⬅ חזרה לאינדקס

עמלות על השקעה דרך הבנק

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2018 04:50
היי

אשמח לחוות דעת

נתנו לי בלאומי 0.1 קנייה ומכירה

ללא דמי ניהול וכו

האם זה אטרקטיבי ואוכל לסחור ככה?

האם ניתן דרך הבנק לסחור במחקה מדד ובקרנות נאמנות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2018 16:55
כן, יחסית לבנק

רק אתה יכול לענות על זה

בהחלט
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2018 01:04
אוקיי. תודה

ולא יחסית לבנק? בית השקעות יותר זול?

אם למשל אקנה מחקה מדד או קרן כלשהי העמלה היא 0.1 ואין עמלה נסתרת נוספת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2018 02:26
מה המינימום?

והמוקש העיקרי, כמה דמי משמורת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2018 08:01
בבית השקעות אולי תשלם 0.09 שזה הבדל זניח.

אם אתה מתכנן תיק פסיבי לגמרי, בלי לקנות ולמכור, אז בבנק יעשו לך פרצופים ואולי יעלו מתישהו את דמי הניהול.

בבית השקעות לעומת זאת יש תשלום חודשי קבוע.

הבחירה שלך. אני בתנאים האלה הייתי נשאר בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2018 08:42
כן אבל מנסיוני יש מוקשים אחרים, תבדוק גם:

עמלת מינימום

עמלות למסחר בני"ע זרים

עמלות המרות מט"ח

זה זול אבסולוטית, בהנחה ששאר העמלות שציינתי גם הן זולות, מה בספק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2018 00:41
תודה רבה.

מחר אני בבנק.

אעדכן
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 10:19
בבנק אמרו לי שמלבד קניה מכירה של 0.1 אין לי דמי משמורתעמלה חודשית. כלום.

כנראה הצעה לעובדי הבנק.

השאלה אם זה מספיק אטרקטיבי כדי לא להתחיל לחפש בתי השקעות?

שאלה נוספת. איך אני יודע איך למצוא את הנייר ערך שאני רוצה. ?למשל מחקה sp 500 בלי חשיפה למטח?אגח ממשלה? כל מיני כאלה..

אשמח לקישור לכל מיני תיקין לדוגמא הכוללים את מספר נייר הערך

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 10:23
Funder
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 14:04
אם אכן ההטבות הן כאלה שווה אולי דרך הבנק כמו שאמרו.

בעקרון, גם בתי השקעות כמו פסגות, מיטב-דש וכדומה זה אחלה פתרון. עמלות זולות ביחס לבנק, ואין הוצאות מסביב או הסתבכויות מיותרות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 17:18
אין דבר כזה. כל הקרנות חשופות למט"ח, כולל המגודרות, וכן המניות הישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 17:20
הפוך, המגודרות הן היחידות שאשכרה חשופות למטבע כלשהו - לשקל (יותר נכון לשער השקל-דולר).

כל השאר לא חשופות למטבעות בצורה ישירה
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 11:27
קיבלתי הצעה ממיטב דש לפתיחת תיק השקעות. עמלת מינימום 8 דולר למניות חו"ל+ 20 שח בחודש. כאשר המינימום להשקעה 30000. אשמח לדעת אם יש הצעות יותר זולות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 22:04
נשמע מחיר ממש זול. יש סיבה שבגינה קיבלת מחיר כזה? כמה שווי התיק?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2021 11:45
מצטרף לשאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 10:09
זה ויכוח עתיק אמנם, אבל אם מחר יימצאו כאן מרבצי נפט וגז במיליארדים והשקל יקפוץ ב 50% אל מול הדולר, אז הבלקרוק שלך יהיה שווה חצי בהשוואה למזומן בשקלים שהיית מחזיק בבנק. אי אפשר לומר שאין חשיפה למט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 10:33
אם היית קונה חיטה במאה אלף שקל היית קורא לזה חשיפה למט"ח? כי היה מתרחש דבר דומה אם היית קונה חיטה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 10:55
מדוע לא? אם מחירי החיטה עולמיים ואני חי בשקלים אז התשובה היא כן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 11:03
מה זה אומר שאתה חי בשקלים? אתה חי לפי מדד הצריכה האישי שלך.

