⬅ חזרה לאינדקס

תשואות היסטוריות למדדים

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 17:55
אשמח לשמוע אם למישהו יש מקור לתשואות היסטוריות לשלל מדדים (בישראל וחו"ל, מניות ואג"ח).

(מנסה לתכנן את הקצאת הנכסים והפיזור בין הנכסים באופן שיתאים לי על בסיס נתונים היסטוריים)

כל מה שאני מוצא מוגבל בטווח ההסתכלות / חלקי

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 19:10
הדבר הפשוט ביותר שאפשר לעשות הוא ללמוד אילו מדדים בעצם מעניינים אותך ואז לעשות גוגל,

למשל אם תעשה גוגל למונח "S&P 500" תקבל מייד גרף שאתה יכול להרחיב עד (לחיצה על תגית max) לזמן הרחוק ביותר שיש ממנו מידע.

אותו דבר עושים בדיוק עם כל מדד/מנייה/אג"ח שמעניין אותך, לא תמיד יש את כל המידע שתרצה גוגל מיידית או באתר אחד או אחר ואתה צריך למצוא לך כמה מקורות וכמה אתרים שאתה מרגיש נוח איתם לאחר גיגול נרחב. כל אתר מציע משהו שונה במקצת ולמידע ישראלי בדרך כלל יש אתרים ישראליים כמו שמידע מחו"ל הוא בד"כ באנגלית.

בקיצור גוגל גוגל גוגל, אין אתר אחד שעונה על כל השאלות לכל המדדים בכל המדינות, לצערי. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 22:49
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 11:26
משתי סיבות:

1. כדי לדעת למה לצפות מבחינת תשואה.

2. כדי לדעת מה הסיכון שאני לוקח בכל קומבינציה (סטיית התקן והשנה הגרועה ביותר)

אני אחזיר את השאלה אלייך.

למה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 13:58
אני ממש ממש חדש פה, אבל התשובה לדעתי נעוצה במשפט הזה:

אין בתשואות העבר כדי להעיד על תשואות העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 14:03
+1

ומעבר לזה - ביצועי עבר לא בהכרח ילמדו אותך הרבה אם אין לך את הקונטקסט של מה גרם להם לתפקד כפי שתפקדו. כך למשל, מי שישקיע היום באג"ח בניסיון לקבל את תשואת האג"ח של העשורים האחרונים צפוי לאכזבה מרה. כנ"ל, במידה מסוימת, לגבי מניות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 14:39
בגלל זה:
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2023 23:41
מצטרף לדיון, גם אני מחפש דרך לראות תשואות היסטוריות של מדדים בשביל לקבל מידע עליהם.

אני מחפש כלי כמו גמל נט רק עם נתונים של מדדים בישראל וארהב. באתר הבורסה יש מידע היסטורי רק עד שנתיים אחורה...

נ.ב אני מכיר את המשפט של ״אין בתשואות העבר כדי להעיד על תשואות העתיד״, אבל אני צריך דרך כלשהיא לקבל מידע על אינסוף המדדים בכדי להחליט באיזה אחד להשתמש...

לדגמא המדד המפורסם s&p 500: הוא הוכיח את עצמו היסטורית לתשואה ממוצעת של 10%, ולמרות שתשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד זה כן נתון שנותן לי מידע על המדד לעומת מדדים אחרים לא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2023 23:52
1. הצטרפת לדיון שהתגובה האחרונה בו נכתבה לפני 5.5 שנים.

2. אם אתה משווה תשואות עבר על מדדים שונים, אתה פספסת לחלוטין מה בכלל המטרה של שימוש במדד.

תקרא קודם את הבלוג של המשקיעה בשביל להבין יותר טוב לפני שנחייה את הדיון הזה.