⬅ חזרה לאינדקס

בעל מקצוע בינוני

🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 08:47
נניח שאתם עו"ד וסיימתם לימודים והתמחות לפני 8 שנים. ב- 5 שנים האחרונות אתם עובדים בחברה שמתעסקת בתוכניות כלכליות ואין קשר למה שלמדתם באוניברסיטה.

כעת, בוער בכם הרצון לתת שירותי עריכת דין באופן עצמאי. אך מה הבעיה?

1. שכחתם כל מה שלמדתם באוניברסיטה

2. גם בתקופת הלימודים הייתם די בינוניים

3. אין לכם כישורי שיווק ומכירה

מה הייתם עושים? האם יורדים מהרעיון לגמרי ? מנסים לשלב למרות שאתם מרגישים שבחינה מקצועית אתם לא משהו בכלל ?

מגייסים לקוח ראשון ואז חושבים איך להתמודד-הרי יש המון מידע ברשת ופורומים רלוונטיים? אבל אולי זה לא פייר כלפי הלקוח שמצפה לקבל את השירות המקצועי ביותר ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 11:04
מנצלים קשרים עם אנשים שלמדו איתי וכן עובדים במקצוע - יכולים אולי "להפריש" תיקים פחות רווחיים או בתקופות זמן לחוצות.

אפשר להעזר במישהו שיש לו

אומר כלום לגבי יכולות מעשיות
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 11:18
מה המטרה?

גיוון תעסוקתי? פתח להסבה מקצועית? הכנסה צדדית בלבד?

השוק מוצף בבוגרי מוסדות מצ'וקמקים שרק פועלים מבוקר עד ערב למצוא לקוחות מהסוג שאת מחפשת - כאלו שצריכים שרות שנראה להם לא מאד מקצועי ובזול. לקוח רציני ממילא לא יקח אותך מאותה סיבה שאת לא היית הולכת לרופא שלמד לפני 8 שנים, לא זוכר כלום ועובד במקצוע אחר.

אני מצטער על איך שכתבתי, אבל בשוק עורכי הדין של היום לרעיון שלך אין תוחלת.

אם את רוצה להתקדם ולהתמקצע, צריך לעשות הסבה מקצועית לעבודה במשרה מלאה.

אם המטרה היא להרוויח מעט כסף את יכולה לנסות לעשות עבודות מחקר משפטי לעורכי דין (שם יש לך יתרון יחסי כבוגרת אוניברסיטה שיודעת מה זה ספריה משפטית) ולהרוויח שכר סטודנט בערך.

ותזכורת למשהו שאת בוודאי יודעת - אל תעזי לעשות כלום, בחינם או בתשלום, לפני שיש לך ביטוח מקצועי איכותי. טעות של עורך דין יכולה לעלות ללקוח המון כסף גם בנושא שנראה הכי פשוט בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 12:22
1. מחליטים שרוצין להיות בתוום הזה על אף מצבו.

2. מתחילים לשחזר וללמוד חומרים רחוונטיים.

3. עובדים על יכולות השיווק והמכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 15:08
כן, סוג של גיוון. אני לא עוסקת בעריכת דין זו הייתה רק דוגמא על מנת להמחיש את מצבי.

לא מעוניינת לעבוד במקצוע בו למדתי במשרה מלאה אלא בשעות הפנאי.

- נקודה חשובה שלא חשבתי עליה. האם קיים ביטוח מקצועי לכל סוגי המקצועות החופשיים ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 15:12
לא יודע. משער שלא.

לא רואה איך אפשר לתמחר סיכונים כל כך שונים ולכן ביטוח שכזה בהגדרה יהיה מאד גרוע לבעלי מקצועות מסויימים והם לא יעשו אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 16:45
פותחים את המחברות ספרים אינטרנט קוראים נזכרים וחוזרים לקרוא על בסיס תיק.

לא רואה איך זה קשור בכלל, משקיעים יותר והופכים להיות טובים יותר. קוראים את החומר יותר, שואלים חברים שועסקם במקצוע ואם צריך רואים הרצאות ביוטיוב וכו, מרחיבים אופקים דרך האינטרנט/קוראים שוב ספרים חשובים.

זה קצת בעיה. בתור התחלה הייתי אומרת כן לכל תיק אשר מזדמן בדרכי גם אם התגמול יחסית לא מדהים וגם אם זה לא נושא שאני אוהבת. מפה לשם יוצא קצת שם ואנשים מפנים (בעיקר אם הם מרוצים) וככה מתחילים להתגלגל. כמובן שעם הביטוח המתאים וכו׳.

לשבת על הגדר לא מקדם אף אחד לשום מקום.