⬅ חזרה לאינדקס

עמלות סמויות

🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2015 14:55
שלום לחכמי ולחכמות הפורום,

אודה לכם מאוד על עזרתכם. אני מנסה להבין מהן העמלות הסמויות של הקרנות המחקות עם 0% דמי ניהול. איפה הקאטצ'?

בתעודות סל אני מבינה שאפשר להרוויח מעשיית שוק ומנגיסה בדיווידנדים. מהן העמלות הסמויות של הקרנות המחקות?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 00:20
1. דמי ניהול אפס מיועדים ע"מ לגייס כספי משקיעים לקרן חדשה. זה שקול למבצע "חודש ראשון חינם" בסלולר. אחרי שהקרן גייסה מספיק מתחילים לעלות דמי ניהול, וזה בדיוק מה שקרה עם כמה קרנות כאלה לפני מספר חודשים.

2. לא משנה מה היו דמי הניהול, הקרן יכולה להעלות את דמי הניהול עם הזמן ולכלוא משקיעים בפנים בגלל סוגיה שנקראית מלכודת מס. למשל: משקיע ששם 100,000 בקרן נאמנות, ואחרי 10 שנים יש לו 100,000 רווח בקרן, יהיה חייב לשלם 25,000 מס אם הוא יעבור לקרן אחרת שבה בני הניהול נמוכים ב-0.1% למשל. אם נסתכל שנה קדימה ונניח תשואה בשוק של 10%, המס שהוא שילם בעקבות מעבר קרן יכל להרוויח לו עוד 2,500 ש"ח, ואילו החסכון בהורדת דמי הניהול ב-0.1% חסך לו רק ~200 ש"ח, לכן בטווח קצר-בינוני לא משתלם לו לעבור לקרן זולה יותר.

אני אישית מעדיף למזער את השימוש בקרנות ישראליות ומעדיף קרנות של וואנגארד שהיסטורית ועקב המבנה הארגוני שלהם נוטים להוריד דמי ניהול עם הזמן, ולא להעלות אותם. כמובן שיש הרבה שיקולים נוספים בבחירה בין אפיקי ההשקעה.

* לא יעוץ, לא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2015 22:27
* למעט בקרן השתלמות IRA, שם נפסיק רק את דמי הקנייה והמכירה.