⬅ חזרה לאינדקס

ניהול עצמי של כספי "חיסכון לכל ילד"

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 22:01
שלום לכולם

החל מינואר 2017 החל הביטוח הלאומי בתכנית המכונה "חיסכון לכל ילד"

עיקרי התכנית היא שהביטוח הלאומי פותח תכנית חיסכון אישית לכל אחד מילדינו (לבעלי המשפחות מבינינו..), עד הגיעו לגיל 18, על מנת לאפשר לו להתחיל את חייו הבוגרים עם סכום כסף התחלתי שייפתח בפניו הזדמנויות חדשות.

בתכנית החיסכון יפקיד הביטוח הלאומי 50 ש"ח מדי חודש לכל ילד, הכסף יועבר לחיסכון ייעודי על שמו של הילד בקופת גמל להשקעה או בבנק. סכום החיסכון (קרן ללא תשואה וריבית) יעמוד על 11,350 ש"ח

ההורים יכולים להוסיף לחיסכון של כל ילד עוד 50 ש"ח בחודש מקצבת הילדים, כך שסכום החיסכון יוכפל, ויעמוד על 100 ש"ח בחודש. כך שסכום החיסכון יעמוד על 21,250 ש"ח.

אם הכסף לא ימשך עד גיל 21 אזיי יקבל הילד מענק נוסף של 500 ש"ח.

ניתן לבחור באיזה קופה או בנק לנהל את הכספים.

עד כאן עיקרי התוכנית.

אוסיף ואקדים כי בעבר הלא רחוק נוהל מאבק ע"י "קואליציית צדק פיננסי" (אינני מכיר אותם רק קראתי עליהם בתקשורת) אשר נחלה הצלחה חלקית ומאפשרת כיום ניהול חשבון IRA אישי, כך שאין חובה לנהל את כספי החיסכון באמצעות בנק או קרנות נאמנות ש(לדעתי) במקרה הטוב רוכבות על גלי השוק ובמקרה הגרוע מפסידות...!!!!

ועכשיו לעיקר:

לאחר שהמדינה הבינה כי צריך לאפשר לחוסכים לנהל בעצמם את כספי הפנסיה שלהם, לא רואה סיבה הגיונית מדוע להותיר את ניהול כספי "חיסכון לכל ילד" לחסדי הבנקים ובתי ההשקעות.

אמנם מדובר בסכום התחלתי צנוע אך על פני כשני עשורים ניתן להגיע איתו לסכומים נאים עד להגעת הילד לגיל 18, העולים פי כמה על התשואה של בתי ההשקעות או הבנקים.

רק כדי לשבר את האוזן סכום בסך 21,250 ש"ח בתשואה שנתית ממוצעת של 4% אמור להניב בסוף התקופה סך 43,048 ש"ח, תשואה עודפת של אחוז אחד נוסף יותיר בסוף התקופה בידיו של הילד סך 51,140 ש"ח. הפרש נאה לכל הדעות.

אני מנצל במה זו להעלות את הנושא למודעות ציבור המשקיעים ולאפשר להם אפיק השקעה/חיסכון זה תוך הקפדה שלא יתאפשר למשוך את הכספים לפני תום התקופה ומנגד יהנה החשבון מאותם ההטבות אשר קיימים כיום בתוכנית "חיסכון לכל ילד" תוך עמידה על העקרונות הבאים:

1) פטור מלא ממס לפי תוכנית חיסכון לכל ילד, עד גיל 18 ועד גיל 21. (קיים בחיסכון לכל ילד).

2) דמי הניהול ישולמו ע"י המדינה. (קיים בחיסכון לכל ילד).

3) העמלות יישארו מופחתות וישולמו ע"פ תעריף אותם משלמות הקופות לבורסה או לברוקרים מהם המניות נרכשות. (סעיף שיותיר מקסימום תשואה בידי הילד)

4) להגברת הגמישות יש להסיר את מגבלת הסכום המינימאלי לפתיחת ניהול חשבון פרישה אישי בחיסכון לכל ילד או לחילופין לאפשר השלמת הפקדה של ההורים לסכום התחלתי איתו ניתן יהיה לסחור.

5) ניתן להגביל את המוצרים למוצרים ברי סיכון מופחת כמו בחשבון IRA.

