⬅ חזרה לאינדקס

חסכון לילד קופת גמל להשקעה או קרן מחקה

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 21:50
ערב טוב לכולם. חדשה פה, בהמשך גם אערוך הכרות במקום המיועד.

יש לי ילד יקר בן 3 ואני רוצה לחסוך לו סכום גדול לעתיד (חתונה , אונברסיטה וכו ')

קבלתי רעיון לחסוך לו בקופת גמל להשקעה. היתרון שבזה, שאפשר לעשות הוראת קבע ולשכוח מזה. כמו כן אפשר לקחת משם הלוואה בריבית נמוכה.

כאחת שקוראת הרבה המשקיעה (ונהנית מאוד ) , חשבתי פשוט להשקיע בתעודת סל או קרן מחקה במקום.

היום בררתי עם מיטב דש (רק לשם העניין ) ולא ניתן לעשות הוראת קבע לתעודת סל.

כמו כן, מה שניתן לעשות זה לעשות הוראת קבע כל חודש לבית השקעות בניהול עצמי, ומשם להעביר את הכסף כל חודש לקרן שאני מעונינת בה- מה שאומר עמלות קניה ומכירה חודשיות (קניה של הקרן ) וכן שאין אוטומציה, כלומר אחרי הוראת הקבע -אני צריכה לעשות פעולה ולהעביר את הכסף.

מדובר על סכום של 300-400 שח בחודש.

אשמח לעצתכם איך אפשר לעשות זאת בצורה הזולה ביותר (לאורך זמן )- וכן שיהיה בצורה האוטומטית ביותר. (שגר ושכח)

נ"ב: יש לי חשבון בבית השקעות שפתחתי (IBI ) האם זה יכול לעזור לי בעניין זה ? תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2018 13:30
לא הזכרת את חסכון לכל ילד, האם כבר את מפקידה לשם את המקסימום בתוכנית הסיכון המקסימלי ?

אם לא, לדעתי זה הצעד הראשון.

אם כן, תיק השקעות בניהול אישי יהיה זול יותר, ומכוון שיש לך כבר חשבון את לא תצטרכי את המינימום הנדרש כדי לפתוח אחד.

מה גם שכדי "לעבוד" פחות תוכלי במקום להפריש כל חודש, להפריש כל 3\6\9\12 חודשים וכך לחסוך מעט בעמלות קניה.

מצד שני קופת גמל להשקעה תהיה כנראה נוחה יותר, השאלה אם על הנוחות הזאת שווה לך לשלם את ההפרש.

הטבת המס לא רלוונטית אליך אם החסכון הוא לטובת לימודים\חתונה.

לא מייעץ,דעתי בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2018 20:13
בסכום קטן כזה, דמי הניהול בקופת גמל לא יהיו גבוהים לעומת חשבון עצמאי אחר, ולכן החסרון הראשי מוסר.

האלטרנטיבה היא להשקיע יחד עם יתר החסכונות. (כך אני עושה.) עם או בלי רישום נפרד.

הערה:

אם לך או לילד יש אזרחות אמריקאית או תושבות זרה כלשהי, תתכנה בעיות מיוחדות לקופת גמל, וכדאי לשקול גם כלים פטורים זרים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2018 20:14
נכון, אבל לקרן נאמנות ניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2018 20:15
הזהרי: אלפי שקלים בודדים לא יספיקו.