⬅ חזרה לאינדקס

איך אני מתקדם בינתיים (ספוילר: באתי להשוויץ)

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2018 20:58
אני בן 27, עובד ונהנה בהייטק (שכר גבוה ותנאים טובים), חי בדירה שכורה עם בת זוג וכלב, וההוצאות שלנו לא גבוהות.

אנחנו גרים במרכז כדי ששנינו נוכל להגיע למקום העבודה בתחבורה ציבורית, לא מחזיקים רכב.

נכסי באוגוסט 2016 כשהתחלתי לחסוך: 75,000

נכסי כיום (כולל עו"ש, לא כולל פנסיה): 240000 (בשקלול מס רווחי הון נכון למדד הנוכחי)

מושקע בסיכון מאד גבוה (85%).

חוסך 75% מהמשכורת כל חודש.

- מחזיק בקרן השתלמות (מהעבודה) עם 15,000 וקופ"ג ישנה (פטורה ממס) עם 60000 בילין לפידות. שם הסיכון מקסימלי, כדי לשלם פחות מס.

- עד החודש האחרון נתח גדול (65000) היה מושקע בפוליסת החיסכון של מגדל (1% דמי ניהול), שמתאימה לי בשל הגמישות שמתאפשרת לי כשאני רוצה לשנות את רמת הסיכון ללא אירוע מס. העברתי אותם לקופ"ג להשקעה, גם במגדל, בגלל דמי הניהול העדיפים בהרבה (0.5%!) והאפשרות לנייד את הקופה בין חברות ביטוח ובתי השקעות, אם ארצה.

-החזקתי ני"ע (קרנות נאמנות מחכות אג"חים) בבנק לזמן מה, אבל בשל העלויות המגוכחות:

-פתחתי השבוע חשבון השקעות בניהול עצמי באקסלנס אחרי מיקוח מוצלח. לשם הכנסתי ני"ע מהבנק ואת שאר הכסף (להוציא הקצאת חירום של חצי שנה). מתכנן להשקיע שם בתעודות סל וקרנות נאמנות בסיכון מאד נמוך. [מישהו שיתף מתישהו לינק לטבלה כאפשר לעדכן בה עלויות]. הרציונל היה להעדיף משהו לא מנוהל ופסיבי עם עלויות מינימליות בערוץ שבו אני מצפה לסיכון/תשואה הכי נמוכים.

מתכנן בזמן הקרוב, להפקיד בעיקר לחשבון ההשקעות בניהול העצמי כדי להוריד בהדרגה את שיעור הסיכון שלי ל-40%.

אני מאד נהנה מהתהליך, הבלוג הזה בהחלט השפיע על חיי לטובה.

מה שהכי מדהים אותי זה כמה אני נהנה לעקוב אחרי הכל באקסל, החל מהתנועה הכספית הקטנה ביותר (שמתי שקל בקופת צדקה) ועד רמת הפילוח השנתי של ההוצאות/הכנסות/נכסים/התחייבויות (האקסל שלי יפהפה, באמת!).

מקווה שגם לכם הולך/יילך טוב באותה מידה ואף יותר

עד החיסכון!
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 00:17
עלית על המסלול. מכאן ואילך זה בעיקר לא לסטות ממנו. יישר כח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 08:51
יפה,

תנסה לעשות מעקב כולל הקופות ותעביר עדכון מדי חודשיים, אתה תהיה הראשון לעשות זאת כמו בפורומים בארה"ב. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 09:02
למה דווקא מדי חודשיים? ולא נגיד רבעון?/חודש?

ועל איזה פורומים בארה"ב מדובר? משהו מעניין? (:
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 11:17
הי אופיר, אחלה פוסט, נשמע שדרוג מהותי.

שתי שאלות אם אפשר -

א. מהמספרים שכן כתבת אני לא מצליח להבין איך יוצא שאתה 85% במניות (קרן השתלמות ישנה ופוליסת החיסכון. זהו, לא? שאר מה שציינת כתבת שהוא מחקה אג''ח)?

ב. המסקנה שלי ממה שכתבת (מסקנה די ברורה) זה שהקפיצה העיקרית בשנה וחצי האלה נסעו מהחיסכון מהמשכורת שלך ולא מאיזה תשואה יוצאת דופן, תוכל לפרט מה התכנון והמטרות שלך בגדול לעתיד הקרוב? מניח שבמצבך גם השכר וההטבות במקום התעסוקה יעלו ויתרמו לחסכון

אתה יודע מה, עוד משהו אחד, האקסל שלך, איזה מסקנות השגת ממנו ששוות את העמל הרב?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 14:01
לדעתי האפשרות הזאת לא קיימת. חבל לשלם על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 14:26
Bogleheads, ChooseFI

וכדומה...