באותה מידה שמשרד האוצר הבין שהוא יכול לאפשר לנו את ניהול עתידנו הפיננסי באמצעות IRA, אין סיבה שלא נבצע זאת בהצלחה אף עבור ילדינו ואולי נעשה זאת אף ביתר זהירות עבורם, אני בטוח שילדינו יודו לנו על כך.

אשמח להיעזר מניסיונם של חברי הפורום לקידום הנושא
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 22:26
רעיון מעניין... פטרנליזם מתובל בליברטריאנות.

הצבעתי לא, לא כי אני נגד ניהול אישי. כי אני נגד חיסכון לכל ילד.

אני אומר אם כבר הממשלה החליטה שחייבים לחסוך בשבילנו, אז שתחליט גם איך.

ד.א. רק עמלות המינימום (לחלופין התשואה האלטרנטיבית בזמן שאתה מחכה שיהיה לך סכום כדי להצדיק עמלת מינימום) יקחו לך חצי מהתשואה בסכומים הללו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 22:54
נראה לי שזאת הזדמנות יפה לתת לילדים להתנסות בקטן בניהול השקעה, סיכוי מול סיכון
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 23:05
למה המדינה (קרי, אני ואתה) צריכים לממן את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 23:36
מוסיף על דברייך את "חוק פנסיית חובה"
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2018 23:41
בהינתן המצב שהמדינה (אנחנו) מממנת את התענוג הזה, אז יש כאן אחלה הזדמנות לתת לילד להשתפשף ולהתפננס.

לטעמי (ובקצרה), המדינה צריכה לדאוג לבטחון פנים, צבא ומערכת משפט ואכיפה. זהו. מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 03:04
הדיון האם המדינה צריכה לממן את זה יכול להיות מענין אך לא רלוונטי לפורום זה.

נכון להיום מידי חודש מפקדים 50-100 ש"ח עבור כל ילד במדינת ישראל, מאכן ואילך זכותנו כמשקיעים וחובתנו כהורים הרוצים בטובת ילדיהם, לאפשר לנו למצות את מלוא הפוטנציאל עבורם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 07:59
עמלת קניה מכירה על 50-100 שח בחודש?

כמה פעולות קניה/מכירה מותרות, כשהמדינה משלמת את העמלות?

עד היום לחיילים משוחררים היה מענק שחרור, עכשיו יהיה להם גם חסכון.

לך נשאר לבחור קופה שמתאימה לטעמך ולחנך את הילד לנצל את הכסף בהתאם להשקפותיך ולא השקפות חבריו/מפרסמים מסחריים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 08:07
מה מנע ממך ללמד אותם עד היום?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:19
לא דיברתי על עמלות 50-100 ש"ח, כדאי שתעיין בהודעתי הראשונה או באתר הביטוח הלאומי בפרטי תוכנית "חיסכון לכל ילד"

המצב כיום הוא שכל עבור כל ילד המדינה מפרישה 50 ש"ח ולהורים ניתנת האפשרות להוסיף עוד 50 ש"ח מכספי קצת הילדים, ס"ה חיסכון חודשי של 100 ש"ח.

ואת הכסף הזה אני רוצה לנהל עבור ילדיי יותר טוב מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:21
ללמד ?

לא הבנתי, הנושא אינו להכשיר אותם לחיים אלא להשקיע עבורם עד שיעמדו ברשות עצמם,

את הלימודים הם עושים/יעשו בכל מקרה, אני רוצה שגם תהיה להם האפשרות לממן את הלימודים האלה או לרפד להם את תחילת חייהם העצמאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:25
מבחינתם טובת הכלל - נשמע לי כמו רעיון מוסכן מאוד.

רק אני רואה איך הורים רבים ישקיעו את הכסף בדברים מפוקפקים ויפסידו את המכנסיים?

בקיצור - אולי ברוב המקרים (רוב האוכלוסיה) זה לא יהיה לטובת הילד
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:27
ראשית כיום בחיסכון לכל ילד המדינה משלמת את העמלות, כך שאין סיבה שהעמלות יאכלו את התשואה,

אך גם אם נגיע לשלב שהמחוקק יטען שאינו מוכן לממן בלי סוף את העמלות שאנשים יבצעו,

ניתן לקבוע תקרה לעמלות ולאפשר הפקדת סכום מינימלי התחלתי שהורים יוסיפו בתחילת החשבון כך שהעמלות לא יאכלו את התשואה בשום שלב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:39
פשוט לא נכון. המדינה מממנת את דמי הניהול, לא את הוצאות ניהול השקעות.

