⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיית פרישה

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 15:33
אני בת 30, בזוגיות, וכבר תקופה ארוכה עובדת שעות עבודה פשוט לא נורמליות. השכר הוא טוב מאוד, אבל העבודה גולשת לשעות הקטנות של הלילה ומביאה איתה המון סטרס ותחושות קשות שמלוות אותי בחיים האישיים. אני שוקלת לעבור למשרה רגועה יותר עם שעות עבודה סבירות, אבל מטבע הדברים (ומהיכרות עם המקצוע שלי), השכר יהיה נמוך יותר ויעכב את החיסכון (באופן שיאפשר להגיע ליעדים שלי, אבל כמה שנים מאוחר יותר).

השאלה המהותית היא האם נכון "להקריב" את העשור הנוכחי בחיי, בו אני עדיין ללא ילדים, בריאה, בכושר גופני טוב (מכאן זה רק מידרדר), על מנת לחתור לעצמאות כלכלית בהקדם האפשרי, או שאולי נכון לרדת מעט בשכר עכשיו תמורת שעות פנאי, נחת, זמן לפיתוח תחביבים ואולי אפיקי הכנסה צדדיים, פנאי לבן הזוג, ובאופן כללי הגברת תחושת ה-Well Being ביום-יום ויכולת להתמיד במקום העבודה לאורך זמן.

מנגד, אפשר להגיד שדווקא עכשיו כשאני צעירה ומלאת אנרגיה, אני מסוגלת ופנויה לעבודה הקשה הזו, על מנת לאפשר עתיד רגוע ופנוי יותר, עם יותר זמן להקדיש לילדים, לעצמי ולזוגיות.

יש כאן בעצם רוע הכרחי, שאני לא בטוחה מתי צריך להתקיים, האם היום או מחר . אשמח לשמוע איך אתם רואים את העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 20:16
לא משנה באיזה גיל את, לטעמי זה לא מומלץ אף פעם. סטרס מתמשך מוביל להתדרדרות במצב הנפשי והפיזי (יש לא מעט מחקרים לגגל אותם). תחושות קשות לא מגיע לאף אחד! וכל זה קורה לך עוד לפני שהבאת ילדים לעולם, שבשנים הראשונות זה חתיכת סטרס ודאגות ללא הפוגה.

זה לא מתדרדר בגלל הגיל, אלא בגלל ההתנהלות הזאת. אני מבוגרת ממך ב-25 שנה ואין לי בעיה מיוחדת וכך גם הרוב המכריע של חבריי. אין לי מושג אם העבודה שלך דורשת כושר פיזי או כושר חשיבה אבל אני מכירה חוטבי עצים בגיל 50 ומעלה וגם פרופסורים בגילאים אלה ולכולם שלום :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 09:01
צורת החיים שגדושה בסטרס היא זאת שגורמת להדרדרות הפיזית, הבריאותית והמנטלית. לחיות עשור שלם בסטרס מטורף, מבלי לעשות כמעט שום דבר אחר חוץ מעבודה, וכשזה גובה ויגבה מחיר אישי כבד (וכנראה גם בריאותי) מהחיים האישיים שלך זה נשמע לי כמו מתכון איך לא להשיג אושר. להשיג אולי עושר מהר, מבלי אושר, במחיר גבוה.

אם תעבדי לא בסטרס גבוה כל כך, אני מאמין שעדיין תשתכרי די טוב, תוכלי להנות יותר מהחיים, ותהיי "מתוחזקת" במצב טוב יותר - גם הכושר שלך יכול להיות טוב יותר, וגם המצב הבריאותי שלך יהיה טוב יותר לעומת מצב סטרס של מטורף למשך עשור (שההשפעות שלו ילוו אותך כנראה גם בהמשך כל החיים). אפילו אחרי 15 שנה של עבודה תהיי במצב טוב יותר, וכנראה גם תצברי הון גדול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 09:46
איזה מקצוע זה? נשמע נורא.

בטוח לא הייטק
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 10:45
ניחוש שלי - ייעוץ אסטרטגי

כמו Mckinsey או כמו שיש בחברות כמו EY
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 12:51
אכן סביר.

גם במשרדי עורכי דין גדולים כל משימה שניתנת ביום שישי אחר הצהריים, ברירת המחדל היא שהיא תהיה מוכנה עד יום שני בבוקר. למי ששורד יש שכר שמאפשר פרישה מוקדמת בשנות השלושים המאוחרות (זה הסטנדרט, בלי הצלחה או כשלון יוצאי דופן).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 15:37
תודה על התגובות. הייתי שמחה לשמור על צנעת הפרט בנוגע לעיסוקי ובכלל.

השאלה המהותית היא עד כמה הייתם מוכנים להקדיש מעצמכם לעבודה כדי למקסם את השכר היום, אך לא לראות אור יום, ובאילו נסיבות הייתם באמת שלמים עם בחירה במשרה רגועה יותר שמכניסה פחות, אבל גם מאפשרת יותר הנאה מהדרך ואורך נשימה בשוק העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 15:43
על איזה סדר גודל של שכר אתה מדבר? גם ביחס למשכורות גבוהות בהייטק זה נשמע מוקדם
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 16:02
כיוונתי למקומות בהם עובדים משני עד שישי. ההשוואה לשכירים בהייטק לא רלוונטית כי שותף במשרד עורכי דין מתוגמל הרבה יותר על ערך התפוקות מאשר שכיר בכיר בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 16:10
+1
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 22:15
נו, שאלת את זה בפתיחת השרשור לפני שבועיים. חלק ענו לך וחלק גלשו למשהו אחר. את צריכה איזו מסה קריטית לתשובה כזאת או אחרת

כדי להחליט מה מתאים לך?