⬅ חזרה לאינדקס

עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא?

🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2015 13:08
ברור לי שעל קבלת תשלום אני צריך להוציא קבלה מיד (גם אם לא מדפיס אבל רק באינטרנט).

בחשבון העוש אני רואה זיכוי של 0.38 שח (38 אגורות) זיכוי של הבנק על ריבית על כסף שנמצא בעו"ש האם צריך לעשות עם זה משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2015 18:35
לא חושב שצריך להיות יותר צדיק מהאפיפיור, בטח כשמדובר על מס הכנסה... חוץ מזה יש הבדל בין הכנסה מרווחי הון להכנסה מיגיעה אישית, עליה צריך לדווח בזמן אמת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2015 18:38
תשאל את רואה החשבון שלך - שאמור להיות לך בכל מקרה, גם אם אתה עוסק פטור
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2015 18:47
ריבית זכות בעו"ש מחוייבת במס אוטומטית עד שידוע לי.

אין חובה לעוסק פטור שיהיה לו רו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2015 13:55
קבלות צריך להוציא על הכנסות עסקיות .ריבית על חסכונות היא לא הכנסה עסקית ואתה מקבל אותה לחשבון לאחר ניכוי מס במקור (במילים אחרות, כבר שילמת עליה מס). כשתגיש דו"ח על הכנסות של 2015 תצרף טופס 867 שמפרט את ההכנסות שלך מהון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2015 12:16
"תודה! אם כך זה אומר שאני צריך לעבור על כל החשבונות שלי ולהוציא מכולם טופס 867. לצערי או לשמחתי יש גם חשבון שמנוהל בחול שם אני מאמין שאצטרך להוציא טופס מקביל ל867! תקנו אותי אם אני טועה אנסה למצוא שם טופס הכי קרוב לדוח הכנסות... מקווה שאמצא שם משהו!"

תודה מצאתי טופס 867 בבנק לאומי צירפתי אותו זה היה פשוט! האם אני חייב להגיש טופס זה או שהנזק היחיד שיהיה לי אם לא אגיש זה פחות החזרים (אין לי בעיה עם זה, אני רק לא רוצה להסתבך עם מס הכנסה אם פחות טופס אומר פחות החזרים אין לי בעיה עם זה). אני שואל במיוחד כי יש לי חשבון אחד בחול ועוד איזה חשבון היברידי של ESPP בחול אבל כשמוכרים המיסים משולמים אוטומטית אז זה קצת בלאגן בשבילי להביא את המסמכים. בכל מקרה מה שרציתי לשאול זה אם לא מביאים טפסים הנל האם זה הסתבכות עם מס הכנסה או פחות החזרים - כי אם פחות החזרים אני לא אטרח יותר מידי זה זמן שחבל לי לי על החיפוש וכדומה. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2015 12:55
לפני זה הייתי מוודאת שמס הכנסה מודע לעצם קיומו של החשבון הזה. אם לא, יש מסלול שנקרא "גילוי מרצון" שבו אתה מודיע למס הכנסה על קיומו של החשבון ומקבל חסינות מהליכים פליליים בגין אי דיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2015 13:08
כן נשמע חשוב... כשהגשתי חשבוניות/קבלות אז יש שם מקום לרשום את מספר החשבון ורשמתי את מספר החשבון בחול עם שם בנק וכדומה לא יודע אם זה אומר שהם מודעים או לא מודעים לחשבון אבל נשמע שאני צריך לבדוק את זה שוב ביתר וודאות תודה.

למה חשוב להגיש את הטפסים האלה אם נגבה עליהם מראש מס? זה לא מוריד ולא מוסיף מבחינת החזרי תשלום מס (לא אכפת לי שלא לקבל החזרים אבל עד כמה שאני מבין הוא כבר משולם מקוזז) זה קריטי להגיש אותם? או שהנזק הכי גדול יהיה פחות החזרים שאין לי בעיה עם זה כי זה גם אומר שאני צריך פחות לעבוד בשביל הדוח השנתי?