⬅ חזרה לאינדקס

שוקל לקחת מתכנן פיננסי

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 01:37
היי חברים,

אתחיל ואומר שאני מסכים עם הלך הרוח הקיים כאן -> שאפשר ללמוד הכל לבד, ויותר מזה, בהחלט מאמין שהטיפים של המשקיעה, טובים יותר ולא מוכרים להרבה מאוד יועצים פיננסים. לגבי חיסכון בעמלות, השקעות סולידיות, פיזור וכו.

העניין הוא שיש לי כמה החלטות חשובות מאוד לטווח הקצר והבינוני ואשמח לבנות את זה בצורה נכונה בדמות תוכנית שמגובה במספרים וכמובן לפעול על פיה.

חוץ מהעניין עם הדירה, יש לי חובות של אמא שלי לסגור(לא מקבלים נכס ממוריש ללא החובות שלו למיטב ידיעתי) וכמו כן יש לי צורך עז לבנות בצורה נכונה את העזרה שלי לאבא שלי בשכר דירה.

הוא בעל חובות ענקיים, ללא חשבון בנק וכמובן ללא יכולת לתת צ'קים לדירה ואני רוצה להגן על עצמי בדרך היעילה ביותר במציאת דירה בשבילו. אני מאוד מאוד נמנע מלקחת עוד הלוואות, אבל יש מצב שיש לי צורך בהלוואה אחרונה(עזרה גבולית למגורים של אבא שלי וכו) ולא רוצה לעשות שום דבר בחופזה.

כמו כן- אני מעוניין ליצור תוכנית ברורה של פיזור הנכסים וההשקעות, יצירת אפיק התרחבות וכו.

אני מתכוון בהחלט להעזר בקהילה המדהימה הזאת, אבל הייתי שמח לקבל בוסט לתוכניות שלי בדמות של תכנות שנתי/5 שנים/10 שנים.

אני לא בהכרח טוען שיועץ אחד יפתור את כל הלבטים בצורה אופטימאלית אבל מתחילים ממשהו.

אולי אפילו יש יועץ כאן (:

אשמח לדיעות.

טל
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 03:05
נפגשת כבר עם עורך דין?

במצב שלך זה הבסיס לכל פעולה בטווח זמן קצר ובינוני שתעשה.

אחרי שתעשה את זה, אני לא רואה שום בעיה בהכנסת מישהו עם המון המלצות שידע לבנות לך תוכנית חומש ועשור. ד.א. לא הייתח מגביל את עצמי רק למי שמגדיר את עצמו מתכנן פיננסי, הרבה פעמים לרו"ח יש את הנסיון הדרוש לניתוח מצב מורכב.

וכמובן כמובן ליווי צמוד של עורך דין לפני כל פעולה, עד שעניין הנושים מתבהר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 06:38
+1
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 09:52
אי אפשר להתמקצע בהכל. וככל שלומדים ומעמיקים, מבינים שזו תהיה טעות להתנהל בהכל לבד, ללא יועצים. שימוש נכון ביועצים ימנע ממך לעשות טעויות ומצד שני יקדם אותך ואת הפעילות שלך, הן מבחינה עסקית/מקצועית והן מבחינה כספית.

אנשים חושבים שפונים ליועץ כדי שיגיד לך מה לעשות. זו טעות.

יועץ מנהלים, בדומה לעובד. רק כשאתה יודע ומבין מה אתה רוצה להשיג, אתה פונה ליועץ. יועץ יכול לעזור לך בהתלבטות, הוא יכול לשתף אותך בניסיון שלו בנושא ספציפי, הוא יכול לעשות עבורך משהו שאין לך זמן/הבנה טכנית בו.

וכדי לעבוד נכון עם יועצים, צריך תחילה ללמוד לבד ולהבין את הנושא/ים, לקרוא הרבה. ככל שתלמד יותר ותבין יותר, כך גם תבין יותר מה אתה בעצם רוצה, מה האפשרויות שעומדות בפניך, מה יועץ בתחום יכול וגם לא יכול לתרום לך, והדבר הכי חשוב, תוכל לזהות יועץ שהוא מקצוען, להבדיל ממישהו שעושה "רוח וצלצולים" (ותפגוש רבים כאלה).
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 10:06
נקודה נוספת, יועץ מקצועי וטוב גובה גם שכר ייעוץ גבוה, לעתים גבוה מאוד. זה מרתיע הרבה אנשים.

חשוב להבין, כשאתה מגיע ליועץ עם 0 הבנה וידע בנושא, הוא נאלץ להשקיע זמן רב בלהסביר לך מושגים בסיסיים מצד אחד ובניסיון להבין את הצרכים שלך מצד שני - אתה לא יודע להציג בצורה ברורה את הסוגיה ולכן הוא צריך לדלות ממך פיסות מידע בניסיון להבין את הצרכים האמיתיים שלך.

כשאתה מגיע ליועץ לאחר שכבר עשית שיעורי בית (והרבה), אתה הרבה יותר ממוקד ובעל יכולת טובה יותר לעזור ליועץ לעזור לך. כך אתה מקבל את התמורה הכי טובה לכסף שלך. וזה גם הופך את עבודת היועץ לטובה, מהנה ואפקטיבית יותר.