⬅ חזרה לאינדקס

בצומת דרכים, מתלבט להמשך. עם התחלה טובה.

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2018 21:37
אני בן 30, רווק, מתל אביב.

יש לי ברקע בעייה רפואית של כאבי שרירים כרוניים, כבר 10 שנים שמקשה עלי בהתנהלות היומיומית.

אני בעל עסק לאימון אישי של אינטראקציה חברתית וביטחון עצמי. לעסק יש פוטנציאל גדול מאוד ואני מתקשה מאוד לנהל אותו בעצמי.

יש לי כרגע 2 דברים עיקריים בחיים פיננסית:

1)דירה שעברה בירושה:

לאחר הרבה לבטים, הדירה תימכר.

סילוק הלוואות, חובות שאמא שלי השאירה בחייה, צורך בעזרה לאבא שלי, רצון להתחיל דף חלק!

השכרת הדירה לא תאפשר לי לפתור את כל הדברים הללו בשנים הקרובות.

הכסף הולך להיות מושקע, על פי הטיפים(סילוק חובות->סכום לביטחון בצד וכו) וכל שקל ממנו הולך להיות מחושב, ומפוזר היטב.

אני לוקח לי גם את השנה הקרובה ללימוד, בעיקר על השוק ועל עולם הנדלן.

2)העסק שלי:

מאז ומתמיד התקשתי לעבוד בשביל אנשים אחרים, התקשתי לעשות דברים שאני לא באמת אוהב.

ניסיתי ללמוד מדמ"ח חצי שנה ופרשתי.

יש לי ברקע גם קורס שיווק באינטרנט שאותו לא סיימתי אבל אחזור אליו בקרוב כנראה.

חוץ מהעובדה שאני מאוד אוהב לעזור לאנשים, ואני מוצלח בזה, העסק שלי מאפשר לי גמישות מאוד גדולה בסדר היום והמקום שממנו אני עובד.

אם אני מרגיש לא טוב אני יכול לעבוד מהבית, אני יכול לטייל עם הכלבה שלי וכו.

אממה-אני כבר 3 שנים מתקשה מאוד להקים את כל הקונסטרוקציה הזאת בעצמי. כן -> היו חודשים שגם הכנסתי 25-30 אלף ש"ח במינימום הוצאות, אבל השנה הכי רווחית שלי הכניסה לי 90 אלף(65 אחרי הוצאות עוד קצבת נכות של 20000 אלף בשנה).

עד לאחרונה עבד איתי בחור בצורה של פרילנסר ובעבר גם עבדו איתי כמה אנשים כשכירים.

הוא עזב - וקורס בכיתה ששילמתי הרבה כסף על היצירה שלו, קצת נעצר בהתקדמות שלו.

אני יודע מה לעשות, אבל באופי שלי יש יתרונות וחסרונות. היתרונות האלה מאפשרים לי להיות מאוד יצירתי, מאוד אמיץ ולהיות טוב במה שאני עושה.

החסרונות פוגעים ברצף עבודה קבוע, הוצאת יעדים ומשימות אל הפועל, קימה בבוקר וסדר יום ברור.

אני מתקשה ליצור סדר יום ולהתעורר.

שותפים פוטנציאלים בעבר דרשו יותר ממה שהם מביאים אל השולחן ולכן הייתה לי קצת בעיה עם זה.

אני גם לא בהכרח רוצה לוותר על 50 אחוז.

אממה? הדירה ומכירתה מאפשרים לי גמישות פיננסית ויכולת וויתור גדולה יותר.

גם עסק יציב שמכניס לכל שותף 15-20 אלף בחודש, בעזרת הנכסים האחרים שאפתח, יאפשר לי עצמאות כלכלית.

אני מעוניין להגיע לעצמאות כלכלית עד גיל 40!

אין לי שום אלטרנטיבות כרגע לעבודה, וגם החוסר בסדר יום מפריע לי.

ניסיתי בעבר עבודות במשרה "מלאה" והכאבים מאוד הפריעו לי כמו גם המשכורת הנמוכה ביחס לשעות.

אני שוקל כרגע באיזה כיוון ללכת.

אני בן 30 כך שיש לי 10-12 שנה עד הגיל שאליו אני מכוון לעצמאות.

אומנם כחלק מהתהליך אני גם מפתח את יכולת החסכון והניהול הפיננסי שלי, אבל אני לא -סולידי- כהגדרת המשקיעה.

אני כמובן לא חיי מ4000 ש"ח בחודש.

אני מאמין שחלק מהדרך היא להקיף את עצמך באנשים הנכונים, וזה גם אחת מהמטרות שלי אם אכניס שותף לעסק -> להביא מישהו שמשופשף בכל העולם העסקי, עולם ההשקעות והניהול הפיננסי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 09:34
מכמה כן? זה מה שיגדיר חלק מהפעולות המשך שלך
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 13:39
זה סכומים שונים בין להיות רווק כרגע, לזמן שבו אקים משפחה כמובן.

כרגע בתור רווק זה 9000-11000 בחודש(בהחלט הולך לייעל את זה), וכשתהיה משפחה אין לי מושג כי זה ייגדל מצד אחד אבל תהיה חלוקה.