ד.א. אין דבר כזה המדינה מממנת, זה אני ואתה מממנים.

איך להשקיע. אולי לא אתה כתבת, מישהו כתב למעלה שזו תהיה הזדמנות ללמד את הילדים איך להשקיע.

תשקיע. מי מפריע לך?

למה צריך את כחלון בשביל זה?

לא היית מעדיף לשלם פחות ביטוח לאומי ולחסוך להם מהכסף שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2018 13:40
תנהל, מי מונע\מפריע ממך\לך?

אל תעשה את זה על חשבוני

אל תציע הצעות שפוגעות כלכלית באחרים כי אינך מסוגל

עריכה: ומה שיעקב כתב מעליי :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 21:12
אז תפנה לקופת גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 23:56
גם יותר טוב מקופת גמל
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 23:57
איך זה על חשבונך ? נשגב מבינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:00
הפחד הזה היה קיים גם בIRA שאנשים יפסידו את הפנסיות שלהם - במבחן התוצאה לא ראינו כל כך הרבה סחף של משקיעים שעוברים לIRA.

אל תשכח שמדובר בכסף שאי אפשר למשוך מהיום למחר אלא בעוד 18 שנה, כך שהיצר הספקולטבי (לעשות מכה) מאוזן יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:00
החיסכון לכל ילד (גם החיסכון עצמו, וגם דמי הניהול שהמדינה מממנת) הם על חשבון משלמי המיסים.

היות ו- @קפה שחור משלם הרבה מיסים, אז זה גם על חשבונו

התמיהה שלי ושלו נובעת בין היתר שאם כל כך חשוב לך לחסוך לילדים ולעשות את זה נכון, אז למה לא תיעדפת את זה עד היום?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:03
באופן כללי אני לומד מחלק מהתגובות נגד, שאנשים לא הבינו שהדבר הזה כבר קיים, לא מדובר בניסיון לקחת כסף חדש מהמדינה (ממני וממך) אלא כסף שכבר ניתן ואני מעונין להפוך אותו לניהול עצמי.

אם מישהו כאן נגד הרעיון העקרוני של מתן כספי ממשלתיים לחיסכון לילדים, יתכבד נא להריץ עצומה ציבורית או כל מהלך ציבורי אחר נגד, אך כאן וודאי אינה הבמה להבעת רעיונות נגד התנהלות הממשלה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:05
מכיר שזה קיים והייתי נגד עוד מההתחלה (כשזה עדיין היה רק הצעה להגדל קצבת ילדים ב-50 שקל).

הצעת שהממשלה תממן את עלויות המסחר, היות והיא אינה עושה זאת כיום, זה כסף חדש שאתה דורש.

בנוסף, כפי שכבר נאמר לך בסכומים כאלה הניהול האישי פשוט לא יעיל. כל בן-אדם שיבוא לפורום ויגיד שהוא חוסך 100₪ בחודש ומה לעשות איתו, יפנו אותו לקופת גמל להשקעה מנוהלת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:07
לא ידעתי שהממשלה לא ממנת את עלויות המסחר, אני מתקן את הצעתי לדמי הניהול בלבד.

לגבי גובה הסכום צריך לאפשר הוספת סכום התחלתי על ידי ההורים, אל תשכח שאתה מחשב רק ילד אחד, ואם יש לך 2-3 ילדים ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 00:10
איך זה יעזור עם עלות המסחר של ההפקדה החודשית בהמשך?

אז עכשיו אתה מציע שכל הורה יוכל לנהל את כספי ילדיו במשותף? מבלי להתחשב בגיל של כל אחד?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 10:32
בעיני בסכומים שבהם מדובר זה פשוט לא שווה את הטרחה, לא את הטרחה בלנהל את ההשקעה ולא את הטרחה בלנסות לשנות את האיסור הנוכחי על ניהול עצמי. מי שסכום כזה הוא כל כך משמעותי לו, כלומר אין לו כמעט חסכונות אחרים מעבר ל50 ש"ח פר ילד בחודש, כנראה לא יודע לנהל השקעות כי אין לו בזה שום נסיון. ומי שהסכום לא משמעותי לו - אז לא נורא אם לא ינוהל עצמאית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2018 16:45
מסכים עם @מרק עוגיות אך ברמה העקרונית חושב שאת ה50 הראשונים לא צריך לאפשר בניהול עצמי משום שזה כסף שה"מדינה" מפקידה עבור הילד. את ה50 שמגיעים כתוספת של ההורים לעומת זאת כן צריך לאפשר בניהול עצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2018 16:53
כנראב שאתה לא מסכים כי היא כתבה שהיא לא חושבת שצריך ניהול אישי.

