⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיה - חשבון מסחר ממוסה במקור יחד עם לא ממוסה במקור

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2018 16:35
היי,

הנושא הזה נדון בעבר, אבל משום מה קיבלתי את ההארה האמיתית רק השבוע.

אני אפרט בקצרה על האסטרטגיה, ואשאל אם יש עוד רעיונות איך לשפר אותה.

הרעיון הוא להחזיק בשני סוגי חשבונות - אחד חשבון רגיל אצל הברוקר, ואחד חשבון IRA בקרן השתלמות.

על החשבון הרגיל חל מיסוי במקור, ועל ה IRA חל מיסוי במקור על דיוידנדים בלבד, ועל רווחי הון רק בפידין, אם בכלל. (חל מס על הרווחים של החלק היחסי אשר הופרש מעבר לתיקרה המזכה, אם נעשה דבר כזה),

האסטרטגיה היא לעקוב אחר ההשקעות. ברגע שנוצר הפסד מספיק רציני בחשבון הממוסה בני"ע מסויים (נגיד מעל 10%) ורווח מספיק רציני בני"ע מסויים בחשבון ה IRA (נגיד גם מעל 10%), נמכור את הני"ע בחשבון הממוסה, יווצר מגן מס על ההפסד, נקנה את הנייר ערך ב IRA.

לאחר מכן נמכור את הנייר ערך ב IRA שברווח, ונקנה אותו מחדש בחשבון הממוסה, על מנת לאזן מחדש במידה כסף עודף.

כמובן שהבלאנס לא יהיה זהה, ואולי יהיה צריך לעשות איזון בכמויות או עם כמה ניירות ערך שונים.

היתרונות של האסטרטגיה:

* הקטנה משמעותית במס על רווחי הון בחשבון הממוסה. הן על הדיוידנדים והם על רווחי הון.

החסרונות של האסטרטגיה:

* הסיכון שעדיף להמשיך להינות מהפטור על המס במקור בקרן ההשתלמות על ני"ע הספציפי שרוצים למכור בשביל האיזון. שיקול הנגד הוא שאם מעבירים ל IRA את הנייר שבהפסד הוא יעלה בהשך, ולכן לא ננחש את העתיד.

* עלות מרווחי קניה מכירה + עמלות. זה יגרד קצת מהכדאיות.

* בעת הפידיון של ה IRA בהנחה שהפקדתי כספים שמעבר לתיקרת ההפקדה, עדיין יהיה מס רווחי הון עליהם, גם אם הוא מאוד רחוק. אני מניח שאם האופק שלי ל IRA הוא סופר רחוק, זה לא שיקול רציני מידי.

* האסטרטגיה מחייבת מכורך ההיגיון לסדר את המניות בעלות הדיוידנדים השמנים חשבון הממוסה. גם מקודם, ההחזקה שלהם בחשבון הפטור היתה פחות הגיונית בגלל חיוב המס השני עליהם, הצפוי בעת הפידיון.

הייתי רוצה לדעת אם סיכמתי נכון את היתרונות והחסרונות והאם יש משהו להוסיף.

כמו כן, מעניין אותי לדעת מה המתמהיל הממולץ בין החשבון הממוסה ללא ממוסה על מנת ליישם אותה בצורה מיטבית, ולאיזה אחוז מס אני ארד מה 25% על רווחי הון ממניות ודיוידנדים ביישום מיטבי.

אני לא סגור איך לחשב את זה מבחינה תיאורתית.

אני מניח שאם 30% מהעיסקאות בסך הכל מגיעות בשלב כלשהו להפסד של 10%, אז בהפעלת השיטה, המס בחשבון הממוסה על הרווחים ירד ברוטו ל 17.5%.

החישוב שעשיתי הוא 0.7*0.25 = 17.5%

לזה צריך להוסיף את העלות ביצוע הפעולה + עלות המס בפידיון ה IRA שנוסף מכיוון מכיוון שרוב ניירות הערך שהיא בהפסד של 10% בחשבון הממוסה בסופו של דבר יעלו ויהיו רווחיים.

בהערכה גסה מהלב, המס על הרווחים ירד מ 25% ל 20%.

לפני שהבנתי את האסטרטגיה, ההיגיון אמר לי שעדיף להפקיד כמה שיותר מהמשכורת ל IRA במקום לחשבון הממוסה בגלל יתרונות המיסוי למרות העלות של החזקת ני"ע בקרן השתלמות IRA.

עכשיו נראה שעדיף להשאיר תמהיל. אני עוד לא בטוח איזה תמהיל עדיף. 50% בכל תיק או אולי 30% ב IRA ו 70% בממוסה, 70% ב IRA ו 30% בממוסה, אחר..

אם אני מרוויח יותר ממה שאני מפסיד (אחרת אני צריך להחליף תחביב), אז כנראה שהאופציה האחרונה היא הנכונה.

מה שאישית אני לא אוהב ב IRA זה הזמן שלוקח לכסף להיכנס לשם מרגע הנפקת תלוש המשכורת. לפעמים עד חודש.

אשמח להארות. יכול להיות שיש לי טעויות בחישובים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 12:17
אז על מה המיסוי במקור של החשבון החייב?

יכול לעשות את אותו הדבר רק בחייב. למכור בהפסד ולקנות מיד אח"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 21:58
תודה על התגובה. כבר חשבתי שלא תגיע :)

על דיוידנדים ורווחי הון. כרגיל.

