⬅ חזרה לאינדקס

Etf

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 00:49
חדש בנושא והבנתי באיזשהו קורס שאפשרי לפתוח חשבון מסחר ולהיות עם ברוקר זר באתרים כמו td ameritrade לקנות etf שכולל את החברות הגדולות בארצות הברית כמו s&p500 לבדוק שבאמת הetf יניב לי רווח מבחינת עמלות ואחוז תשואה ולהשקיע סכום עם תוספת חודשית לתקופה ארוכה של כמה שנים ולהרוויח מזה 10 אחוז כל שנה בצורה די בטוחה רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ואם יש דברים קריטיים שאני לא מודע אליהם? תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 03:03
אפשר, לישראלים ניתן לפתוח ב IB, SCHWAB, TD

אפשר, גם בברוקר מקומי או אפילו בנק

כולם מצפים ממנו לעשות זאת, לא תמיד הוא מספק, יהיו שנים רעות וגם טובות, הציפייה ליותר מהטובות

למניות צריך לתת כ 15-20 שנה

אין בטוחה כזאת

הגיוני מאוד

בארץ יקר - בחול זול, בארץ קל - בחול מסובך

תתחיל לקרוא בבלוג ובפורום כדי שתגיע לרמת ידע שתספיק לך לגבש החלטה מה לעשות עם כספך
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 03:14
מה שבטוח זה שלא תקבל בדיוק 10 אחוז כל שנה, גם אם הממוצע ארוך הטווח (15+ שנים) יהיה 10%.

שנה אחת יעלה ב-22% שנה אחר כך ירד ב-5%, יעלה ב-6%, ירד ב-9% וכו.

וזה סתם מספרים ששלפתי מהמותן, אף אחד לא יודע מה יתן השוק.

הערכה שלי שלתקופה של 15+ שנים תהיה תשואה ממוצעת של 7%
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 08:48
בעמוד ויקיפדיה (באנגלית) של s&p500 יש טבלה יפה של תשואות - פר שנה, פר חמש שנים, עשר שנים וכו'.

זה ייתן לך תחושה של מה אפשר לצפות מהמדד לאורך תקופה (תנודתיות גדולה בטווח של שנים בודדות, תשואה היסטורית יפה בתקופות מעל 15 שנה).

תזכור גם שיש אפקט פסיכולוגי חזק שגורם לאנשים למכור בהפסד, כך שלא פשוט להיצמד למדד באש ובמים.

מחזיק, לא ממליץ ולא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 11:46
אני לא

אני חושב שאפשרי לתת גם 5 שנים במינימום ולא 20 שנה למרות ש 20 שנה יהיה יותר טוב ובנוסף מה יותר מסובך בחול כדי שאדע כמו מס עמלות דברים כאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 12:16
כללי פיסוק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 14:36
אתה יכול לתת גם שנה, פשוט בחלון זמן כזה "צפוי" לפחות תיקון אחד ויהיה חבל עם תוציא את כספך בהפסד כשתצטרך אותו

תוכל להפחית סיכון בעזרת אג"ח, אם הסיכון לאבד 50% מכספך גדול עליך

השפה

לא מנכים מס (הון) במקור, תצטרך לשלם אותו בעצמך ע"י הגשת דוח שנתי - אם תצטרך

העמלות מזעריות ואפסיות לעומת ישראלי