⬅ חזרה לאינדקס

השתלמות לשכיר שעבד כעצמאי בחל"ת

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 14:57
שלום לפורום,

עבדתי כעצמאי (עוסק פטור) בזמן חל"ת. הגעתי בקירוב (אך לא עברתי) לסכום התקרה כעוסק פטור וכעת שבתי לעבוד כשכיר. כשכיר יש לי קרן השתלמות אליה הופקד כל חודש המקסימום הפטור (1500 ומשהו). כמובן שבחודשי החל"ת לא בוצעה הפקדה.

השאלה האם כדאי להתעסק בהפקדה לקרן השתלמות כעצמאי?

וכמה שאלות שעלו שניסיתי להבין את התשובה להנ"ל:

1. האם אני יכול פשוט להפקיד לאותה קרן כעצמאי או שאני צריך לפתוח אחת נפרדת?

2. האם התקרה להפקדה לקרן שכיר נספרת על פני חודש או על פני שנה? (האם אני יכול להשלים ע"י הפקדה עודפת כשכיר בחודש אחר?)

3. בהנחה שאלו צריכות להיות קרנות נפרדות - האם יש תועלת בפתיחת הקרן מבחינת ותק (אם אחזור בעתיד לעבוד ולהפקיד כעצמאי) או שממילא הותק נחשב על פי הקרן המוקדמת של השכיר?

4. האם יש עוד שיקולים רלונטיים שלא חשבתי עליהם?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 15:30
נפרדת.

על פני שנה. אבל רק מהשכר שלך כשכיר. כלומר לא תוכל לעשות הפקדות כשכיר כנגש ההכנסה שלך כעוסק.

תוכל "להשלים" רק אם המעסיק מאפשר זאת.

תלוי בדמי הניהול ובכמה תשואה אתה חושב שתוכל לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 15:53
תודה על התשובה המהירה.

אני מבין זאת כך:

כעצמאי אוכל להפקיד (בערך) 3000 ש"ח בפטור עבור חודשיים שהמעסיק לא הפקיד בחל"ת. הטבת המס העיקרית (אך לא היחידה) פה הוא ההכרה כהוצאה מוכרת.

אז השאלה היא פשוט אם הבירוקרטיה של פתיחת הקרן, אחזקתה וכו' שווה לי עבור סכום זה שהוא נמוך יחסית? (בטווח הנראה לעין לא יהיו עוד הפקדות לקרן זו)

לחילופין - אם הצלחתי איכשהו לשכנע את המעסיק להפקיד יותר בהמשך השנה אז עדיף להשלים לתקרה כך ולו בגלל החסכון בבירוקרטיה עבור סכום קטן יחסית.

לגבי התשואה ודמי הניהול - היה נראה לי שזה שולי לעומת עניין המס. בו נניח קרן ממוצעת במסלול כללי. דמי ניהל לא נמוכים במיוחד כי אין כח מיקוח בלי כסף...

???
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 16:30
בהנחה וההפקדה היא כסף שלך, ובהנחה שמדרגת המס שלך בינונית ומעלה עדיף לך חד וחלק להפקיד כעצמאי.

הטבת המס כעצמאי כעצמאי היא לא רק על מס הכנסה אלא גם על ביטוח לאומי כך שתחסוך 17.83% יותר בצורה כזו.

אם חלק מההפקדה הנוספת על חשבון המעסיק, אז כבר עדיף לך כשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2018 19:19
תודה רבה.

עזרת לי להבין את הפינה הזאת.