נכון, אבל אז חל השיקול של איזה נייר ערך אחר אקנה במקום זה שנמכר. מה אם אני בהפסד על נייר הערך אבל עדיין מאמין בו, ולא מעוניין לחסל את ההשקעה בו. אז ברעיון שהצעתי אני פשוט מעביר אותו באמצעות מכירה וקניה לחשבון ה IRA, ומכיוון שאין לי בדרך כלל מזומן עודף ב IRA, אני מוכר משם נייר ערך שאני עדיין מעוניין להחזיק בו, ושהוא ברווח, לא משלם רווחי הון, וקונה אותו מחדש בממוסה . קרוב לוודאי שבסופו של דבר נייר הערך שהועבר ל IRA יעלה.

אני מנסה להבין אם אני מפספס משהו וממציא יש מאין. חשבתי על ארבעה תרחישים היפותטיים של שני ני"ע שנקנו בשני החשבונות בסכום שווה.

תרחיש א':

ני"ע בממוסה עלה ונמכר = 25%(+) מס רווחי הון.

ני"ע ב IRA עלה ונמכר = אין מס

תרחיש ב':

ני"ע בממוסה עלה ונמכר = 25%(+) מס רווחי הון.

ני"ע ב IRA ירד ונמכר = אין מס

תרחיש ג':

ני"ע בממוסה ירד ונמכר = 25%(-) מס רווחי הון.

ני"ע ב IRA עלה ונמכר = אין מס

תרחיש ד':

ני"ע בממוסה ירד ונמכר = 25%(-) מס רווחי הון.

ני"ע ב IRA ירד ונמכר = אין מס

התרחיש שאני מנסה לתפוס הוא תרחיש ג'.

זה התרחיש היחיד שבו אני חוסך מס גם בחשבון הממוסה וגם בחשבון ה IRA, ועבורו אני צריך לעשות סוואפ.

עצם זה שמכרתי ב IRA לא אומר שעצרתי בעד עצמי מלהנות מהפטור על רווחי הון. הנייר שהועבר בהפסד ל IRA עדיין צפוי להגדיל את ערכו (כי בחרתי בו בכבידה ועדיין מאמין בו) ולכן כשיעלה, אהנה מהפטור במס.

האם אני מפספס משהו? אני חושש שאני באיזה לופ שאני לא מבין, אבל בינתיים זה נראה לי הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:08
כן.

דמי ניהול (שחל על הכל, קרן, רווחים, הפסדים) והפסד של מגני מס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:15
לא הבנתי. איזה דמי ניהול?

עמלות קניה ומכירה? לקחתי בחשבון. משתלם לספוג אותם.

איך אני מפסיד מגן מס? אני רק מגדיל אותו. זה כל הרעיון.

הסיכון באסטרטגיה הוא גם לעשות את הסוואפ, וגם למכור את הנייר בסופו של דבר בהפסד בחשבון ה IRA.

לוקח את זה בחשבון, אבל לא חושב שזה יהיה אירוע שכיח.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:23
אם יש לך קרן השתלמות בלי דמי ניהול מהצבירה, אז אתה צריך ללמד אותנו איך עשית את זה.

ב-2 מתוך ה-4 תרחישים שתיארת מכרת בהפסד ב-ira
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:24
אתה מהלך על הפס האפור של "עסקה מלאכותית"

וזה נתון לשיקול פקיד השומה ותנחש מה יקרה?

חזרה לפס הלבן תצריך רכישה של נייר אחר אבל מ"אותו הסוג"
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:26
אני אשלם אותם בין כה וכה. אני מבצע סוופ.

אלה תרחישים שאני לא מכוון אליהם. הם לא חלק מהאסטרטגיה, ואני לא עושה שום דבר מלאכותי אם הם קורים. אני עושה את מה שפירטתי רק בתרחיש ג'. רציתי לפרוס את כל האופציות כדי לראות בבירור את התמונה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:27
איך הוא ידע? במקרה שלי אני מתכוון לפדות כספים מקרן ההשלתמות בעתיד הרחוק מאוד.

האם מישהו באמת פותח את כל החשבונות שלי ומתחיל להשוות?

חשבתי על הנושא הזה שוב. נגיד שלא מתבצעת בדיקה ידנית, אבל מתישהו תהיה לרשויות יכולת לבצע בדיקה אוטומטית אם הברוקרים יתנו להם גישה. האם סביר להניח שמבוצעת בדיקה כזאת פעם בשנה? או כאשר מחליפים ברוקר? או כאשר פודים את קרן ההשתלמות כעבור 20 שנה?

נכון להיום התרחישים לא ריאליים, לדעתי. לא שמעתי על דבר כזה, לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:30
השוק יודע שאתה לא מכוון אליהם ומוכן לזרום איתך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:35
אבל אני לא עושה שום פעולה כשזה קורה. כאילו שלא חשבתי על האסטרטגיה מעולם. הפעם היחידה שאני עושה משהו, זה כאשר מתקיים תרחיש ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:48
אז אתה רק צריך ששתי ניירות יתיישרו למצב הזה (שאחד ירד בממוסה ואחד עלה ב-IRA) כשלב מקדים. השאלה היא באיזה תדירות אתה חושב שזה יקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2018 22:55
לפעמים זאת תהיה החלפה של כמה ניירות ערך. אין לי אחזקה שווה בכולם. יכולות להיות כמה אפשרויות למיקס. גם אם זה לא יהיה מצב של שיווין, כמה אחוזים לכאן או לכאן לא ישנו הרבה. שבוע שעבר קרה לי מצב כזה, ועשיתי סוואפ.