בכל מקרה אני לא רואה הבדל בין ה-50 של ה"מדינה" וה-50 של ההורים (שאגב, בא מתוך קצבת הילדים מה"מדינה"). אם המדינה הייתה רוצה שהכסף יהיה בטוח, הייתה פשוט אומרת, כל ילד בהגיעו לגיל 21 יקבל מענק X. או מכריחה את כולם לפיקדון בנקאי. בלי כל הטררם ומיקרו-החלטות שצריך לקבל על סכומים שוליים.

לפי הגישה שלך, ניהול של מנהל השקעות בקופת גמל נחשב בטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2018 17:16
ההסכמה היא לגבי כך שבסכומים האלה זה לא משנה ולא שווה לטרוח.

אתה אמרת:

גם אני נגד החיסכון הכפוי הזה, אבל אני כן רואה הבדל בין שני ה50.

הראשונים נלקחו מהציבור כדי לממן פרויקט חיסכון שהממשלה החליטה עליו. השניים ניתנו בהתנדבות.

ברגע שכבר נלקחה ההחלטה שהמדינה רוצה לדאוג לחיסכון של ~20 אלף ש"ח לילד שהגיע לגיל בגרות, אז שהיא תדאג לקחת אחריות על זה עד הסוף.

מצד שני, על ה50 שניתנו בהתנדבות אני לא חושב שיש לה אחריות כלשהיא.

ניהול של מנהל השקעות יבטיח שהמדינה תשיג את המטרה שלשמה היא יצרה את החיסכון, בסבירות יותר גבוהה מאשר אם יפתחו לזה ניהול אישי, למעט אם היו מגבילים את הניהול האישי לעוקבי מדדים, בדומה לאופן שבו זה מוגבל בחיסכון הפנסיוני.

ההצעה של מענק בגיל 21 גם עונה על המטרה הזאת ונשמעת סבירה, זה דיי אותו דבר האמת רק שהמדינה היתה נאלצת להחליט על המוצר ועל מסלול ההשקעה בעצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2018 17:23
המדינה לא צריכה להשקיע כלום. היא יכולה פשוט להחליט שכל מי שמגיע לגיל 21 מקבל מתנה בסכום מסויים. הסיבה שעשו את המנגנון של "השקעה" ו"מסלולים" היא כדי להעשיר את מי שמטפל בכל המנגנון הזה - בתי ההשקעות והבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2018 14:04
לא שווה את המאמץ, במיוחד בגלל שאני לא מוסיף את ה50 האחרים.

אני אעשה לילד Matching של שקל לשקל כשיגיע הפירעון, ככה הוא לא ירגיש שהתקמצנתי עליו, ובינתיים אני אנהל את הכסף שלי בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2018 15:00
כנראה שתוכל לתת לו (אם תרצה) יותר משקל לשקל
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2018 17:01
או כדי שלא יקרה מה שקרה עם הפנסיה התקציבית: הבטיחו והבטיחו אבל לא דאגו שיהיה אפשר גם לקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 00:47
נראה לי שאם אתה כבר מתחיל מאבק על ניהול אישי, עדיף שתתחיל מקופות גמל להשקעה.

שם אפשר להגיע לסכומים שסביר לנהל בעצמך, ושם המדינה נותנת הטבת מס רק למי שמוכן ללכת למסלול מוגדר מראש של הקופות.

ובכל מקרה, חיסכון לכל ילד הוא סוג של קופת גמל להשקעה, שעד גיל 21 יש לה תנאים מסוימים. חוץ מזה הכול אותו הדבר.

האמת, שאם יהיה ניהול אישי בקטע הזה, זה בהחלט יועיל לשים שם אג"ח ומניות, ולבצע שם איזונים שלא ניתן לבצע על ידי הוספה של כסף חדש לתיק.

במיוחד שזה יוכל להוריד את דמי הניהול מאוד, וגם לאפשר לאנשים להשלים בקלות למינימומים של החברות עבור קופת גמל וקרן השתלמות.

