⬅ חזרה לאינדקס

עבודה חדשה - האם כדאי לפתוח קרן השתלמות נוספת או להשאר עם הקיימת?

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 10:25
שלום,

עד לאחרונה עבדתי במגזר הציבורי שם היתה לי קרן השתלמות של עובדי מדינה בתנאים מאד נוחים (ד"נ של 0.3%).

לא מזמן התחלתי לעבודה בעבודה חדשה, המעסיק שואל אותי האם אני מעוניין לפתוח קרן השתלמות חדשה דרך הסכם שיש לו עם אחת החברות (בדמי ניהול של 0.45%) או להישאר עם הקרן הנוכחית.

אני מעוניין בעקרון להישאר בקרן הנוכחית, שנפתחה לפני שלוש וחצי שנים (כלומר אוכל להנזיל אותה, במקרה הצורך בעוד כשנתיים וחצי). המעסיק שלי טוען שכדאי לי לפתוח חדשה, על מנת שאוכל להיות גמיש מבחינת משיכת הכספים.

אם אצטרך חלק מהכסף בעוד שנתיים וחצי, האם אוכל להנזיל רק חלק מהכספים? במקרה כזה, האם ניתן יהיה להמשיך להפקיד לקרן או שאצטרך לפתוח חדשה?

תודה וחג שמח!
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 16:05
לפני שאתה מתלבט, בדוק אם הקרן הישנה מוכנה לקבל הפקדות מהמעסיק החדש. אני משער שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 21:49
מהקרן הקיימת בכל מקרה תוכל למשוך בעוד שנתיים וחצי, בין אם תמשיך להפקיד אליה (ואז יהיה בה יותר), ובין אם תפתח חדשה (ואז יהיה בה רק מה שיש עכשיו + רווחים/הפסדים על הסכום הנוכחי).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 22:06
אחדד את השאלה -

האם לאחר שמושכים חלק מהקרן (בתום שש שנים או יותר), ניתן להמשיך להפקיד לאותה הקרן (ובאותם התנאים)?

אם כן, האם יש יתרון כלשהו בפתיחת קרן השתלמות נוספת?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2018 22:38
לא. ברגע שמשכת גם אם סכום חלקי לא ניתן להמשיך להפקיד לאותה קרן. פרימיות חדשות שיגיעו יפתחו קרן חדשה עם וותק חדש.

כמו כן לא תוכל להחיל מהוותיקה וותק ברגע שמשכת.

לגבי המשך הפקדות עם מעסיק חדש לקה"ש , רוב הבנקים המתפעלים של הגופים לא מאפשרים 2 מעסיקים לקה"ש במעמד שכיר. ז"א אין מושג של קבלת בעלות וכו בקרן השלמות/קופת גמל. תבדוק עם הגוף המנהל אם זה אפשרי לפני שאתה מבזבז זמן רב בתכנון וחשיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 16:33
תודה למשיבים!