צריך לשמור את זה למצבים של רווחים / הפסדים חריגים, כי אז התמורה היא הכי גדולה. ביצוע האסטרטגיה בכל רווח הפסד קטנים, תביא לתוצאה לא טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 08:32
רעיון טוב ובהחלט אפשרי, רק שים לב לא לבצע עסקאות עצמיות, זה BIG NO NO.

אישית לא הייתי טורח אם הסכומים שנחסכים אינם משמעותיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 08:58
אני לא יורד לסוף דעתך.

בIRA לא תשלם מס לא משנה מה.

בממוסה, אתה יוצר מגן מס אם אתה מוכר, לא משנה מה.

בממוסה אתה תשלם מס (פחות המגן) בין אם זה על ני"ע שהפסיד מלכתחילה וקנית שוב או זה ני"ע שמכרת בIRA וקנית בממוסה.

נשמע כמו משחק סכום אפס.

בממוסה אתה יכול למכור את IVV ולקנות SPY. מה השוני?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 09:46
אתה צודק בדוגמה שלך, אבל מה אם אני לא מעוניין למכור? מקרה היפוטתי אבל לא רחוק מהמציאות:

נגיד קניתי אתAAPL בחשבון הממוסה ביולי 2015 ב 111 דולר למניה.

במאי 2016 המניה שווה 94 דולר.

אין לי כוונה למכור כי אני חושב שהמניה שווה הרבה יותר, אבל אני כן יכול לשפר את מצבי מבחינת מיסוי ולנצל את הירידה.

אז אני מוכר אותה בחשבון הממוסה וקונה מחדש ב IRA, ומה IRA מעביר לדוגמה את V עם תשואה דומה אבל בצד החיובי.

קרה שאחרי שנתיים AAPL שווה 178 דולר ב IRA, ו V עלתה באופן דומה בממוסה. אולי קצת פחות.

הרווח שלי מהפעולה שלא היה קורה במקרה ולא הייתי נוקט בה? מגן המס בירידה של AAPL מ 111 דולר ל 94 דולר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 09:51
אני עושה את מה שאתה אומר כל הזמן, זה עובד מצויין, אגב לא חייבים 2 חשבונות בשביל זה, אפשר אפילו באותו החשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 09:58
Fitch, אתה צודק חלקית לגבי סכום האפס. חשבתי על זה שוב, ומזה חששתי. נגיד לא הייתי מוכר את AAPL ומחכה שתעלה = לא שילמתי מס.

במקרה שלי, העברתי אחזקה של V לממוסה, היא עלתה, נוצר מס, אבל הוא מזדכה כנגד המגן מס של מכירת AAPL.

אותה תוצאה בשני המיקרים אבל עם חיסרון של עמלות.

זה מוריד מהאטרקטיביות. יש אבל עוד גורם - דחיית מס.

אם אני נוקט באסטרטגיה אז מגן המס יספוג רווחים מדיוידנדים, רווחי הון של מניות אחרות בחשבון הממוסה כל עוד לא מכרתי את V כי אני לא הייתי מעוניין למכור אותה.

אם אני לא נוקט בה, אני משלם הכל במקור.

אורי, אם אתה עושה הכל באותו חשבון, אין חשש מעיסקה פיקטיבית?

גם מבחינת מס הכנסה, אם אתה מגיש דו"ח שנתי, אתה מפרט על מה שנעשה בכל החשבונות הממוסים, ואז נראה לי שיש פה סכום אפס באמת, ואילו על ה IRA אתה לא מגיש דיווח, וזה מה שנותן את יכולת דחיית המס הרבה שנים קדימה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 11:01
שאלה, כמה ניירות משתתפות במשחק הנדנדה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 11:28
כמעט.

אתה מדווח כל מכירות. לא מעניין אותם מה קנית.

רק אם יעלה להם חשד, הם יבדקו יותר לעומק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 12:11
דואג תמיד לרכוש במחיר טיפה יותר נמוך ממה שקניתי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 12:56
@יבגני_ל

יכלת למכור את AAPL ב94 דולר ולקנות אותה 10 דקות אחר כך ב93.98 או 94.02 והיית מקבל אותה תוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 13:14
למה אותה תוצאה?

אם היה קונה אותה בחשבון הממוסה הוא היה משלם מס של 21$ (25% מ 178-94) על הרווח. לעומת זאת אם הוא קונה בIRA הוא לא משלם מס על הרווח הזה. (את מגן המס הוא קיבל בכל מקרה. נניח שהוא השתמש בו לכסות רווחים אחרים).
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 13:19
זה קצת דומה לטענה שאת המס אני יכול לשלם מהמשכורת אז בעצם הוא ממשיך להיצבר ריבית דריבית.

בסופו של דבר צריך להסתכל במערכת סגורה ולראות אם יש כאן יתרון ממשי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 13:28
אוקי. נניח אפילו שהוא לא השתמש במגן המס.

בתרחיש א' (עם מעבר לIRA), אחרי המכירה הוא ישאר עם 178$ ביד אחרי הוצאות של 111$ על קניה + פעמיים עמלת קניה+מכירה. בנוסף ישאר לו מגן מס לא מנוצל של 17$.

בתרחיש ב' (מכירה וקניה מחדש בחשבון החייב), אחרי המכירה הוא ישאר עם 178$, עליהם הוא ישלם מס של 16.75$ (25% על רווח של 84$ פחות מגן מס על 17$) + עלות 111$ קניה + פעמיים עמלת קניה+מכירה.