בקיצור, עדיף לרכז את המאבק במקום הזה (לטעמי), והוא כבר יקרין לך על שאר הדברים.

את ה50 הנוספים (או 100 נוספים או 1000 נוספים) המדינה כן מאפשרת היום לנהל עצמאית. פשוט אל תוסיף אותם לחיסכון לכל ילד, ותשקיע אותם כראוי עיניך במה שתחפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 01:26
רשמת שיש פטור ממיסוי ולדעתי משלמים מס רווחי הון כרגיל
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 05:56
רק במשיכה... הוא התכוון לגבי איזונים
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 12:51
יש פטור במגבלות של קופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 16:02
בהינתן שהמסלול קיים, אין סיבה עקרונית לא לאפשר ira

הטינה כנגד פטרנליזם לא אומרת שצריך לבטל אפשרות ל ira

@FIYaacov אם אני זוכר נכון אתה מנהל את הפנסיה שלך ב ira , גם זה פטרנליזם, למה לא נשארת בקרן הפנסיה ?

ברמה הפרקטית זה כמובן סתם כאב ראש על "כסף כיס" אבל אני בעד למי שזה חשוב לו .
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 20:08
איך בדיוק מעבר ל-IRA זה פטרנליזם?

להיפך, זה נראה לי כמו אינדיבידואליזם.

אני רוצה שהמדינה לא תגביל אותי.

זו הייתה הנקודה שלי. עמלות המינימום יעקרו כל יתרון שכביכול תשיג ב-IRA לעומת המסלול בסיכון גבוה.

אני מאוד בעד שהאופציה תהיה פתוחה בחיסכון לכל ילד, אני רק לא חושב שאקח אותה אם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 20:35
אתה מתנגד לפטרנליזם בחסכון לכל ילד

שזה לא שונה מהפטרנליזם בפנסיית החובה

אומר שהמתנה הזו היא על חשבון משלמי.המיסים, ואתה חייב להסכים שהטבת המס בפנסיה הן גם על חשבון משלמי המיסים.

ולכן המסקנה שלך - מסרב להשתתף במשחק שהמדינה תשקיע לבד בלימניהול אישי,

אז מדוע אותה מסקנה לא משאירה אותך בקרן פנסיה ואתה עמלת לעבור ל ira ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 20:41
אז למה ira עבור פנסיה זה לא פטרלנליזם מתובל בליברטריאניות ?

אם הממשלה החליטה שחייבים לחסוך לפנסיה אז שתחליט גם איך , לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 20:59
אני גם חושב שמסים זה פטרנליזם, אבל החופש שלי חשוב לי ולכן משלם את מה שחייב.

היות והייתי חוסך לטווח ארוך גם בלי חוק פנסיה חובה, אני לא רואה מה הבעיה בלנסות לעשות את המקסימום בתוך המסלול שלא גורם לי לוותר על 35% מתוך 60% מהכסף שלי.

חוץ מזה הטענה שלך שההתנגדות שלי צריכה לגרום לי לוותר על ההטבות הממשלתיות הללו מגוחכת.

מילא היית מציע באותה נשימה שאפסיק לשלם מסים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2018 21:39
אני לא רוצה להתדרדר לנימה אישית, ומה לדעתי מגוחך בטיעונים של אחרים.

הצבעתי על כך שהנימוק העקרוני שלך (לא שלי) כנגד פטרנליזם וחובה לחסוך ושזה בעצם לא שונה מפטרנליזם בכסות פסאודו ליברטריאני לא שונה מהחסכון הפנסיוני החובה, הרצון האישי לחסוך לא משנה את העובדה שזה אותו מנגנון פטרנליסטי רק ira בפנסיה זה הרבה יותר כסף והרבה יותר הטבות מס.

טיעונים עקרוניים צריכים להחזיק מעמד גם במקרה שהחובה לחסוך משתלמת ...

הגישה של חלק מהאנשים שמעדיפים להסתכן בקנסות או אולי לשלם מס 35% ולחסוך בעצמם קצת יותר חזקה בעיני מעקרון סלקטיבי.

לי אין טיעון עקרוני, אני מעדיף לנצל כל אופציה חוקית לטובתי, ואם מישהוא רוצה ira ב"כסף כיס" אין לי סיבה עקרונית לשלול את מה שנראה לי כטעות פרקטית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2018 07:29
זה נכון, וטענתי זאת גם. אך בנוסף לדעתי זה לא משתלם, ולכן גם אם זו תהיה אופציה לא אקח אותה בחיסכון לכל ילד.

