⬅ חזרה לאינדקס

ניתן להפוך קרן פנסיה ל-IRA?

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 21:24
שלום לחברי הפורום.

ברשותי קרן פנסיה קטנה במנורה שהמעסיק שלי פתח לי לפני כמה שנים כשעוד הייתי שכיר (היום עצמאי 100%).

בנוסף יש ברשותי קרן השתלמות IRA במיטב.

האם ניתן לקחת את קרן הפנסיה שיש לי במנורה ולהמיר/להכניס אותה תחת IRA?

אני מעוניין לנהל גם את הכספים הללו באופן עצמאי וללא עמלות הגזל שגובים ממני במנורה (אין עוד הפקדות פעילות לקרן הפנסיה הנ"ל, רק צבירה, ולוקחים ממני מקס' ואין לי כוח מיקוח מולם).
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 21:41
כן.

יש קופות גמל ira
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 23:15
@ITS - רק קח בחשבון שהמרה לקופת גמל מערבת שינויים מובנים באופן החיסכון, לדוגמה אובדן הביטוחים הנלווים לקרן הפנסיה, כמו גם אובדן החשיפה לאג"ח מיועדות ("אג"ח ערד"). יש כאלה שרוצים בכך, ויש כאלה שלא. קיימים במון דיונים בפורום בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 23:27
שים לב:
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 23:45
@FIYaacov - צודק, אם כי יש לכך חשיבות גם בעת הפקדה עתידית (אם יופקד לקרן הפנסיה הזו / לקופת גמל).
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 23:57
מה ההשלכות אם יוותר על קרן הפנסיה על הפקדה עתידית?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 23:59
תודה לעונים.

כדי לחדד,

בקרן הפנסיה הנ"ל, אין ביטוח אובדן כושר עבודה, נכות וכיסוי שאירים מכיוון שביקשתי לבטל אותם ומכיוון שהקרן כבר לא פעילה - ז"א אין אליה יותר הפקדות (וגם לא יהיו), אלא רק את מה שנצבר. מדובר על סדר גודל של כ-35K.

אני מודע לעניין האג"ח המיועדות, ולכן השארתי את הקרן הנ"ל עד כה, אבל בגדול אני חושב שזה לא משתלם כשלוקחים בחשבון את דמי הניהול שגובים ממני ואת העובדה שניהול המסלול אינו מוצלח במיוחד בעיני, והוא לא מאפשר לי לשלוט בתמהיל, שלא לדבר בכלל על הפסדים שנוצרים מתספורות וכל מיני טריקים אחרים שקרנות הפנסיה עושות ושבכלל לא ידוע מה יישאר בהן עד ליום שבו אהיה זכאי למשוך אותן.

לכן אני מחפש אלטרנטיבה שתאפשר לי שליטה בכסף.

אם אני מעביר לקופ"ג IRA, אין אופציה לקנות דרך קופה שכזו גם אג"ח מיועדות (ערד)? הרי זו מטרת קופ"ג לא? חיסכון לפנסיה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 00:08
יש לך את מסלול מחקי מדדי חול של הפניקס ובלי צורך לוותר על אגח מיועדות (אם זה חשוב לך). יש קבוצת רכישה שמתארגנת כדי להשיג דמי ניהול זולים לפניקס.

לא. בגצ הכריע שזו אבחנה מותרת, ושלמדינה מותר להגדיר את המוצר המועדף מבחינתה ושהיא רוצה להכווין את רוב האוכלוסיה אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 00:23
בתור משלם מיסים, אני מודה לבג"צ על ההחלטה