⬅ חזרה לאינדקס

לפני שאני מעביר ביטוח מנהלים לקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 16:53
שלום לכולם,

קראתי לא מעט חומרים והתייצעתי עם אנשים מבינים בתחום (או לפחות מתיימרים להיות כאלה) לגבי העברת הביטוח מנהלים שלי לקופת גמל והאמת שלא באמת הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית להאם לעשות את זה או לא (יכול להיות שפשוט אין באמת תשובה חד משמעית).

הביטוח מנהלים שלי מ 2017 עם כמה עשרות אלפי שקלים, ד"נ מהפקדה 3% ו 0.5% מצבירה. לא זול, ידוע, לא הצלחתי עדין להוריד אותם אבל מצד שני לא באמת ישבתי עליהם חזק ולא ביקשתי הצעות זולות יותר מחברות אחרות.

אני מפקיד לפנסיה עד התקרה של ה 19K ומשהו ואת השאר שזה כמה אלפי שקלים לביטוח מנהלים.

לפני הבנתי, אין באמת יתרון לביטוח מנהלים. אין מקדם מובטח וא.כ.ע אני מקבל מהעבודה גם ככה במקביל לביטוח מנהלים ואין אפשרות לבחור מסלול מחקה מדד.

מצד שני, סוכנים שמנסים בכל כוחם למכור ביטוח מנהלים אומרים ש"כן מה, ביטוח מנהלים זה חוזה מול החברה וקופת גמל לא. הקופת גמל לא משלמת ובפנסיה תצטרך להעביר את הכספים לגוף שישלם לך קיצבה, בעיה."

האופציה היא להעביר את הביטוח מנהלים לקופת גמל ב IBI עם דמי ניהול של 0.5% מהצבירה בלבד במסלול מחקה מדד S&P500.

אשמח מאוד לשמוע דעות עדכניות לבעד ונגד המהלך. אני רוצה להיות סגור במאה אחוז על ההחלטה שלי לפי שאני מבצע אותה שחלילה לא אגלה שעשיתי טעות בלתי הפיכה.

תודה רבה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 20:28
לא מבין לא ממליץ ולא מייעץ, אבל האם שקלת להפריש את הסכום מעל התקרה לפנסיה משלימה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 20:49
אני באותה דילמה כמוך והחלטתי להמשיך להפקיד לביטוח מנהלים באותם דמי ניהול כמו שלך ולא לקופת גמל כי למיטב ידיעתי פוליסת אכ"ע תשחרר מפרמיה רק פוליסת ביטוח מנהלים - כלומר באירוע אכ"ע הפוליסה תשלם לך קצבה אבל לא תעביר כספים לחסכון עד גיל 67 (אז מסתיים התשלום של פוליסת אכ"ע). לפיכך החלטתי:

1. לעבור לביטוח מנהלים במסלול 100% מניות פאסיבי.

2. לבטל את רכיב ביטוח החיים בתוך ביטוח המנהלים.

התוצאה היא מוצר זהה לקופ"ג שאני מפקיד אליו 3% פחות כל חודש מאשר האלטרנטיבה (בגלל דמי ניהול מהפקדה), בתמורה לשמירה על שחרור מפרמיה במקרה אכ"ע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 20:57
ביררת אם אתה צריך בכלל אכע על הסכום מעבר לתקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2018 22:18
אני לא יכול להמליץ לך (או לתת לך תשובה חד משמעית) מה לעשות, גם כי אסור לי (אני לא יועץ מוסמך) וגם כי אני לא רוצה לקחת אחריות עליך למקרה שתרחיש שלא נראה לי סביר אכן יתממש.

מה שכן, אפשר לדבר על התנאים בגדול, באיזה תרחישים יש יתרון לאיזה סוג קופה ומה מהתרחישים נראה יותר סביר.

זאת גם ההבנה שלי.

אומנם יש בזה משהו, אבל יש כבר היום פתרונות לזה (לנייד לקופה שכן משלמת), ובעתיד כנראה שיהיו עוד (עובדים על דרכים שקופ"ג יוכלו לשלם, כמו אנונה עם ביטוח אריכות חיים).

בכל מקרה, מאחר ואתה מפקיד לקרן פנסיה עד המקסימום סביר שתקבל קצבה מקרן הפנסיה שגדולה מהקצבה המינימלית, מה שאומר שאתה יכול "להוון" את הכסף מקופת הגמל ובעצם למשוך אותו כהון. זה לדעתי מוריד מהסיכוי שתיתקל בבעיה בפרישה.

להיות סגור ב100% כנראה שלא תיהיה, ותמיד קיים סיכוי שתגלה בדיעבד שמה שעשית הוא טעות (בין אם כי שינו את התנאים/החוקים בארץ או סתם כי התרחש ארוע שנראה לך לא סביר).

מה בדיוק הייתרון של פנסיה משלימה?

עד כמה שאני יודע זה בדיוק כמו ביטוח מנהלים בלי מקדם + ערבות הדדית בין החוסכים. אפילו דמי הניהול הם כמו של ביטוח מנהלים...

אאל"ט זה לא נכון בכל החברות/ביטוחי האכ"ע, אבל מסכים שזה המצב השכיח.

עכשיו השאלה היא כמה כסף אתה מסכן, ומה המחיר של ה"ביטוח" הזה.

אם אתה שם 90% מהכספים שלך בפנסיה ורק 10% מהם בגמל, במקרה הגרוע (אם אתה נפצע ולא מסוגל לעבוד יותר עד הפרישה, וזה קורה לך בשנים הקרובות) הקצבה שלך בפרישה תיפגע ב10%. וככל שאתה נפצע יותר מאוחר ככה הפגיע בקצבה קטנה (אם תפצע בעוד 15 שנה אני מניח שהפגיעה תיהיה רק 5%)

מצד שני אם אתה שם את ה10% האלה בביטוח מנהלים אתה מפסיד 3% מהכסף בהפקדה + הפרש דמי ניהול מהצבירה, מה שבודאות יפגע בקצבה שתקבל.

השאלה האם אתה מוכן להפסיד בוודאות את הכמה האחוזים האלה בגלל הסיכוי שתיפצע ותפסיד 10% מהקצבה?

אגב, פתרון אחר (שאני משתמש בו) זה להעביר לפנסיה את התגמולים בלבד (עובד+מעסיק) ואת הפיצויים לגמל. בצורה כזאת אפשר לקבל ביטוח אכ"ע דרך הפנסיה עד שכר של כ31 אש"ח. זה אומנם לא מסדר את ה"שחרור מפרמיה", אבל יש יתרון במקרה שתעבור למעסיק אחר שלא מוכן לשלם לך אכ"ע לגמל על חשבונו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 07:53
לדעתי אתה לא מדייק

הכספים יעברו אבל השחרור מפרמיות

(במצב אכע אתה לא מקבל שכר ולכן התוכניות נכנסות למצב מסולק עקב הפסקת הפקדות עובד ומעביד) יועברו לפי מה שכתוב בתנאי הפוליסה , אצל אישתי כתוב שגם קופת גמל שהיא הפקידה אליה תגמולי עובד מכוסה,

אם זה לא מצויין אזהכנראה הכל מצויין אם מצויינים כלים מסויימים אפשר לנסות לתקן את התנאים , אבל זה דורש הסכמה של הצד השני לחוזה (חברת הביטוח)

@יוסי ? @נדב ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 08:54
הבנתי שפנסיה משלימה כוללת דמי ניהול מאוד גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 09:20
לי יש אותם תנאים בדיוק למקיפה ולמשלימה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 09:27
יפה. איפה ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 09:35
הפניקס.