⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח צמוד בברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 00:36
נניח שאני משקיע בברוקר זר (IB למשל).

ונניח שאני מעוניין להשקיע באג"ח צמוד מדד.

מה האפשרויות שלי?

מה שאני מכיר, זו הצמדה לאינפלציה האמריקאית של הדולר.

זה בקרנות כמו TIP וVTIP.

אגב, מה ההבדל בינהן? ראיתי שTIP יותר תנודתית. זה המח"מ? דמי הניהול?

ויש עוד כאלו? יותר משתלמות?

עוד אפשרות שחשבתי עליה היא איזשהו שילוב בין אג"ח רגיל (דולרי או עולמי) לבין סחורות או זהב (או עוד נכסים שמשפיעים על האינפלציה - מהם?).

לא יודע באיזה יחס או כללים.

אני יודע שישר תשאלו מה המטרה שלי בכלל באג"ח צמוד.

אז אני רוצה להתייחס כאן באופן גורף למטרות שאנשים מחזיקים אג"ח צמוד בתיק שלהם.

זה יכול להיות רצון להחזיק חלק מהתיק קרוב כמה שניתן ליוקר המחיה בישראל (עד כמה שמדד האינפלציה בישראל באמת מייצג אותו) + ריבית ככל שניתן.

זה יכול להיות רצון להחזיק אג"ח דולרי או עולמי, ולא להיות חשוף לאינפלציה השקטה (בארה"ב או בעולם), וגם לא להיפר אינפלציה שיכולה לצוץ פתאום בכל מיני סיבות.

זה יכול להיות גם כל דבר באמצע או שונה.

רעיונות? דעות?

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 03:34
יש לך המון אפשרויות. להלן סכימת 5 השלבים של כתום, מבקש לא להפיץ ללא אישור שלי:

א. תחליט אגח של מי אתה רוצה- חברות או מדינות, ובאיזה רמת סיכון. ממשלתי אנגלי? חברות זבל אמריקאיות? ממשלות אסיאתיות? וכו.

ב. גש לאתר של חברת קרנות גדולה. ishares, ונגרד, שוואב או רבות אחרות. כמובן שלא ממליץ.

ג. בחר את המוצר שהכי מתאים לך, מבחינת כיסוי, מדיניות ודמי ניהול.

ד. קנה

ה. בלה שעות במחשבות ודיונים האם בחרת במוצר האידאלי עבורך.

ג״נ: תיק בגלריה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 18:48
נוו, באמת.....

אתה מכיר איזשהו מוצר בחברות האלו ששומר לי על ערך הכסף במונחים של יוקר המחיה בישראל?

אם אפשר שגם ייתן ריבית כלשהי, בכלל יהיה טוב.

אם יש עשרות אפשרויות, תן דוגמה אחת....

רגע, למה? יש משהו עם דמי ניהול טיפה יותר נמוכים??

o_o
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 18:53
ממליץ לחשוב על ריבית משתנה
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 18:57
קצת יותר ברצינות, בואנגרד חיפשתי והכי קרוב שמצאתי היה VTIP. נתתי אותו כדוגמה בהודעה הפותחת.

זה אג"ח צמוד אמנם, והוא יגן עליי מפני אינפלציה בארה"ב, אבל הוא לטווח קצר בלבד, ואין משהו אחר.

כמו כן, הוא לא קשור ליוקר המחיה בישראל, שזה חיסרון בהקשר הזה.

אני מחפש משהו ברמת דירוג גבוהה.

ממשלה של מדינה מפותחת, מקסימום קונצרני בדירוג גבוה. לא זבל, ולא של מדינות עולם שלישי.

אם אפשר פיזור בין כמה כאלו, בכלל טוב....
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 19:03
יש כזה בארה"ב?

לא ראיתי שלואנגרד למשל יש קרן כזו (אולי פספסתי).

בכל אופן, נשמע שזה יגן עליי מעליית ריבית. לא מבין איך זה יגן עליי מאינפלציה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2018 23:30
כן, אבל הרבה פחות פופולרי מאשר בארץ.

אין להם. יש למתחרות (FLOT, TFLO).

ג"נ: מחזיק.

חשוב על הקשר ארוך הטווח בין הריבית חסרת הסיכון לבין אינפלציה.

חשוב מה המשמעות של כל אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2018 03:11
I bonds?

מי שקנה בזמן הנכון צוחק שלושים שנה קדימה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 01:46
נווו, ו...?

במקרה של אינפלציה, המדינה לא תוכל לשווק את האג"ח הלא צמוד שלה עם אותן ריביות, ותיאלץ להעלות את הריבית.

אם אני מחזיק אג"ח בריבית משתנה, אני אהנה מהריבית שתבוא אחרי, אבל בזמן האינפלציה, סביר שאפסיד (ריאלית).

