⬅ חזרה לאינדקס

אבדן כושר עבודה ופנסיה - הפרשה מהנטו

🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 18:54
היי כולם, אשמח לתובנות בנוגע לסוגיה:

אני מתגורר בגרמניה מספר שנים. עוד לא יודע אם באמת אעביר את כל חיי כאן או שאחזור לישראל מתישהו.

כשעבדתי בישראל הפרשתי כספים לקרן פנסיה ונהניתי מביטוח אבדן כושר עבודה (בעל כיסוי מוגבל, אני יודע) כחלק מהחבילה.

בגרמניה אני מפריש כרגע כספים לקרן פנסיה אך היא אינה כוללת ביטוח כושר עבודה. ברקע שלי מחלה כרונית (לא קשה במיוחד, ועדיין) שגורמת לי קצת לחשוש מכך שאין לי ביטוח אבדן כושר עבודה.

בדקתי ביטוחים כאלה בגרמניה. עם מחלת הרקע שלי הפרמיה גבוהה מאוד, ואמנם אפשר להפחית אותה עם מסלולי פנסיה מסוימים אבל הם נשמעים לי בעייתיים - אצטרך לחיות עד גיל מבוגר מאוד כדי לקבל את מה שהשקעתי בחזרה, וגם יש מיסוי כפול על הכסף הזה (כלומר, אני מפריש מהנטו, עם הטבת מס מסוימת שכביכול מפצה על העלות של ביטוח אכ"ע, אבל אשלם מס על הכסף כאשר אפרוש).

כל הסיפור הזה גורם לי לחשוב שעדיף לי להפריש לקרן פנסיה בישראל ולהנות מהביטוח שמגיע איתה (אם רק אשרוד את תקופת האכשרה :) ). אבל - גם לפנסיה בישראל אני יכול להפריש למעשה רק מהנטו. כל הסיפור הזה מביא אותי לשאלה הזו:

אם אוכל להוכיח למס הכנסה בישראל שכספים שהפרשתי לקרן הפנסיה שלי הגיעו מהנטו ולא מהברוטו, האם אהיה פטור ממס על החלק היחסי של הכספים הללו?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 19:52
עקרונית כן, זה נקרה "קצבה מוכרת".

אני רק לא בטוח אם טכנית זה אפשרי להפקיד כספים כאלה בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 21:33
שאלה טובה שכדאי להפנות למומחה בתחום.

אני לא בטוח שלעניין הטבות המס יראו בכספים האלו ככספים שהופרשו מהנטו כי מנקודת המבט של רשות המסים לא שילמת מס על ההכנסות האלו בישראל. זה מעורר שאלה אחרת, עד כמה המחוקק רצה להעניק הטבות מס בהפקדה ובצבירה למי שאינו תושב ישראל לצרכי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 21:49
תשאל את @נדב
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2018 23:21
תודה @גרהם @roneng

מבחינת מס הכנסה אני אכן לא תושב ישראל יותר, הם התקזזו איתי על שנת המעבר וקיבלו את בקשת ניתוק התושבות שלי (גרמניה היא מדינת אמנה כך שהרשויות בישראל אמורות להכיר במסים שאני משלם בגרמניה).

כשרק עברתי לגרמניה ועוד לא הייתי בטוח כמה זמן אשאר כאן הפרשתי כספים לקרן הפנסיה כעצמאי - הסברתי להם את הסיטואציה ולא הייתה להם שום בעיה לקבל ממני את הכסף. אחרי כשנה הפסקתי כי חששתי שאני עושה טעות ושאשלם מס פעמיים על הכסף הזה. עכשיו אני מבין שאולי יש אפשרות שאצליח לקבל על זה פטור.

אשמח לעצות נוספות, ובכל מקרה אני מחפש יועץ פנסיוני במקביל כדי לוודא מה האפשרויות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 00:39
האמנה רלוונטית רק במידה ואתה תושב לצרכי מס בשתי המקומות.