⬅ חזרה לאינדקס

דיווידנדים עבור מדד

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 13:21
אני מנסה להסביר לבני משפחה את המשמעות של מדדי מניות ע״י הקבלה לדירה (״ההשקעה האולטימטיבית הישראלית״). הבעייה שלי היא שאני מתקשה להקביל את התפקיד של הדיווידנדים ביחס להשכרת הדירה.

הערה: המטרה היא להשקיע במדד מניות, נניח ת״א 125. לא מניות דיווידנד.

1. כיצד ניתן לברר כמה דיוודנדים מדד ת״א 125 קיבל?

כלומר, אם היו לי 1000 ש״ח מושקעים בקרן מחקה המעבירה לי את הדיווידנדים, כמה הייתי מקבל בשנת 2017?

או במילים אחרות, האם יש דרך פשוטה/מהירה למצוא את סכום הדיווידנדים שכל חברה חילקה ב 2017 כפול האחוז שלה במדד?

2. למיטב הבנתי, הרווח הנקי של 1000 ש״ח שמושקעים במדד הם 1000 לחלק במכפיל הרווח של המדד (מופיע למשל באתר של bizportal).

חלק מהרווח הנקי ניתן כדיווידנדים וחלק מושקע חזרה בחברה. לדעתי ההקבלה לדירה היא עפ״י:

רווח נקי: סה״כ דמי שכירות לשנה.

חלק שמושקע חזרה בחברה: עלות הטיפולים/תחזוקה/שיפוצים בדירה

דיווידנד: הרווח נטו מהשכרת הדירה, כלומר דמי שכירות פחות עלויות.

האם זו הקבלה נכונה?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 16:09
אלו סתירות...

השקעה במדד אינה מקבילה להשקעה בדירה כי:

1. המחיר תנודתי וכמשקיע מדד הוא רלוונטי עבורך

2. הדיבידנד של המדד אינו יציב ולא מספק "גלולת הרגעה פסיכולוגית" כשהמצב בעייתי
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 16:15
תודה על התשובה!

1. גם מחיר דירה הוא תנודתי. לדעתי ההבדל הוא בעיקר פסיכולוגי - אנשים לא בודקים כל יום כמה הדירה שלהם שווה אבל כן בודקים כמה המדד שווה. לדעתי זה יכול ממש לעזור להבין את הקונספט של השקעה סולידית.

2. גם שכירות אינה יציבה, בהחלט יכול לקרות שדייר יעזור ולא יהיה קל למצוא דייר חדש מייד.

יש הרבה הבדלים בין מניות לדירה, אבל נראה לי שזו אנלוגיה טובה בתור התחלה, למי שלא מתמצא בכלל בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 20:06
הפסיכולוגיה האנושית זה מה שהופך יותר מ-90% מהתיקים של האנשים לתיקים מופסדים ביחס למדד.

אם אדם מתעלם מהפסיכולוגיה סופו לספוג את הנזק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 20:13
המדדים בארץ צוברים והתעודות אאל"ט אינן מחלקות דיבידנדים כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 08:01
כיוון שכמו שנאמר השקעה בת״א 125 לא מחלקת דיבידנדים, הייתי משווה כך: זה כמו לקנות דירות, כאשר הרווחים מההשכרה הולכים אוטומטית לקניית דירות חדשות מבלי שצריך לדאוג לזה בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 17:24
ומאוד קטנות :)