⬅ חזרה לאינדקס

סיוע במציאת עבודה לאמי הקשישה

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 04:06
שלום,

אמא שלי בת 70, עולה מבריה"מ, אינה שולטת היטב בשפה העברית למרות שמתגוררת בארץ מזה 20 שנה.

במשך הזמן הזה היא הועסקה בעבודות אצל קבלנים נצלנים שלא הפרישו לה לפנסיה וכך יצא שכרגע ההכנסה היחידה שלה היא קצבת זקנה בסך 2800 ש"ח מביטוח לאומי.

אמא שלי מעוניינת להוסיף הכנסה נוספת, אולם כפי שהבנתם האפשרויות דיי מוגבלות - לעבוד פיסית היא לא יכולה, גם ככה קרעה את עצמה 20 שנה והרגה לעצמה את הבריאות. כמו כן חוסר השליטה בשפה וחוסר יכולת להפעיל מחשב מונעים ממנה אפשרויות רבות.

מה הייתם ממליצים? במידה ואתם שומעים על משרה מתאימה אשמח מאוד לשמוע!

כרגע היכולת שלי לעזור לה כלכלית מאוד מוגבלת כיוון שאני סטודנטית, ברגע שאסיים את לימודיי ההכנסה שלי צפויה לעלות כך שאוכל לסייע לה יותר.

אשמח לכל עצה בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 15:20
@sndud ,

אמרת שאמך בת 70?

את/ה בן/ת זקונים? אין עוד אחים גדולים שיוכולים לעזור לה?

אני מובטל כבר מגיל 54 בעל השכלה, מהנדס מחשבים, כושר פיזי מעולה ועדיין לא מצאתי עבודה...

פרסם קורות חיים שלה, מה המומחיות שלה, מה היא אוהבת לעשות, איזור מגורים, האם היא ניידת, אולי משהו מהסולידים יוכל לעזור...
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 15:28
אולי יש משהו שהיא יכולה לייצר ולמכור (אולי עם עזרתך בפן הטכנולוגי), למשל עבודת סריגה או ריקמה לפי הזמנה, בישול ביתי (יש אתרים שמקשרים בין בשלנים לצרכנים לפי הזמנה), תיקוני תפירה ואולי מלאכות נוספות שנשים בגילה יודעות היטב, והדור הצעיר והנהנתן היום לא יודע לעשות או מעדיף שלא לעשות.

אולי בייביסיטר או טיפול בתינוק צעיר (ילד זה כבר ממש לא קל ודורש אנרגיה וההתרוצצות), בעיקר אם יש זוג שירצה את כישורי השפה שלה כדי שהילד שלהם יקלוט קצת רוסית.

במילים אחרון, למרות המצב הלא פשוט, מה היתרון היחסי שלה? מה היא יודעת לעשות שמישהו אחר ירצה לקנות?

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 15:54
על זה בדיוק חשבתי, לא יודע אם להיות סרקסטי, ציני או רציני אבל,

יש כאן מספר חברים חדשים שמצאו את האתר הזה במקרה שחושבים שהסולידים הם 'גיקים של כלכלה אישית' וסתם כותבים דברים להאנתם האישית...

מצד שני אם @sndud אכן אמין רצוי שנקשיב לו... אני ממתין לתשובתו/ה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 16:54
מטפלת פרטית יכול אולי להתאים. יש בכל מקום בארץ משפחות עם פעוטות שיוצאות לעבודה ומחפשות סידור לעולל קטן מכדי להכנס למסגרת. או סתם העדפה שלא להכניס פעוט/ים לגן פרטי לפני גיל שנה.

אם יש לה כוח/גישה/ניסיון/רצון/יכולת ומה שדרוש, זה יכול להיות פיתרון טוב. אני מכיר אישית גמלאית אחת שעוסקת בזה פול טיים בשחור.

סביר להניח שבקרב דוברי רוסית יהיה לה יותר סיכוי למצוא.

תחשבו על זה, יכול אולי להתאים וזה אחד מהעיסוקים שבו גיל 70 אינו בהכרח חיסרון בהנחה שכוחה במותנה.

בהצלחה.

אופציה נוספת היא לפרסם ברשתות חברתיות, כולל תמונה ופרטיים אישיים, לבקש שאנשים יפיצו, מאמין שיגיעו הצעות. לא צריך להתבייש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 21:07
תודה רבה לכולם!

לא ציפיתי לכל כך הרבה הצעות טובות.

אני אכן בת זיקונים, אמא שלי ילדה אותי בגיל ממש מאוחר. חוץ ממני יש לי אח גדול, שתאורטית מוכן לעזור אך אמא שלי מסרבת בשלב זה להעזר בו שכן היחסים איתו לא כל כך טובים. כרגע היא מעדיפה להרוויח את לחמה בעצמה.