אם משווים את התרחישים, בתרחיש א' הוא יוצא מורווח ב16.75$ ובנוסף יש לו מגן מס לא מנוצל על 17$ (בשווי עוד 4.25$). כלומר בסה"כ תרחיש א' עדיף על פני תרחיש ב' ב 21$ פר מניה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 14:14
אבל הוא צריך למכור משהו אחר בIRA כדי לקנות את זה.

IRA לא פתוח להפקדות של הסכום שהתקבל מהמכירה בחשבון החייב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 14:21
נכון, אבל גם על המעבר השני הוא מרוויח (או לפחות לא מפסיד).

אם אתה מניח סוג של "חזרה לממוצע", אז "להחליף" בira מניה שעלתה במניה שירדה יתן לך תשואה עודפת לטווח הארוך.

כמובן שאם אתה מאמין בזה ב100% אתה יכול פשוט למכור מניה שעלתה ולקנות מניה שירדה, בלי קשר לחשבון ממוסה או לא. הייתרון במשחק הזה שאתה מצמצם את הסיכון במקרה שאתה טועה בהערכה שלך (כלומר במקרה הגורע שילמת יותר מס, אבל לא הפסדת את עליית הערך)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 14:51
אבל אתה נשאר עם אותם 2 נכסים כמו קודם, רק הצלבת/הצרחת את המיקומים שלהם.

אז איך עודפת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 14:57
אז אתה מהמר על "חזרה לממוצע" רק שגובה ההימור הוא 25% מהסכום שבו אתה משחק במקום 100%.

אז באותה מידה אתה יכול להשתמש רק בחשבון ממוסה, להמר על חזרה לממוצע עם 25% מהכסף, ולהשקיע "רגיל" את ה 75% האחרים ולקבל אותו פרופיל סיכוי/סיכון של האסטרטגיה שאתה מציע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 14:58
חסכון במס!

אם אתה מצליח לדאוג שהעליה של כל נייר תיהיה כשאתה מחזיק אותו בחשבון הפטור והירידה שלו כשאתה מחזיק אותו בחשבון החייב אז חסכת המון מס.

נניח שיש לך 2 ניירות שהשווי שלהם נע כמו גל סינוס, כשאחד עולה השני יורד ולהיפך.

נניר שאתה מחזיק את נייר A בחשבון פטור ואת נייר B בחשבון חייב.

כאשר A נמצא בנקודת המקסימום וB נמצא בנקודת המינימום אתה מוכר את A בפטור וקונה את B (נעלת רווחים בחשבון הפטור, שאין אצלו מיסים על רווחים), ובאותו זמן אתה עושה את הפעולה ההפוכה בחשבון החייב (נעלת הפסדים בחשבון שבו אתה כן משלם מיסים).
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:04
בגדול כן, אבל לא בדיוק.

קודם כל פסיכולוגית זה שונה לגמרי, כי בתכלס אתה נשאר עם אותה אחזקה רק בחשבון אחר (פסיכולוגית זה מאוד דומה לקנה והחזק פשוט).

מעבר לזה אני חושב שתוחלת הרווח יותר גבוהה והסיכון יותר קטן מאשר במה שהצעת, אבל אני לא בטוח. צריך לחשב את זה לעומק בהזדמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:46
אנחנו מדברים על יבגני, שהוא משקיע מחונן ושני הנכסים עולים בטווח הרחוק. יש ירידות רגעיות שאפשר לנצל לטובת מגן מס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 15:50
תאפנן את גל הסינוס על גל נשא שעולה לאורך הזמן, זה עדיין נשאר נכון. או במילים אחרות - תמיד יהיה נכס אחד שעלה יותר מהשני, גם אם שניהם עולים בטווח הרחוק.

אם תנצל את הירידה הרגעית כדי להעביר נכס מסל אחד לסל שני, ותדאג שרוב הרווחים יהיו בסל שאתה לא משלם עליו מס, עדיין הרווחת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 17:04
לא הייתי מגדיר זאת ככה בכלל

מדובר על "תעלול" שניתן לעשות פעם אחת, כי הצפי לניירות הוא תשואה חיובית בטווח ההשקעה

אחרי שהעברת נייר אחד לקופה הפטורה אתה מצפה שיחזור לעלות, אבל גם הנייר שנמצא בחשבון הממוסה צפוי לעלות, אז אתה לא מצפה שיעלה?

אז בעצם נוצרת תחרות ניחושים של איזה נייר יעלה ראשון ויותר,

העלות של ה"תחרות" הוא עלויות ק\מ בחשבון הפטור כי בתיק "קנה והחזק" סטנדרטי אתה משיג כמעט את אותן המטרות רק שאתה יכול לנעול הפסדים של כל נייר שנמצא "זמנית" בירידה, כולל אפשרות ל LIFO
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 17:13
לא בהכרח רק פעם אחת.

ההנחה שיהיה נייר אחד שעלה יותר מהנייר השני, ושאתה מצפה שבעתיד המצב יתהפך. את הנייר שמופסד "יחסית" אתה מוכר בחשבון החייב וקונה בפטור, ולהיפך.

נכון, אני מצפה ששניהם יעלו. אבל בגלל הנחת "חזרה לממוצע", אני מניח שהחנייר בחשבון הפטור יעלה יותר מהנייר בחשבון הממוסה.

העלות היא אותה עלות ק/מ שיש לך בחשבון ממוסה שאתה מנסה לנעול בו הפסדים.