באותה מידה, אני יכול להחזיק מזומן, ולקנות אג"ח אחרי עליית הריבית (זה כמובן מסתמך על תזמון שאני לא מתיימר שיש לי), אבל הרעיון הוא שהתיקון מגיע אחרי, לא עם האינפלציה.

פשוט לא מצליח להבין איך מכשיר שנועד להגן עליי מעליית ריבית, מגן עליי מהאינפלציה. במיוחד שיש מכשיר שמטרתו היא להגן עליי מהאינפלציה.....
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 06:58
בגדול אני מחזיק אג"ח כדי להגביל את רמת הסיכון שאני מוכן לסבול. זה די מכתיב אג"ח ממשלתי. החלק האגחי בתיק הוא בעצם קרן החירום שלי.

צמוד או לא צמוד לדעתי פחות מהותי. צמוד אמנם נותן הגנה מסויימת נגד אינפלציה אבל הביטוח הזה עולה די הרבה כסף שמתבטא בתשואות עלובות.

גם ישראלי או אמריקאי לא כל כך משנה. אמריקאי אמנם מוסיף סיכון של שער חליפין כי אני חי בשקלים אבל גם תורם לי קצת ביטוח כנגד קטסטרופה של השקל.

באפט חזר בראיון שנתן השבוע על התזה שלו שהכי נכון למשקיע פשוט להחזיק את רוב חסכונותיו בסנופי. גם נותן הגנה כנגד אינפלציה, גם נותן תשואה מצויינת לאורך זמן. אם הייתי מקשיב לו לפני עשר שנים היה לי היום הרבה יותר כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2018 22:57
עד כאן אני דיי מסכים. המטרה של האג"ח דומה, וגם אני מעדיף ממשלתי. אם כי קרן שתכלול גם קונצרני בדירוג גבוה, אבל תיתן לי יתרון אחר כלשהו שאהיה מעוניין בו, כנראה שלא אפסול אותה בגלל הקונצרני.

דווקא זה יותר משמעותי בעיניי.

אם הייתה לי אפשרות קלה ופשוטה לישראלי, כנראה הייתי הולך עליה.

סיכון המטבע אינו אפסי, אני מעדיף להיות חשוף למטבעות אחרים (ואגב כך להיות מוגן מקטסטרופות שקליות) בפלח המנייתי, שבו התשואות יהיו כנראה גבוהות יותר, שבו הגידור יעלה לי כסף מיותר, ושכנראה יניב תשואות גבוהות יותר לטווח הארוך ששינויי המטבע בתוכו יהיו מינוריים.

אני כן מנסה לבחון אפשרות להחזיק אג"ח בחו"ל, כיוון שגם ככה אני הולך לסחור בIB, ולא נראה לי שאעמוד בכאב ראש של לפתוח גם חשבון בחו"ל.

"הגנה מסוימת" היא לא כל כך קטנה. הוא דיי מבטח אותך מפני קטסטרופות של השקל (לא מפני חדלות פירעון של ממשלת ישראל, אבל מפני כל פיחות ריאלי של השקל).

אני מעדיף לחלק בין צמוד ללא צמוד. בעיקרון, בעולם שהייתי יכול לבחור בקלות מוצרים. הייתי שם את הלא צמוד לטווח קצר כדי להגן מפני עליית ריבית, ואת הצמוד בינוני-ארוך כדי להגן מפני אינפלציה.

כל חלקו של האג"ח נועד להגן על התיק, כך שבמצב הריבית הנוכחי, אני יכול לחיות עם זה שתהיה משם תשואה דיי אפסית......

אם לא אמצא פיתרון שיניח את דעתי בברוקר זר, כנראה שאפתח קופג"ש אצל אינטרגמל, ואשים שם את כל החלק של האג"ח הצמוד, ואולי גם חלק מהלא צמוד.

אבל מעדיף למצוא פיתרון בברוקר זר, כי כנראה שהעלויות שלו יהיו נמוכות בהרבה.

לגבי החלק הלא צמוד, דיי השתכנעתי לשים בדולר או בסל מטבעות, במיוחד שהדולר עצמו עולה במידה מסוימת כשיש קטסטרופות כלכליות, כי הוא נחשב מטבע בטוח.

לגבי החלק הצמוד, מנסה להבין כאן אם יש חלופות סבירות......
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 21:10
אתה מתבלבל מתחזיות המדיניות המוניטרית.

בטווח הארוך, יש קשר בין ריבית ההיוון חסרת הסיכון לבין הפיחות בערך הכסף.

אם אתה מעוניין לשמור על ערך הכסף מול שוק ההון, ולא על יכולת צריכה ממוצעת, יתכן שעדיף לך להחזיק אג"ח משתנות.

בנוסף, אגרת צמודה טובה בלשמור על הערך לפדיון, בעוד אגרת משתנה טובה בלשמור על ערכה באופן רגעי ומתמשך.