⬅ חזרה לאינדקס

דו"ח אישי לשכיר - יש צורך ברואה חשבון?

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 14:56
היי,

שאלת תם. אני שכיר, ואני צריך להגיש דו"ח אישי בגלל מכירת מניות בIB (וגם כמה חודשים שבהם לא עבדתי שיתרמו לזיכוי ממס)

האם יש צורך בכלל ברואה חשבון? או שאפשר פשוט להגיע להדרכה שיש בלשכת מס הכנסה ולמלא בעזרתם את הדוח?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 15:14
אין חובה חוקית להשתמש ברו"ח

השאלה אם זה משהו שאתה בטוח שאתה רוצה לעשות בעצמך, במיוחד בפעם הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 15:47
אני עובד בתחום ולא יודע למלא דוחות וממש לא בא לי לטעות בדו"ח האישי שלי.

מצד שני, אם הייתי צריך למלא כל שנה והיה עולה לי 1000 ש"ח, הייתי לוקח בעל מקצוע לפעם או פעמיים הראשונות ואחר כך עושה מאמץ למלא לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 17:26
ללכת להדרכה של מס הכנסה זה נחשב לעשות לבד? אם אני לא טועה יש שם מישהו שעוזר ממש למלא את הטופס
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 17:30
לא ניסיתי ואני לא יודע עד כמה הדוחות מIB יהיו להם ברורים.

יושבים שם מפקחי מס שאמורים להכיר את הנושא. חלקם עוסקים ממש בדוחות האלו מדי יום וחלקם פחות, וכמו בכל מקום חלקים מוצלחים ושרותיים יותר וחלקם פחות. הייתי מנסה כי נשמע שיש לך משהו יחסית פשוט. אל תשכח לקחת את כל טופסי 867 שיש לך וטפסים של אשתך אם אתה נשוי.

אני חושב שהרבה בפורום ישמחו אם תדווח אחר כך איך התקבלו הדוחות של IB.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 17:33
אני מכיר כמה אנשים שעושים לבד כדי לחסוך את הכסף. אני אישית מגיש עם רו"ח.

מצד אחד לא נורא מסובך. מצד שני טעויות יכולות להיות מאוד יקרות...

זה עדיין נחשב להגיש לבד.

הם אולי מסבירים לך טכנית מה לרשום איפה בטופס, אבל זה החלק הקל שאתה יכול בקלות למצוא לבד.

מעבר למידע הטכני יש שאלות אחרות של הגדרות. למשל הם יגידו לך איפה בטופס לרשום את הרווחים שלך, אבל לא ממש יגידו לך איך לחשב אותם (יש כל מיני שאלות כמו איזה שער חליפין לקחת וכ'ו).

בנוסף אם טעית איפשהו, ל"מדריך" שם אין אחריות. לעומת זאת לרו"ח יש אחריות על העבודה שלו
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 19:29
איזה עוד שאלות יש חוץ משער החליפין?

ומה התשובה אגב לשאלת שער החליפין?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 20:38
לדעתי זו קונספציה מוטעית.

ניסיון לרמות יכול להיות יקר.

טעות, ובכן תעלה לך בריבית בהנחה והיא גוררת חבות מס מעל מה שדיווחת.

הוא לא ישלם עבורך את הריבית אם טעה (אלא אם כן הצהיר על כך מראש, אבל בטח גם זה מוגבל).

ובוא נודה על האמת, הם עמוסים מעל לראש שלהם בעונת המסים, דווקא אתה כשאתה ממלא לבד ונותן תשומת לב מירבית לדוח שלך.

אני כבר בשנה שלישית, שנה ראשונה ניקשתי שיניים, שנה שנייה זרם, השנה זו הייתה מחשבה חולפת (מגיש השבוע).