מה שאתה אומר זה שאחזקה בנכסים ריאליים היא חשיפה למטבע חוץ. לי נשמע יותר הגיוני להגיד שזה חשיפה לדפלציה של השקל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 11:24
מה זה מחירי החיטה עולמיים? חיטה היא חיטה. אתה תעדיף למכור אותה תמורת שקל, אני אעדיף יורו והדוד סם יעדיף דולרים. זה לא משנה את מהותה של החיטה
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 11:30
אתה יכול לקרוא לזה ככה. זה לא ממש משנה את העובדה שאם אני קונה קרן מניות שמושפעת מיחס דולר/שקל אני חשוף לסיכון שאינו תלוי בערך החברות בלבד.

הנקודה שאליה כיוונתי היא שמחירי החיטה לא יושפעו מהייסוף של 50% בשקל שהבאתי בדוגמה למעלה. כלומר, ערך החיטה בשקלים יפחת ב50%.

קחו לדוגמא ישראלי שהחליט להשקיע בזכרונות מחשב במרץ השנה וקנה באמזון זכרונות במליון שקלים. היום צריך אותו אדם את הכסף כדי לקנות דירה. כמה כסף יכול לקבל על הזכרונות אם מחירם הדולרי באמזון לא השתנה? מי יקנה אותם במליון שקלים כאשר אפשר להביא אותם לארץ ב800,000 ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 12:12
לא נכון מכל הרבה סיבות.

א. אין דבר כזה "מניות שמושפעות מילס דולר/שקל". את המניה לא מעניין לאן השקל או הדולר זזו

ב. הסיכון תלוי בערך החברות ביחס למדד וזהו. שקל ודולר זה בסה"כ כלי להעברת ערך, השווי המספרי שלהם חסר חשיבות.

ולא רק היא.

בסנריו שתיארת גם המשכורת שלך תרד ב50% וגם המחירים של הקמח והחלב במכולת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 12:35
הכל נכון כל עוד אתה מחזיק במניות ולא מבקש להפוך אותם לשקלים. אחזור לדוגמה: נניח אדם לקח הלוואה זולה מאוד של מליון שקלים שאותה צריך להחזיר עוד 10 שנים (ראיתי הרבה אנשים כאן שמבקשים לעשות זאת). אותו אדם משקיע במניות אמריקאיות. עוברות 10 שנים. המניות עלו 20% בערכן הדולרי. במקביל עקב גילוי מרבצי הגז בארץ התחזק השקל בזמן זה ב50% אל מול הדולר. אותו אדם שמח וטוב לב על ההשקעה החכמה שעשה מבקש כעת למכור את המניות ולהחזיר את ההלוואה. מה לדעתך יקרה? האם אותו אדם היה חשוף לשינויי מט"ח או לא?

השקל כבר שנים מתחזק אל מול סל המטבעות העולמי ללא ירידה במחירי הקמח והחלב, או המשכורות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 13:08
אכן, במקרה הזה ההלוואה חושפת אותו לסיכון מט"ח. זאת אחת הבעיות הגדולות במינוף.

אבל זה לא קשור למניות או לכל דבר אחר. הסיכון מגיע אח ורק מההללואה (כי היא הדבר היחיד שצמוד לפיאט כלשהו).

א. זה שהוא מתחזק יחסית למטבעות אחרים לא אומר שהוא מתחזק אבסולוטית. יכול להיות שהוא פשוט נחלש פחות מהם.

ב. תסתכל על האינפלציה בשנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 13:29
רבים המשקיעים (כולל אנוכי) מעדיפים לדוגמה להשקיע במקום להחזיר משכנתא בחלק הפריים שנמוך מ1% ולכן אי אפשר להתעלם מהחשיפה.

אבל זה נכון לא רק להלוואות. הייתי יכול לתת את אותה דוגמה למישהו שמתכנן לקנות דירה עוד 10 שנים.

בכללי, אני בדעה שבעבר כאשר מחירי הדירות והשכירות היו דולריים אז אכן החשיפה לא היתה משמעותית. כיום, כאשר מחירי הדיור בארץ מזמן התנתקו מהדולר אז שער הדולר/שקל משמעותי יותר גם כאשר משקיעים במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 13:32
כמו שאמרתי - אם אתה לוקח הלואה צמודה לפיאט אכן יש לך סיכון לגבי אותו מטבע שבו לקחת את ההלוואה. ולא משנה אם לקחת הלוואה בש"ח, דולר, אירו או זלוטי.