מה שטענתי לגבי "שהמדינה החליטה לגבי זה אז גם שתחליט איך להשקיע" היה בעיקר שחרור קיטור.

השורה באקסל/מוח שהחיסכון הזה תופס יחסית לסכומים הפוטנציאליים זה בעיקר רעש (ומודה שלאנשים שלא חוסכים מראש לילדים זה סוג של ברכה).
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 20:49
יש תקציר מנהלים מה הדבר הרציונלי לעשות עם החיסכון הזה? אני אבא מזה כשבועיים ורוצה להחליט מה לעשות עם זה.

הבנתי שאין ד.נ. אבל כן יש הוצאות ניהול השקעות.

משמע- כנראה שהאופציה הכי טובה היא מסלול מנייתי. ורצוי אחד פאסיבי ומפוזר (קיים? ראיתי רק אחד כמדומני, הייתכן?) כדי למזער הוצאות ניהול השקעות.

מכיוון שנותנים לי בחינם 50 שקל אין סיבה לסרב. את ה-50 הנוספים- אין סיבה רציונלית להשקיע דווקא בחיסכון כזה, היות שגם ככה יש לי פטור מד.נ. ב-IB, עדיף שאשקיע שם.

נשמע נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 20:55
המון מזל טוב!!!

שתזכו לגדלה באושר ובעושר :)

היחיד שטוענים שהוא פאסיבי אמיתי הוא אינפיניטי מסלול הלכה שפשוט משקיע ב-msci world. הילד השני שלי שם.

לראשון אין לי כוח להעביר אותו לשם כי זה כולה 50 שקל בחודש (הוא נמצא באקסלנס סיכון גבוה).

כן. כמו כן ב-IB הכסף בשליטתך ולא בשליטתם אחרי גיל 21.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 21:10
נשמע נכון.

אני הוספתי כי זה שימש אותי להסבר לילדים. פחות רלוונטי בגיל שבועיים.

מזל טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 21:25
תודה רבה!! :) גם על הברכות וגם על התובנות.

תודה, כן הוא בעיקר בענייני הפיפי קקי וחלב... :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 21:45
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 23:49
שמע זה peanuts

תשקיע 50 או 100 , לא משנה.באמת

רצוי במסלול מנייתי לא באמת משנה אם פאסיבי או מנוהל

ושכח מזה חבל על האנרגיה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 07:12
מזל''ט.

אם תרצה עצות כמו איך לדאג שיאכל, יישן וכו'...

רק לחפש

ואם תמצא, תגלה גם לי.

D:
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 09:24
מזל טוב.

כדאי שתדעו, שיש ליידע את תאגיד המים המקומי על גידול במספר הנפשות בביתכם על מנת ליהנות מהגדלה במכסת המים בתעריף המוזל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 09:33
כמה זה חוסך?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 09:38
תסתכל בחשבון ארנונה. נדמה לי אתה מקבל 7-8 קוב במחיר רגיל לנפש, מעבר לזה תשלם 50% יותר לקוב.

גם טיפול בביוב תשלם יותר פר נפש
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 09:44
לפי האתר של מי אביבים:

תעריפי המים נקבעים על-ידי הרשות הממשלתית למים וביוב (רשות המים) והם זהים ואחידים בכל תאגידי המים בישראל.

עפ"י כללי תאגידי מים וביוב התש"ע - 2009, צריכה ביתית כוללת שני תעריפים בלבד:

תעריף מוזל (תעריף 1) ותעריף גבוה (תעריף 2):

התעריף המוזל מתייחס לכמות של עד 7 מ"ק הראשונים לחודשיים כאשר הוא מוכפל במספר הנפשות המוכרות ביחידת הדיור. בכל נכס, גם אם מתגורר בו אדם אחד בלבד, החישוב הינו עפ"י ברירת מחדל של 2 נפשות.

התעריף הגבוה מתייחס ליתרת כמות המים שנצרכה ביחידת הדיור בתקופת החשבון.

צריכה ביתית

תקופת חיוב - חודשיים מחיר למ"ק בש"ח

עד 7 מ"ק לנפש 5.595

מעל 7 מ"ק לנפש 10.536