⬅ חזרה לאינדקס

ריבית נקובה ורווח בכללי

🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 12:41
שלום,

אני מנסה להבין את הרעיון של "אג"ח מדינה שקלי"

הריבית הנקובה של "אג"ח מדינה שקלי X" הוא 5% והוא נפדה בתאריך Y

רכשתי את X במחיר 100 הגעתי לתאריך Y הוא עומד על 105 אני מעוניין לפדות את הכסף

האם אני מרוויח את ה 5 אגורות שהנייר עלה וגם 5% ריבית,

כלומר 10% רווח(לפני מיסים)?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 13:42
ה-5% זה 5 אגורות בתאריך Z. כנראה אחת לשנה.

כל עוד אתה מחזיק את האגח בתאריך Z אתה תקבל את ה-5 אג' שהנייר "מפריש" באותו תאריך.

ביום שתמכור את האגח, תקבל כמה כסף שתבקש וישלמו (אתה יכול לדרוש 106 אג' - אם יתנו לך - זה מה שקיבלת).

אם הוא נפרע בתאריך Y ואתה עדיין מחזיק אותו ביום שהוא נפרע - האגח ימחק מהתיק ואתה תקבל את שוויו ביום המדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 18:10
תודה על התגובה,

אז זה בעצם "כפל מבצעים"

אני מרוויח גם מהריבית השנתית וגם מהארביטרז' של השוק(בהנחה והשוק הולך לכיוון שלי)

אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 18:16
לא באמת כי לקראת מועד הפירעון אף אחד לא ישלם לך יותר משווי הפירעון לאחר חלוקת כל הריביות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 18:24
אז בעצם הריבית של האג"ח מתעדכנת ומורידים אותה לריבית נמוכה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2015 18:32
תבדיל בין שני דברים:

* מה תזרים הכספים שהאגח מבטיח (מה הסכום שהוא מחזיר בסוף התקופה, ומה הקופונים/ריבית שהוא משלם באופן תקופתי עד אז). זה נתון ידוע וקבוע מראש.

* מה אנשים בשוק מוכנים לשלם ברגע נתון עבור תזרים המזומנים העתידי זה. זה מה שמשתנה, בין השאר בעקבות הריבית של בנק ישראל.

קח דוגמא פשוטה - אגרת חוב שתשלם לך 1 ש״ח בעוד שנה מעכשיו (זהו המק״מ). זה נתון קבוע.

מה המחיר שלה בשוק? זה השאלה של כמה אנשים מוכנים לשלם היום תמורת ההבטחה לקבל שקל בעוד שנה.

התשובה לשאלה הזאת תלויה במה חלופות ההשקעה שיש לאותם לאנשים ובאיזו רמת סיכון - מה הריבית במשק למשל?

בד״כ, המחיר של מק״מ בשוק עוקב אחרי הריבית (ריבית גבוהה יותר - המחיר יורד, כי אני מוכן לשלם פחות עכשיו על אותו סכום בעתיד) - וככל שהתקופה מרגע הקניה ועד ליום הפדיון מתקצרת, הפער בין גובה הפדיון שתקבל והמחיר של האגח בשוק הולך וקטן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2015 22:20
שאלה קצת קשורה: איך עובד מס רווחי הון על אג״ח?

נניח שקניתי ב-120, כל שנה אני מקבל קופון של 5, ובסוף האג״ח פוקע ב-100 (לא מכרתי קודם).

אז בכל קופון אני משלם מס כי זה רווח.

אבל בסוף ״הפסדתי״, כי קניתי ב-120 ופקע ב-100. אז אני מקבל באותו תאריך מגן מס עבור ההפרש של 20?