פשוט ברגע שנעלת הפסד בחשבון הממוסה, ההנחה היא שלנייר ה"מופסד" יש פוטנציאל יותר גדול לעלות (שוב, בהנחה של "חזרה לממוצע"). ולכן אתה "מעביר" אותו לחשבון הפטור ו"מחליף" אותו עם נייר אחר שהוא מורווח מעל הממוצע (בהנחה שפוטנציאל העליה שלו קטן יותר).

הניחוש הראשוני של איזה נייר לשים באיזה קופה אכן בעייתי, אבל אם יש לך מספיק ניירות בפיזור אחיד בין הקופות, ואם אתה מאמין ב"חזרה לממוצע", זאת אסטרטגיה שאכן יכולה לחסוך לך לא מעט מס ע"י זה שאתה דואג שרוב העליות יהיו בחשבון הפטור
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 17:20
זה נשמע יותר כמו "משאלה" מאשר "הנחה"

אתה מחזיק ניירות שיחזרו לרמתם מלפני שנים רבות בעוד מספר שנים? נשמע לי כמו דרך בטוחה לא להרוויח כסף לטווח ארוך

במיוחד כשאתה לא יודע אילו ניירות יעשו זאת, מתי, וכמה ניירות יעשו זאת במקביל,

המצב שבו תהיה לאחר הפעם הראשונה ש"לכדת" את הנייר בחשבון הפטור הוא שבחשבון הפטור אין מקום (כסף) לכל הניירות שיירדו בחשבון הממוסה בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 17:45
לא. אני מניח שיש קו מגמה (תשואה ממוצעת) שחלק מהניירות מעליו וחלק מתחתיו.

הנחת "חזרה לממוצע" שאני מדבר עליה מניחה שאם נייר נתן בשנה האחרונה תשואה גבוהה מהממוצע אז בשנה הבאה הוא יתן פחות מהממוצע, ולהיפך.

אני לא "לוכד" אלא "מחליף"

אני מעביר (מוכר באחד וקונה בשני) אחזקות שמעל קו המגמה מהפטור לממוסה ומעביר תמורתם מהממוסה לפטור אחזקות (באותו שווי) שנמצאים מתחת לקו המגמה.

ככה תמיד יש מקום בחשבון הפטור
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 17:50
להבהרה - זה לא משהו שאני עושה (ובטח שלא ממליץ).

אני בכלל לא בטוח שאפשר למצוא בקלות ניירות שיעמדו בהנחה (שנעים סביב קו מגמה כלשהו), וגם אם כן קיימים, לא בטוח שזה משתלם אם מתחשבים בעלויות ק/מ ומיסים על רווחים ממומשים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 19:35
אתה מחליף במטרה שהנייר שהרגע נחת בחשבון הפטור יצמח ולא יהיה מס בגינו

אבל אם הוא לא צומח ואפילו מפסיד אז הוא לכוד, כי אתה לא יכול למכור אותו (ולקבל מגן בתמורה)

כשהוא לכוד ולא הספיק להשיג את היתרון בדחיית המס, הניירות בחשבון הממוסה חוגגים בלי שיש לך יכולת להתערב חוץ מאיזונים פנימיים שגם ככה קורים

אז יש לך פעם אחת שזה בטוח עובד ופעמים נוספות שכמעט בטוח לא יעבדו
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:15
אפילו פעם אחת אין לי שזה "בטוח עובד" :-)

אבל יש סיכוי טוב שזה יעבוד בד"כ. אין ממש ייתרון לפעם הראשונה לעומת הפעמים האחרות, אם כבר להיפך.

ההנחה שהוא נכנס לחשבון הפטור אחרי שהוא כבר בהפסד, ושבגלל "חזרה לממוצע" הוא יעלה יותר מאחרים.

ברור שאתה יכול ליפול על מניה אחת שפשוט נמצאת בנפילה חופשית בלי תחתית, אבל בפיזור טוב מספיק כנראה שעבור רוב המניות זה יעבוד.

ולמה אתה חושב שכל הניירות בממוסה יעלו יותר מכל הניירות בפטור?

אלא אם כן יש לך ממש ביש מזל, בפיזור טוב של ניירות צריך להיות פיזור די אחיד גם בתשואה בין החשבונות.

נניח שיש לך 100 מניות בשני החשבונות, 50 בכל חשבון.

פעם בשנה תעביר 2-3 (או 10) מניות עם הביצועים הכי גרועים מהממוסה לפטור וכמות זהה של מניות עם הביצועים הכי טובים בכיוון השני.

כמובן שאם יש חברה שאתה מאמין שהיא "גמורה" ולא תעלה יותר אתה מוציא אותה לגמרי מהמשחק (וקונה במקומה חברה אחרת).

אני מניח שאפשר לממש אסטרטגיה דומה עם מדדים, ששם הסבירות לנפילה מתמשכת בלי התאוששות נמוך יותר
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:23
בגלל שההנחה שלי שבחשבון הפטור נמצאים רק 10-20% מהחסכון ויש הגבלה לכמות הכסף שאפשר לאכלס תחת המטריה הפטורה

אני גם חושב שלמדדים יש יתרון קל במשחק הניחושים וחזרה לממוצע

נכון, חוץ מאותו הנייר שמוחזק כרגע, ההוא שקנית ל"ראשונה" ואין עליו מס היום, לכן במקרה שלך הפעם האחת שזה "בטוח עובד" היתה אז וזה נכון גם היום :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 20:38
זה שיש הגבלה על כמות הכסף לא אומר שיש הגבלה על כמות המניות השונות

אתה יכול למשל להחזיק 100 יחידות של מניה מסויימת בחשבון החייב ועוד 20 יחידות שלו בחשבום הפטור, שאיתם אתה משחק מצד לצד.

