⬅ חזרה לאינדקס

מה המצב המשפחתי שלכם ?

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 12:05
פעם שמעתי באיזו תוכנית טלויזיה שלגדל ילד עד גיל 18 עולה באיזור המיליון שקל. האם אתם מסכימים עם זה ? וכיצד זה משפיע עליכם ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 13:45
די בטוח שדוסקס בשרשור אחר.

איך זה קשור לשאלת הסקר? שני נושאים שונים מאד.

לגבי העלות - משתנה מאד אבל נניח שכן. זה נראה לך הרבה מיליון שח? ב-20 שנים?

תחשב כמה משק בית ממוצע מוציא/מרוויח בחודש ותווכח שזה לא כזה הרבה (בלי קשר לעלות האמיתית שהיא לא ידועה וקשה להערכה). בנוסף יש ״עלות שולית״ לילד שהיא נמוכה בהרבה מעלות ראשונית ודועכת מהר מאד לסכום נמוך בסדר גודל מהראשון. כמו כן ה״עלות״ למשפחה שחיה בצניעות לעומת במשפחה שחיה ב״צרכנתיות״ שונה בסדר גודל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 15:43
לא יודע מה מטרת הסקר, אבל לכלול הורים לילדים מעל גיל 18 עם כאלו שאין להם ילדים לא נכון בשום היבט כלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 15:48
אכן.

המספרים שצוינו שם היו בין חצי מליון למליון, תלוי כמובן כמה מוכנים להוציא על הילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 16:09
ידב"צ + 2
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 18:38
חבל שהדבר הבסיסי הזה לא מחלחל לתודעת מקבלי ההחלטות במדינה...

למי שלא יודע- במערכת הסוציאלית הורים לילדים מעל גיל 19 כבר לא נחשבים ל'הורים', ולא מגיע להם מענק עבודה או הבטחת הכנסה/תקופת אבטלה מוארכת כי כביכול כבר אין להם "תלויים".. זאת למרות שאולי יש להם ילדים בצבא בני 20, 21 והם סמוכים על שולחנם ומממנים כמעט את כל ההוצאות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 19:16
הצבא מממן את רוב ההוצאות מחיה של החיילים. מה שנכון זה שמגורים הצבא לא מממן אם אין איזה מצב מיוחד, ואז זה אכן נופל על ההורים. יש פה באמת פער בנושא הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 19:31
אתה רציני?

הצבא לא ממן כמעט כלום, למעט נסיעות, אוכל בחדר אוכל צבאי ומדים/נעליים צבאיות.

כשאני הייתי בצבא היו לי הרבה הוצאות מעבר לזה שההורים שלי מימנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 20:37
הוצאות מחיה - קורת גג, אוכל, ביגוד, תחבורה.

לא מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 20:51
אבל גם זה חלקי ביותר.

קורת גג ואוכל רק כל עוד אתה בבסיס (עבור מי שיוצא יומיות זה אומר ארוחה אחת ביום וקורת גג רק בתורנויות).

ביגוד - רק מדים. לא כולל בגדים תחתונים, לא כולל בגדים "אזרחיים", לא כולל כביסה.

תחבורה כנראה השתנה בשנים האחרונות, אבל כשאני הייתי בסדיר הצבא שילם רק על נסיעה מהבית לבסיס וחזרה. אם אתה רוצה לסוע בזמנך הפנוי לאנשהו אתה (יותר נכון ההורים שלך) צריך לשלם על זה.

זה רחוק מאוד מ"הצבא מממן את רוב ההוצאות מחיה של החיילים."

חוץ מזה שרוב ההוצאות של החיילים לא נכללים תחת ההגדרה שלך ל"הוצאות מחיה". כלומר הטענה של @singleton שההורים "ממנים כמעט את כל ההוצאות של החיילים" מאוד נכונה.

אני לא חושב שההוצאות של ההורים שלי עלי השתנו בהרבה ברגע שהתגייסתי לעומת כשהייתי בי"ב
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 22:54
כנ"ל, בערך מגיל 14

עורפי במדים, קרבי (לוחם) ללא מדים - חינם

אם ההורים נמצאים בשוליים התחתונים של החברה מבחינת הכנסה יש "הטבות" שהצבא "מעניק"
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2018 00:12
מעבר לשרות הצבאי, בתרבות הישראלית, יותר מאשר בתרבויות מערביות אחרות, מקובל לתמוך בילדים גם אחרי גיל 18.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2018 12:46
אם גרוש צריך לשלם על ילד עד גיל 21...

כנראה שמישהו הבין משהו.

מצד שני, נקודות זכות רק עד גיל 18.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2018 14:30
לדעתי, עזרה לילדים לאחר גיל צבא היא בגדר בחירה. שהרי יש לא מעט שממנים לעצמם לימודים.

אני בוחר אם לעזור במימון חתונה/בית וכו. לעומת זאת בגילאים צעירים יותר זה הכרח לממן השכלה/חוגים/מזון וכו
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2018 15:39
ראשית, גיל 18 זה לא "לאחר גיל צבא".

שנית, גם בגילאים צעירים יותר יש הרבה בחירה. אם אתה מדבר על הוצאות שהן כורח בלבד אז מדובר בסכומים מאד צנועים ותיאורטיים לגבי הרוב המכריע של האנשים.