⬅ חזרה לאינדקס

השקעה נזילה להדיוטים

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 11:31
אהלן למשקיעים,

ישבתי עד 2 בלילה מול הפוסטים, ההסברים והאחוזים, והתוצאה הייתה כאוס טוטאלי.

יש לי ולזוגתי 2 קופ"ג להשקעה כיום עם הסכום המקסימלי הצבור (70 א"ש כ"א) ועוד כ-300 א"ש אשר מעלים אבק בעו"ש.

התכנית המקורית הייתה לרכוש דירה, אך מאסנו בה נכון לעכשיו ואנחנו מעוניינים להשקיע את הכסף.

עולות לי מס' שאלות מאוד כלליות:

- נזילות הכספים לא ברורה מהדברים שאני קורא. כל אחד היה שמח למשוך את הכסף באותו הרגע, ואני לא רואה היכן יש "קנסות" או תשלומים גבוהים יותר במכשירים השונים.

- קרנות נאמנות, קופות גמל ושלל הפתעות: אני מנסה למצוא מוצר שדומה לקופ"ג להשקעה שבו אוכל לשים את הכסף ולמשוך אותו מתישהו במידה ואראה כי תשואה טובה יותר תושג בנדל"ן ואחליט לרכוש דירה ראשונה בעוד שנה\שנתיים\עשור.

- איפה אפשר להשקיע את הכסף? יש בתי השקעות, בנקים, מי עוד?

תודה מראש,

וסליחה על השאלות האבסטרקטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 16:33
אתה מודע לכך שהמגבלה היא 70 אלף לשנה? בשנה הבאה (עוד חצי שנה) תוכלו להפקיד עוד 140 אלף שח לקופות שלכם, 70 כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 19:32
איך יודעים שזה קרה?

נניח שהתיק לא זז והנדל"ן עלה ב5% (מה זה בכלל אומר? מדד מחירי הדירות הארצי? ממוצע מחירים של עירך?). מה עושים?

נניח שמחירי הדירות ירדו ב5% אבל התיק נפל 10%. מה אז? ומה אם התיק עלה 50%? אולי דווקא אז הזמן למכור?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 19:34
צריך לשבת קצת יותר מפעם אחת עד 2 בלילה כדי להבין את נכונות השאלה שלך. נקווה שפות"ש ישקול זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2018 22:39
לא יודע להשוות לתיק, אבל באופן כללי על השאלה האם עדיף לקנות או לשכור, יש דרך לבדוק את זה שמוזכרת בסוף הפוסט הזה (ב4 כוכביות):

זה רק כלל אצבע, וכנראה שלא כדאי להסתמך רק עליו, אבל זו למשל דרך.

בגדול יש:

- בנקים

- בתי השקעות בישראל

- בתי השקעות בחו"ל

כל אחד יותר זול מהשני (מבחינת עמלות), אם כי יש יתרונות וחסרונות שכדאי להיות מודע אליהם.

אחרי שיש לך חשבון השקעות באחד מהם (או אפילו לפני), אתה יכול לקנות ני"ע ולהשקיע. שם הכול נזיל, רק שבמקרה שבדיוק תהיה בהפסדים, לא יהיה כדאי לך למשוך ולממש הפסדים (לכן שוק ההון בכלל, ומניות בפרט, מתאימות יותר להשקעה לטווח ארוך).

תצטרך ללמוד קצת יותר כדי לדעת במה אתה רוצה להשקיע. מה שמקובל בפורום הזה זה השקעות פסיביות לטווח ארוך. אתה יכול לקרוא את הבלוג של המשקיעה (במיוחד מה שתחת הקטגוריה "להשקיע"), את הבלוג "התמונה הגדולה", את הבלוג "מדריך ניהול השקעות", ויש עוד.....

כמו כן, מוצר שלא ציינת זה קרן השתלמות. היא אמנם לא נזילה כמו שאר המוצרים (6 שנים מההפקדה הראשונה), אבל יש בה יתרון גדול של פטור ממס רווחי הון. היא כמובן מוגבלת בתקרה, וצריך להתחשב בזה....
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 20:37
זה נשמע כמו לחשב yield ולבדוק אם הוא מתחת ל4.76% או מעל 6.25%.

בהנתן תשואה של 4.75%, לא ממוסה, שווה לשלם דמי מכירה של כמה אחוזים ולעבור לתיק ני"ע? לא בטוח.