יש לך נייר שאתה יכול להגיד עליו בודאות שלא ירד?

אולי הנייר שקניתי לראשונה בכלל בהפסד, ובגלל שזה חשבון פטור אני אפילו לא יכול לקבל מגן מס?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 21:06
הכמות לא משנה, סכום הכסף משנה, מה שאתה מבסס עליו את חבות המס והיתרון בפטור עצמו

טכנית אתה צודק, אבל כבעל חשבון IRA אני בספק אם יכנס לשם נייר שלא "יחזור לקדמותו" בטווח ההשקעה , מה דרכייך להתמודד עם בעיה כזאת?

יש לקחת בחשבון שהקופה גודלת מכסף חיצוני ולא רק מההשקעות המוצלחות בה

אני מניח שאחת מהתשובות יכולה להיות להגדיל את האחזקה ולהוריד את מפלס ההפסד

כי אני בספק אם תמכור בהפסד ותחזור על הרוטינה במניה הבאה שזה יקרה

עוד תשובה היא, להמתין ולרכוש משהו אחר בכסף החדש

האם תקנה משהו בשיא או שתבחר מניה שמתחת לממוצע כרגע?

מה שאני מנסה להגיד, כל פעם שאתה מכניס כסף לחשבון פטור אתה מבצע החלטה שמטרתה לנסות לדאוג שהכסף שלך ישיא כמה שיותר כדי שתהיה חשיבות לפטור, אחר זה סתם חשבון שעולה יקר
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 21:36
ברור שהיתרון מוגבל בכמות לפי סכום הכסף בחשבון הפטור.

זה לא אומר שהאסטרטגיה לא יכולה לעבוד, רק שהיא מוגבלת בהיקף שבו היא יכולה לעבוד.

השאיפה כמובן היא לא להפסיד. אני רק אומר שאף פעם אין ביטחון שזה באמת יקרה.

זה לא משנה על איזה חשבון אתה מדבר ואיזה מניה אתה מחזיק, מניות מטבען תמיד יכולות לרדת ואתה עלול להפסיד את כל ההשקעה שלך.

יש כמה שיטות להתמודד עם זה. אופציה אחת זה לקנות באותו זמן של העברת המניות, ופשוט לקנות עוד מאותן מניות שמעבירים, אופציה אחרת זה לקנות עוד מאחת המניות שכבר בחשבון בלי לחכות ל"סנכרון".

בכל מקרה זה כסף קטן יחסית לכסף שכבר קיים בקופה.

זה תמיד נכון, בלי קשר לאיזה אסטרטגיה אתה ממש.

היה גם דיון שלם על כל כמה זמן בכלל כדאי לקנות ניירות בIRA, בגלל שעלויות הק/מ גבוהות יחסית וההפקדות קטנות יחסית
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 21:51
אני לא טוען שהיא לא יכולה לעבוד

אני טוען שהחלק שגורם לה לעבוד הוא המכניקה של לקנות בהפסד ולמכור ברווח ולא סוג החשבון שבו הכסף נמצא

ישנם עוד דרכים להוריד את חבות המס באותם סדרי גודל ללא שימוש בחשבון פטור, רק ממוסה

החשבון הפטור מעיק כי יש לו עלות אבל מועיל אם הכנסת בו את הנכס ה"נכון" ובמיוחד אם רוב הכסף הוא "הטבה" מהמעסיק או החלטה של עצמאי להוריד את חבות המס של עצמו עצם ההפרשה
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 22:15
זה נכון, אבל לא רק.

הקטע הוא שהרווח (עד כמה שאפשר) יהיה בחשבון הפטור. כלומר לא רק שאתה קונה בהפסד ומוכר ברווח, אתה גם משלם פחות מס על הרווחים.

איך למשל?

לא בהכרח. בהנחה של פיזור אחיד ובהנחה שבערך חצי מהנכסים הם "נכונים" וחצי לא, אתה יכול לחסוך חצי מהמס על החלק של החשבון הפטור.

בפיזור אחיד זה פחות עניין של מזל.

זה נכון בלי קשר לאסטרטגיה שאתה מממש :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 22:32
LIFO

קיזוז מול נקודות זכות אם לא עובדים

שוב, ההנחה שלי הינה 10-20% מהחיסכון, אז מדובר בסכומים נמוכים יחסית לממוסה

נניח שאני חוסך 120K בשנה ו15K מנותבים לחשבון הפטור

הפטור ממס ביחס לשאר התיק הוא מינורי וביחס של 1:7
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 22:43
הצעות טובות להורדת המס, אבל הן לא סותרות את האסטרטגיה המוצעת אלא משלימות אותה.

מסכים שהסכומים לא גדולים במיוחד, אבל גם חיסכון של כמה אחוזים בודדים בשנה (מסך החיסכון) יכולים להצטבר להרבה כסף בסוף :-)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 22:46
אם אינך עובד אז לא מגיעה לך הטבת החשבון הפטור, אז אתה משתמש בנקודות זכות ומייצר את אותה האסטרטגיה מלאכותית

זאת הנחה, העובדה היא שתשלם עמלות ק\מ יקרות ודמי ניהול כל עוד זה "מצטבר"
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 22:53
לא בהכרח.

