⬅ חזרה לאינדקס

שאלת תם על IB / IBI

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2018 23:58
תקנו אותי אם אני טועה -

IB - חברה אמריקאית, לא ניתן להשקיע בניירות ישראליים, לא מנוכה מס במקור ויש להגיש דיווח חודשי.

IBI - חברה כאילו ישראלית שיושבת בקפריסין, והיא בעצם מתווך בין המשקיע הפרטי ובין IB, וכן ניתן להשקיע בה בניירות ישראליים, והמס מנוכה אוטומטית?

ומיטב, אקסלנס, ופסגות, כולן שוות ל IBI מבחינת ההגדרות שרשמתי?

מצטער אם הניסוח קצת מסורבל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 00:03
IB = Interactive Brokers

IB-IL = IB Israel = Mexem = BitTrader = מתווך ישראלי של IB, לא עושה כלום חוץ מלעזור לפתוח חשבון בעברית, נמצא בקפריסין. החשבון שנפתח דרכו נמצא בארה"ב בIB הרגיל.

IBI = לא קשור לIB, זה בית השקעות ישראלי כמו אקסלנס מיטב וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 00:32
תודה על התשובה.

האם ב IB ניתן להשקיע בניירות ישראליים?

האם יש להגיש דיווח קבוע למס הכנסה כאשר אני משקיע דרך IB?
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 01:27
בניירות ישראליים - לא ניתן (בתהליך, לא ידוע מתי כן)

יש להגיש - אם מכרת ניירות, אחרת אין צורך (בתנאי ותיק לא עובר איזה סכום גדול כמו 1M, נראה לי)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 02:00
יש איזה מעקף חלקי לנושא הזה. גיליתי שיש ניירות ערך שכן נסחרים בארה"ב כמו: פועלים, בזק, גזית, טבע ועוד רבים אבל בטח לא כולם, לא קרנות ולא אג"ח, למעט אג"חים דולריים שכן הונפקו בארה"ב כמו אג"ח מדינה דולרי, אג"ח של טבע ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 13:24
וההלך רוח פה בפורום אאל"ט זה ש IB עדיפים על הקרנות הישראליות?

@אורי ג. אשמח גם להתייחסותך :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 13:35
@Modric19 - הלך הרוח הכללי הוא פיזור, עלויות נמוכות (דמי ניהול + המרות והעברות כספים) ומזעור סיכוני קריסה. ברוב הקריטריונים הללו לברוקרים זרים יתרון על הישראלים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 13:39
האם יש ב IB הנחה למי שמגיע דרך דיבידעת? @Glazgo
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 13:45
ב ib ישראל (קפריסין) יש. אבל גם אחרי ההנחה זה יקר יותר מאשר לעבוד ישירות מול ib (למעט עמלה חודשית, אם התיק שלך קטן מ 100k)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 13:49
@roneng ודרך IB קפריסין כן אפשר לסחור בניירות ישראליים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 14:19
לא. IB ישראל(קפריסין) הוא בסך הכל מתווך מקומי של IB העולמית.

ברגע שIB עצמם יאפשרו מסחר בבורסה בארץ (לפי השמועה עניין של חודשים) אז תוכל לעשות זאת גם דרך המתווך הישראלי
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 15:20
@Modric19 תקרא שוב את התגובה של @zaraza . הוא מסביר שם בדיוק את ההבדל בין החברות:

ואני ארחיב קצת:

IB ישראל (בנוסף לכל השמות שהוזכרו, היא נקראת גם Inter-IL וגם "אינטראקטיב ישראל") היא חברה ישראלית/קפריסאית שמשווקת בארץ את חברת IB העולמית.

חשוב להבין שאינטר-ישראל היא לא ברוקר ולא חבר בורסה בשום מדינה. היא גם לא חברת בת של IB אלא רק משווק שלה.

מה שהם נותנים בעצם זה שרות בעברית (תמיכה, חדר מסחר ודברים כאלה) עבור הפלטפורמה של IB. חשבון שנפתח דרכם הוא חשבון בIB עם כל המגבלות הרגילות שיש בIB, אבל בגלל שהחשבון נפתח דרכם (ובעצם "שייך" להם) התנאים הם התנאים של אינטר ישראל (בתכלס אני מניח שאינטר-ישראל מקבלת אליה חלק מהעמלות האלה. בכל זאת הם צריכים להרוויח איכשהו ולשלם משכורת לאנשי השרות בארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 20:39
השאלה לא מובנת. IB זה בסה"כ ברוקר בו אתה יכול לקנות ני"ע שונים מכל העולם (למעט ישראל), כולל קרנות נאמנות.