הסיפור של אמא שלי מרתק ועצוב גם יחד. היא בוגרת תואר שני בפיסיקה, אולם לא עסקה בפיסיקה מעולם אלא לאחר סיום לימודיה עד להתפרקות בריה"מ עסקה בתכנות מחשבים, כשהמחשבים עוד היו תופסים חדר שלם וקיבלו קלט בצורת כרטיסים מנוקבים.

עם עלייתם של הורי ארצה, שניהם כבר בני 50+, המטרה העיקרית היתה להחזיק את המשפחה מעל קו המים ולאפשר לי לגדול ולרכוש השכלה. לשם כך הם עבדו בעבודות שחורות רק כדי להכניס כסף הבייתה. תמיד חיו בצמצום. לאחר "גיל הפרישה" אבא שלי המשיך לעבוד מספר שעות בכל יום.

לפני שנה נפתר אבי ואמי נותרה לבדה.

סיפרתי לכם את זה שלא תחשבו שאני טרול.

קצת פרטים עליה:

אמא שלי מתגוררת בבאר שבע. יש לה ניסיון רב בטיפול בזקנים, כולל סיעודיים, אולם כרגע פחות מסוגלת לכך משום שכבר יותר חלשה פיסית. למשל לא תוכל להרים זקן על מנת לקלח וכו'. היא הביעה רצון רב לטפל בזקן: לעשות עבורו קניות, לבשל לו ארוחה חמה, לצאת איתו לטיול בחוץ וכו'.

כמו כן יודעת לטפל בתינוקות וילדים (גידלה 2 + עזרה רבות לאחי כשנולד לו ילד). אמא שלי האדם הכי חם, הכי אחראי ובעל גישה לילדים שלי כנראה לא תהיה לעולם :-) כך שאם יש זוג שמעוניין במטפלת לתינוק או פעוט, או אפילו בייביסיטינג למספר שעות זה יכול להתאים מאוד.

חשבתי גם על השגחה בבחינות בגרות או אוניברסיטה.

קורות חיים רגע אין לה, למי שביקש, אולם אוכל לנסח לה במידת הצורך,

ושוב, תודה רבה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 21:25
לארח חברה ולעזור לקשישים יכול להיות כיוון טוב. אני מתארת לעצמי שיש לא מעט ילדים שישמחו שלהוריהם הקשישים יהיה מלווה ולו רק בשביל החברה.

לרוב בערים יש איזה מרכז לקשיש או לפנסיונרים, שווה לברר שם אם הם מכירים משפחות דוברות רוסית שזקוקות לתמיכה.

אגב, לפחות בעיר של אמא שלי, במרכז לגימלאים מוכרים תווי קניה בהנחה, זה יכול להקל על הנטל אם היא לא כבר משתמשת בכאלה בקניות בסופר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 21:45
OK, זה מצב נתון, אבל אפשר ׳מאחרי הגב׳ להזרים עזרה מהאח הגדול לאמא.

בבוא הזמן היא תודה לו ואולי זה ישפר את היחסים ביניהם.

מפאת גילה, לדעתי מעט עבודות בהתנדבות פה ושם היא תוכל ליצור קשרים עם בני גילה במיגזר המוכר לה ולקבל עבודות מזדמנות כמו השגחה על ילדים ובישול, אני לא יודע, אולי אפילו לימוד רוסית לצברים מהמגזר, שעת קריאת סיפורים, יש המון אופציות להפוך את הגיל לדבר חיובי ולהיות סבתא בתשלום....
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 22:10
אני זוכרת שלאמא שלי הייתה חברה שבגיל מבוגר עבדה בדיוק במה שתיארת: הייתה אשה קשישה שהיא הייתה מגיעה אליה כמה פעמים בשבוע, מדברת איתה, מארחת לה חברה, קצת מבשלת לה וכד'.

צריך לבדוק עם חברות כוח אדם (יש כאלו שמתמחות בסיעוד/גיל שלישי וכד') אם יש להם משרות כאלו, זאת בהנחה שאימך יכולה לקבל משכורת עם תלוש שכר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 22:14
זה שירות שניתן גם בידי המדינה באמצעות ביטוח לאומי (אני חושב. אולי משרד הרווחה. לא בטוח). לא רק חברות פרטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2015 22:15
כן אבל אני לא בטוחה שהיא תוכל להיות מועסקת בידי הביטוח הלאומי. בכל מקרה, שווה לברר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2015 08:04
@sndud ,אמא שלך עבדה עם מחשבים ישנים בברית המועצות?

את יודעת לומר לי אם היא מכירה PL1 או RPG? מה עם קובול, JCL / CL?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2015 02:31
אגב, מה עם להיות תופרת? תמיד זקוקים לשירותי תפירה, מכפלות, קיצורים וכו'.