לא נכון.

נדל"ן זה נכס ריאלי, בניגוד להלוואה צמודת פיאט.

אין שום קשר.

זה בסה"כ עניין של תצוגה שלא משפיע על המחיר בפועל.

אין שום משמעות לדולר/שקל כמשקיעים במניות.

בדיוק כמו שאין משמעות לזלוטי/רופי או כל צמד פיאט רנדומלי אחר
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 14:14
אבל זה המצב, לרבים מהשמשקיעים יש משכנתא בשקלים.

צודק

צודק בתיאוריה, במציאות יש לתצוגה השפעה גדולה על המחיר. יש עניין של פסיכולוגיה (שנאת הפסד וכו').

חזרנו לאותה נקודה. אין השפעה כל עוד אתה מחזיק במניות. מה לגבי אדם שמשלם משכורת בשקלים? ומדי חודש מוכר מניות כדי לשלם את המשכורות? מה לגבי אדם שמשלם לעוזרת בית ולגנן ומוכר מדי חודש מניות כדי לשלם להם? האם יסכימו לקבל פחות כשיסביר להם שבעצם שאין שום משמעות לצמד דולר/שקל בהשקעה במניות? מה לגבי אדם שמשלם ארנונה חשמל ומים מדי חודש ומוכר מניות כדי לשלם אותם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 14:26
אני מרגיש שהדוגמא שלך מסובכת לשווא.

בשורה התחתונה אתה בבעיה כשאתה לוקח הלוואה שקלית אם יש דיפלציה בשקל. מבחינה היסטורית, דיפלציה שיקלית לא בעייתית.

כדי לאפשר מצב שבו השקל מתחזק ב-50% מול הדולר בלי דיפלציה משמעותית של השקל או אינפלציה משמעותית של הדולר, אני חושב שיש צורך בחסמי מסחר די קיצוניים. אבל דיפלציה משמעותית בשקל זה לא סביר, ואם הייתה אינפלציה משמעותית בדולר אתה מצפה ממחירי המניות לעלות בהתאם.
אז תמדוד רק בשקלים.

מה הבעיה?
חשוב להכיר את הנושא כדי להתמודד איתו ולקבל החלטות מושכלות בהתאם. אם הש"ח יעלה יותר מדי אמדוד את עצמי רק בדולרים. אם הכל יעלה ותהיה דפלציה עולמית (נראה לי מאד לא סביר, במיוחד כשהמגמה כיום הפוכה) אצטרך למצוא פתרון אחר או להתנחם בכך שכח הקניה שלי עלה.

מה שאתה מתאר כאן זו בעיה ידועה עם דפלציה שתיאר קיינס כבר לפני 100 שנים או יותר.

וזו אחת הסיבות העיקריות לכך שבנק ישראל עשה מהלך ביום חמישי כנגד התחזקות השקל.

בכל מקרה מי שהוצאותיו בש"ח חשוף לש"ח וזה לא קשור אם הוא מוכר מניות או זהב או חיטה.

אני אישית חושף את עצמי לש"ח בהשקעות מעבר לאג"ח (וגם זו אולי טעות) כי גם כך הכנסתי הנוכחית והעתידית נקובה בש"ח.

גם אם לא היו משקיעים מעבר לנדל"ן היו חשופים לש"ח במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 14:40
אתה בטוח?

וגם אם כן - הבעיה היא עם המשכנתא ולא עם המניות.

אם זה מפריע לך קח הלוואה מפוזרת על פני 10-100 מטבעות שונים כדי למזער סיכון דיפלציה במטבע מסויים (למרות שהסטורית הסיכוי לדיפציה הוא זניח).

אל תסתמך על מניות בלבד לדברים כאלה. מניות הן דבר מאוד תנותדי.

זוכר איך לפני שנה כל השוק נפל באיזה 40%?

אגב, זה לא משנה אם אתה משלם את המשכורת בדולר או בשקל. הסיכון במניות הוא של המניות בלבד.