⬅ חזרה לאינדקס

מלוי דו"ח שנתי למס הכנסה

🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2018 14:15
שלום,

האם יש היכן שהוא מדריך למלוי דו"ח שנתי למס הכנסה עבור שכיר לפי טופס 106?

כלומר, מדריך, עדיף עם תצלומי מסך ושדות מלוי, המסביר אילו מספרים מטופס 106 יש למלא באילו שדות?

אני מדבר על המקרה הפשוט ללא סיבוכים של דווחים על רווחי הון או דמי שכירות.

חג שמח!
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2018 19:43
אתה מבין שאם מישהו יפרסם מדריך שכזה הוא יחטוף תביעה משפטית שתגרום לו לפשיטת רגל, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2018 20:26
למה?

אני עושה בדיוק את זה לדוחות מס אמריקאיים. אמנם טרול כתב לי בתגובות שהוא רוצה להלשין עלי ל-IRS בגלל שלטענתו אני "נותן ייעוץ מסוכן", אבל עדיין לא פשטתי רגל.

בתכלס מתכנן גם לעשות בדיוק כזה לדוח הישראלי למקרים פשוטים.

מי יתבע אותי ועל מה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2018 23:20
מי שמפרסם מדריך שכזה מבצע "ייעוץ מס בלי לפגוש את הלקוח" (וכנראה ללא רישיון מלכתחילה כי מי שיש לו רישיון לא מעיז לעשות שטויות כאלו).

תבחר (וכנראה שניהם אם המדריך שלך יהיה מאוד פופולרי):

הרשויות במדינה על מתן ייעוץ מס שלא כחוק

מי שהשתמש במדריך שלך ובדיעבד התברר לו שהוא ביצע טעות בגללו (כי אתה מתייחס למקרה הכללי ובמקרה הפרטי שלו יש החרגה כלשהי)

לא משנה כמה משפטי כסת"ח תציף במדריך, ברגע שאתה מפרסם מדריך מפורט עם צילומי מסך המשפטים האלו יהיו חסרי משמעות מבחינת החוק.

**עריכה**

תשים לב שבמקרה הפרטי שלך אפילו אם כל תושבי ישראל שהם אזרחי ארצות הברית יעבדו לפי המדריך שלך אתה עדיין לא תעניין את ה-IRS כי זו כמות זניחה של אנשים מבחינתם.

כמו כן למיטב הבנתי החוק בארצות הברית יותר "ידידותי" לשטויות כאלו מאשר החוק בארץ.

כמו למשל כמה "קל" להיות "financial advisor" (דלגו לזמן 14:37 בשביל לקבל הסמכה):
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 01:29
האם finupp מבצעים "ייעוץ מס מבלי לפגוש את הלקוח"?

יש לך לינק לחוק "ייעוץ מס"?

אם זה המצב (שדורשים רשיון על מנת להעתיק נתון מטופס אחד לטופס אחר), אפשר לקפל את המדינה.

ד.א. לדעתי (ואני לא משפטן) מילוי הדוח הוא ממש לא ייעוץ מס. מילוי הדוח נעשה בדיעבד, אז אין כאן שום מימד של ייעוץ.

@גרהם, דעתך (שלא אחשיב כייעוץ כמובן)?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 22:36
אני מסכים לדעתך, אבל גם אני לא משפטן.

מדריך כזה יהווה סך הכל פישוט של קובץ דע את זכויותך של רשות המסים.

אישית אני מסתדר מעולה עם המדריכים שלהם, אבל אני בהחלט יכול להבין למה מי שצריך לדווח רק הכנסות מעבודה כשכיר יכול לקבל פיק רגליים מלקרוא את הקובץ הזה.

אני גם כמה פעמים שקלתי לפרסם מדריך מקוצר שכזה עבור מקרים פשוטים יחסית. יעקב, אשמח לסייע אם תרצה ליצור כזה דבר באכסניה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 22:51
שרשור מעניין...

106 כולל מקרה פשוט של: שכיר ישראלי שמשקיע דרך IB , מקבל דיבדינדים ופעם בהרבה זמן אולי מוכר נייר ערך ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 04:58
לא.

106 זהו טופס סיכום שכר שנתי של שכירים.

השנה התכוונתי לתעד את תהליך ההגשה שלי (106 מעבודה + דיבידנדים מ-IB + הפקדות לקופת גמל עצמאי + ביטוחי חיים).

אם אראה שאני לא מצליח בגלל עומס או משהו כזה, או אם המצב שלך שונה זה תמיד טוב לפרסם עוד דוגמאות (במיוחד אם הן פשוטות יותר מהמצב שלי :) ).
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 10:52
אז לא ברור לי משהו. אני שכיר ואם יש שאלה מנהלת שכר או חשבונות במקום העבודה חייבת לעזור במילוי הטופס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 11:04
אל תדאג, מחלקת שכר מפיקים את טופס 106. אתה לא צריך למלא בו דבר.

אם דיברת על הדוח השנתי, אז המעסיק לא חייב לך דבר בהקשר הזה, מלבד לעדכן אותך אם אתה חייב בהגשה בגלל הכנסות מרובות ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 16:52
זה רק נראה מסובך. עבור שכירים, אפילו עם רווחי הון ודיבידנדים, רוב הדו"ח מיותר, הרובריקות ללא שימוש. מספרי הסעיפים הרלוונטיים מופיעים ב 106 מהמעביד וב 867 מהבנק. יש את המדריך של מס הכנסה ובנוסף בלשכות מס הכנסה יש ייעוץ במילוי הדו"ח השנתי חינם. ככל שמדובר בהליך טכני ללא שיקול דעת, כלומר תעתיק מספרים מפה לשם ותסכם את המספרים האלו, אין מה לחשוש ש"יסדרו" אותך בתשלום מס יותר גבוה.