עליו, די מבטל את היתרונות של חשבון ב IB. דע גם שהעברת ניע מברוקר אמריקאי לישראלי ולהפך, כרוכה בבירוקרטיה לא קטנה. הייתי מציע לך לשכור רוח או ללמוד להגיש דוח לבד.