זה שהשנה אתה לא עובד (ולכן יכול לנצל את נקודות הזכות) לא אומר שלא עבדת בעבר ושאין לך כסף בחשבון פטור.

גם אם לקחת כמה שנים חופש מהעבודה, הכסף עדיין ממשיך לעבוד בשבילך :-)

מסכים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2018 23:11
נכון, אבל ציינתי אסטרטגיה עם טקטיקה דומה והחלטה אישית של המשקיע באיזה כלי\אמצעי לממש אותה

יש גם אנשים ללא קרן השתלמות מבחירה או לא מבחירה או האפשרות\ידע להחזיק אחת שהיא IRA

אני יוצא מנקודת הנחה שפלוני מחליט איך לחסוך בעצמו ולנצל כל יתרון שקיים כדי לצמצם את חבות המס שלו

חשבון פטור היא דרך קלה לתת לכסף לעבוד בשבילך באופן פסיבי

זאת אסטרטגיה נחמדה ויתכן שתפעל חלק מהזמן, אבל אם אדם מתעסק כבר במכניקה הזאת, הוא הופך למשקיע אקטיבי, האם זה טוב או רע, לא ידוע, אבל הידע הנדרש לזהות "מגמות" (או תקרות ורצפות) יכולות להוביל ליתרון דווקא בחשבון ממוסה שבו הסווינגים זולים
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 00:13
הייתי בעבודה עד מאוחר, ונראה טוב שכך, אחרת לא הייתי מצליח להתרכז בעבודה :)

מקריאה של המשך הדיון אני מניח שהמסקנות לא ממש השתנו מאז הבוקר, אלא אם פיספסתי משהו.

גם לי יש איזה רחשי לב של "חזרה לממוצעים" של ניירות ערך מפסידים. אני מניח שזה עובד בעיקר עם חברות איכותיות בלבד שלא חוו משבר ייסודי (כמו טבע), אלא פשוט מיתון מסויים בתחום. או, סתם שטות (לדעתי) כמו פרשת cambridge analytica של פייסבוק.

צריך לחשוב טוב מתי כדאי להפעיל את האסטרטגיה.

אני לא יודע עד כמה נתנו דגש לזה, אבל אני ספציפית לא ממש טריידר אלא משקיע לטווח של כמה שנים בממוצע.

ללא האסטרטגיה לא הייתי מוכר את AAPL כמו בדוגמה אם היא בהפסד, לא הייתי מקבל מגן מס, ולא הייתי מקבל קיזוז מיידי במס בגין הפסדים על הרווחים מדיוידנדים ורווחי הון אחרים. הייתי משלם יותר מס עכשיו (ללא האסטרטגיה) לעומת גלגול המס קדימה (עם האסטרטגיה) וזה לדעתי עיקר הרווח איתה.

שימוש בשני חשבונות ממוסים נראה לי קצת מיותר, כי יש את ה IRA (למרות שבו יש את המגבלה של ה 10% לני"ע + כמות הכסף).
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 00:30
שים לב שכל מה שכתבת היה אפשרי גם ללא החשבון הפטור

אם החלטת להשתמש בחשבון הפטור, יכולים לקרות 3 דברים מכאן:

היא חזרה לרווח - קיבלת פטור במכירה שלה (לא ידוע מתי)

היא לא זזה ממקומה - שילמת דמי ניהול עליה - הפסדת

היא צנחה עוד - לא קיבלת מגן מס - הפסדת את כל הדברים הטובים שכתבת למעלה

בעוד שיכולת לרכוש אותה מחדש, לשמור את מגן המס לדברים אחרים ולקבל דחייה של המס עד המכירה

בגלל שדחיית המס דוחה את התאריך שבו תוכל לתכנן את צימצומו, כמו שימוש במגן מס של מניה אחרת

מס שנדחה - הוא מס שנחסך, כמעט כמו פטור אבל לא ממש :)

הגבלה על אחוז ההקצאה לכל מניה ב IRA

זה סתם נתון שמגדיל את כמות התזוזות שיש לבצע על מנת לחסוך גג 10% מהמיסוי על הרווח של מניה שעתיד מכירתה לא ידוע

כי בפעולה אחת תוכל לרכוש פחות ממנה ולא 100% מהתיק
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 00:55
כן, ראיתי את זה באמצעות הדיון.

אם היא צנחה עוד, אני לא חושב שהייתי מוכר אותה בפעם השניה ומעביר אותה שוב חשבון על מנת לקבל מגן מס, אלא מחכה שתחזור לעצמה. אולי הייתי מוכר אותה לגמרי כי הייתי מודה בטעות שרכשתי אותה מלכתחילה. זה קורה, לא אגיד שלא. לדעתי ברוב המקרים זה לא יקרה, אבל הזמן יראה.

נכון, אבל 10% מהתיק זה מספיק הרבה בשביל לכסות את רוב המקרים, בתיק שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 01:15
זה לא אפשרי טכנית, אלא אם היא צנחה בפעם השלישית

בכל מקרה בחשבון הממוסה היית יכול לתמרן ולהקצות עוד מרווח ל"ריצפה", כי גם ככה אתה מעריך "ריצפה" כלשהי, לא?

מצד שני אתה גם מעריך "תיקרה" כלשהי, כמה ניחושים מדוייקים צריך כדי להגיע לחיסכון המיוחל במס?