אם יש לך אנגלית תקנית, אתה תמצא שם הרבה דיונים דומים לכאן, רק עם חוקי המיסוי של ארה"ב, ותכניות הפנסיה של ארה"ב
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2018 18:54
תודה!

צודק לחלוטין! עדיף לגלות מוקדם (לא יודע מדוע השתכנעתי אחרת), תודה! עדיין חושב שאשמור שם חלק מהכספים מכיוון שזה מאפשר לי את הגמישות של שינוי מסלול ההשקעה ללא אירוע מס. פשוט לא להפקיד שם יותר.

הסיבה שזה לא מסתדר היא שאני לא מושקע בכל השווי שלי כרגע. החישוב שלי הוא כזה:

בסיכון 100%:

15000 (השתלמות) + 70000 (קופת גמל להשקעה, הוספתי 5000 במעבר מפוליסת החיסכון) + 60000 (קופת גמל רגילה) = 145000

ובנוסף קרנות מחקות אג"חים שהעברתי מהבנק לאקסלנס: 25000

145000 חלקי 170000=145000+25000 זה בערך 0.85.

40000 שהם לא חלק מהחישוב הזה כי הם לא מושקעים כרגע (בגלל שרק נפתח חשבון ההשקעות)

וכעוד כ-30000 בעו"ש (לעתות משבר).

אני לא מתכנן רכישה גדולה וגם לא שימוש בכסף הזה ב-10 שנים הקרובות. ברמת שכר הנוכחית אני מתכנן לחסוך 140000 בשנה לפחות. אני נהנה מאד מהעבודה שלי, רק התחלתי בה אז ייקח זמן לקידומים כאלה ואחרים. לא ממהר.

- למדתי למשל (ע"י ניתוח התנועות) שאני נוהג לבזבז יותר כסף בקטגוריה מסויימת לקראת הסופ"ש וזה עזר לי להבין איך לשנות את הלוז השבועי שלי כדי למנוע בזבוז.

- זה עזר לי ללמוד שכשאני משתמש במזומן אז א. אין לי מושג לאן הכסף הולך. ב. הולך יותר כסף.

- זה אפשר לי לחשב ביצועי תשואות אמיתיים של פוליסות חסכון בהינתן מצב שבו ממשיכים להפקיד (החישוב של מגדל למשל לא התחשב בזה).

- מאפשר לי "להקצות" כסף למטרות מסוימות (כמו כספי חירום, חסכון לקראת טיול) ולהביא בחשבון פריעת התחייבויות בעתיד (כמו כרטיסי אשראי), בלי ממש להזיז כספים ממקום למקום בהווה (כלומר יש הפרדה קונספטואלית בין כסף שיש לי לכסף שאני יכול להשתמש בו, זה עזר לי למנוע כניסה למינוס פעם אחת ).

- כתבתי פנימה סימולטור לחישוב מס רווחי הון בהינתן המדד הידוע האחרון (כדי לדעת כמה *באמת* יש לי), אני מעדכן מדי פעם את המס הצפוי מרווחי הון כהתחייבות שעתידה להיות לי, כדי שלא אשכח שהיא קיימת.

- אבל אפילו לא צריך את כל זה. זה נותן מוטיבציה לראות איך מצבי משתנה לטובה לאורך זמן, ולדעת שאני בשליטה. בשבילי זה כבר שווה את העמל. גם לא לשכוח שעצם ההתעסקות בכל זה מכריחה אותי להיחשף לפרטים הקטנים של עמלות מיותרות, עסקאות שהיו צריכות להתבטל, וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2018 21:33
גם קרן השתלמות, קופת גמל, פוליסת חיסכון->קופת גמל להשקעה ותיק ני״ע + פנסיה.

איך אתה מחלק את הסיכון בין התיקים?

סיכון גבוהה -> 100% מניות? בשליטה שלך או של מנהל תיקים?

על כמה עומדת התשואה מ-2016?

ד״ש למעיין
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2018 22:45
בלי אאוטינג בבקשה..
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2018 13:21
הם מושקעים, פשוט במזומן (100% סולידי) :)

שים לב לא להטעות את עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2018 19:54
חח אפילו לא! הדבר ה-100% סולידי לתפישתי זה להשקיע במדד המחירים לצרכן, כי זה מה ש"מבטיח" לי שכוח הרכישה שלי (מה שבאמת חשוב) לא ישתנה.

להשאיר את הכסף בעובר ושב זה להמר שהמדד ירד/לא יעלה.

אכן, 100% מנייתי בכל המנוהלים (כדאי במיוחד לקרן ההשתלמות וקופת הגמל).

הפנסיה במודל הצ'יליאני.

ועל תשואה מאיפה בדיוק?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2018 08:01
מהכל ביחד.