בחשבון ממוסה, לטעות יש "רשת ביטחון" בשם מגן מס והיא מגנה עליך מרווח "מפלצתי" בעתיד

בקרן השתלמות טעות תעלה לך יותר יקר

ההגנה על ההקצאת המניות טומנת בתוכה מחשבה שלא ניתן לנחש מה יצליח בכלי הזה יותר ועדיף לשים משהו מפוזר עם תוחלת חיובית ולא לגעת יותר מדי (להמעיט בפעולות)
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 01:36
אנחנו דנים באפשרויות שונות ומשונות, אבל יש לי את הממוצע שלי. בהערכה (ואני צריך לעבור על סטטיסטיקה), הפסד של 10% בני"ע שאותו אני רוצה להמשיך להחזיק, זה זמן טוב לבצע את הסוואפ. הניירות כמעט תמיד חוזרים מהפסד ועוברים לרווח בטווח זמן המעורך על ידי בהערכה גסה של חצי שנה.

אני צריך עוד לעבור על ההיסטוריה של עצמי כדי להסיק מסקנות נחרצות יותר, אבל זה הכיוון.

עוד נדבך הוא, שמכיוון שעם הזמן כמעט כל ני"הע עוברות לרווח, היכולת שלי למכור משהו בהפסד נהיית מוגבלת לאחזקות טריות בלבד.

מקרה יותר נפוץ הוא ירידה בשווי של אחזקה שאני ברווח עליה, ועדיין נשאר ברווח גם לאחר הירידה, וקניה חוזרת שלה (buy the dip).

האסטרטגיה מתאימה לשוק שוורי. רוב הסיכויים הם שהיא תהיה הפסדית בשוק דובי.

החוכמה היא לזהות מתי התנאים המתאימים עבורה. זה ניסיון וליטוש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 03:47
Recency bias?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2018 10:14
אתה מעט מדי זמן בשוק לפי דעתי כדי להסיק משהו בכלל, לסטטיסטיקות קצרות אין שום משמעות אם טווח ההשקעה שלך בינוני\ארוך, במיוחד במניות פרטניות (ולא מדד)

חוץ מזה, אתה תמיד מתרגל אסטרטגיה שלא קשורה לחשבון הפטור, והיא אסטרטגיה מצויינת ללא ספק, אבל הקשר בינה לבין חשבון פטור הוא מקרי

אני מציין שוב, אתה לא עושה שום דבר שמישהו ללא חשבון פטור היה יכול לעשות

אם אתה "מאמין" במניות שלך ושביצעת את הבחירות הנכונות אתה צריך רווחים, רווחים רווחים

הרי אם עוד 10 שנים תהיה לך מניה (מהיום) שתוכל לממש עליה את האסטרטגיה סימן שהיא סתם היתה "משקולת" בתיק שלך

אבל בגלל שרווחים זה דבר לא מובטח וגם זה שבחרת מניה ש"שרדה" שנים רבות והיתה בטופ לא אומר כלום על עתידה

אתה עוסק בניחושים, לא סתם ניחושים, אלא ניחושים ללא רשת ביטחון שעולים כסף

החסכון שלך במס כתוצאה מזה מזערי עד כדי לא קיים, כי במקום לשלם למדינה שילמת לבית השקעות
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2018 03:28
אני מ 2014 בשוק, והתחלתי לנהל את ענייני בצורה נבונה יותר מאמצע 2016 בערך.

בעבר הרחוק ידעתי מה זה שוק דובי, אבל הייתי רחוק מאוד מהבנה בהשקעות.

אני מסכים שאין לי היסטוריה ארוכה על מנת להריץ את האסטרטגיה.

תראה, אני לא יודע עד כמה חכם לנסות להפעיל אותה בחשבון ממוסה אחד בגלל הקטע של עיסקה פיקטיבית.

אם מחזיקים בשני חשבונות, אז יש לי שניים. אחד IRA.

לפתוח חשבון שלישי (ממוסה), זה לא משהו שנראה לי שאעשה.

אני מוכן לנסות איך זה עובד. אין לי בעיה להודות בטעות, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים, ולחדול מזה.

יכול להיות שדווקא אמצא איך לתפעל את זה נכון. אני לא חסיד גדול של random walk כי בטווח הקצר והבינוני אני רואה עיוותי שוק כל הזמן. לכן אם לא קלעתי עם המניה והיא ירדה, אבל בבסיס החברה טובה, תהיה חזרה לממוצעים. לא תמיד, אבל במקרים רבים.

מהשירשור הבנתי שהחיסכון הוא רק על דחיית המס ולא מקיזוזי המס כמו שחשבתי בהתחלה.

כמו כן אני מסכים שבמקרה הממוצע אין יתרון לקומבו עם חשבון ה IRA, למרות שבמצבים מסויימים הוא עדיף.

פתחתי את השירשור כי חששתי שאני באיזה לופ מחשבתי / במשחק סכום אפס ורציתי דעה של אנשים חושבים, ונראה שכן שגיתי ברוב הרעיון.

למרות זאת, יש בו גם מאפיינים חיוביים שאולי אפשר לנצל.

הסיכון שלי עם האסטרטגיה אם אני לא מנצל אותה לרעה הוא בסופו של דבר די מוגבל וקטן לדעתי. לא איכפת לי לנסות.

אני אקח אותו :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2018 20:09
ממש לא שגית ברוב

כפי שכתבתי חשבון פטור הוא מקום מצויין לאכסן נייר ש"אמור" להרוויח, המחשבה שלנו היא שנייר שירד יחזור לרמת תשואתו, אבל הוא תמיד יכול להמשיך בשלו בלי להתרגש ממה שאנחנו מתכננים