⬅ חזרה לאינדקס

קרן הפנסיה שלי - בן 23

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 16:14
אהלן,

אני קורא בסולידית מזה כשנה וחצי, מאוד נהנה ומסכים עם הרוח והגישה של הבלוג והקהילה. אחרי תקופה החלטתי שהגיע הזמן שאעשה סדר בחיי הפיננסיים.

אז קוראים לי תומר, אני בן 23, משרת שירות קבע ועל כן יש לי גם קרן פנסיה (אני חתום לתקופה יחסית ארוכה ד"א).

הקרן שלי היא "הראל פנסיה" דמי הניהול הם 0% מההפקדה ו0.0018% מהצבירה.

החשבון שלי בקרן כבר קיים מזה כשנה וחצי ועד כה הוא היה מושקע ב"מסלול ילידי שנות התשעים". השבוע העברתי את הקרן "למסלול מנייתי". להלן פירוט ההשקעות של כל מסלול:

מסלול מנייתי (בו הקרן מושקעת היום):

25% - מדד תל אביב 125

44% - MSCI AC

28% אג"ח מיועדות (4.85% + הצמדה)

3% מדד מק"מ

מסלול ילדי שנות התשעים:

35% מניות :

13.5% מדד ת"א 125

22% מדד MSCI AC

52.1% אג"חים:

22.2% אג"ח קונצרני בארץ - מדד תלבונד מאגר

7.1% אג"ח חו"ל - מדד Barclays Baa Corporate Total Return Index Value Unhedged

22.9% אג"ח ממשלתי - מדד אג"ח כללי ממשלתי

אחרים:

%3.1 נדל"ן (בארץ ובחו"ל)

5.4% אחרים - קרנות השקעה, קרנות גידור, השקעות פרטיות.

3.8% מזומן ופח"ק.

על כן השאלות שלי הן כאלה:

1. דמי הניהול טובים מאוד להבנתי. אכן זה המצב?

2. האם אתם חושבים שעשיתי החלטה נכונה להעביר את הקרן למסלול מנייתי?

3. האם אתם מכירים קרן פנסיה אחרת, מומלצת יותר?

תודה רבה!!
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 16:33
אם לא טעית בהקלדה, דמי הניהול שאתה משלם שואפים לאפס. לא ברור לי איך קרן הפנסיה מרוויחה מדמי ניהול כאלו.

לגבי המסלול, לדעתי לאור גילך הצעיר ולאור העבודה שאתה לא תראה את הכסף ב 45+ שנים הקרובות, מעבר למסלול מנייתי הגיוני ביותר.

אני אישית הייתי מעדיף יותר הקצאה למניות חול ופחות למניות ישראל. אבל גם כך נראית הקצאה לא רעה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 16:35
תודה, לא טעיתי בהקלדה אלו אכן דמי הניהול.

אני גם הייתי מעדיף יותר מניות חו"ל (ולא בהכרח MSCI AC?) אבל לפי מה שאני מבין אין אפשרות היום בישראל לנהל עצמאית כספים בקרן פנסיה (?)
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 16:38
לא. אבל גם אם כן, בהתחשב בדמי הניהול המזעריים שאתה משלם, לא הייתי ממהר לעבור לניהול אישי, שם העלויות כנראה היו גבוהות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 18:00
אני בדיוק באותו מצב כמוך ואני יכול לדבר מניסיון שלא ניתן לנהל עצמאית את הקרן פנסיה/התגלמות/גמל.

גם במידה וזה היה אפשרי, אינני רואה מדוע מישהו ירצה זאת ניתן והדמי ניהול בחבר הם כל-כך נמוכים עד ידי גיחוך.

כמו כן, גם אני העברתי את כל הקרנות שלי למסלול מנייתי אפילו שזה מסלול רחוק מאידיאלי, הוא עדיין עדיף על המודל הצ׳יליאני.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 20:11
זה מדהים, אנשים עם אופק של עשרות שנות השקעה וברירת המחדל שנותנים להם (אחרי רפורמה עמוקה ומורכבת במסלולים) זה 35% מנייתי. ועוד מספרים להם שזה "מותאם במיוחד לגילם".
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 21:05
דמ"נ מעולים. 0 מהפקדה זה משהו שנותנים לרוב לעמיתים עם צבירה של כמה מאות אלפים/מעל מ' וגם זה מאד חריג. יש גופים שלא נותנים 0 לא משנה מה הצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 23:12
מסכים לגבי הפנסיה, אך לא לגבי שאר הכלים.

אמנם לא ניתן לנהל עצמאית חיסכון לפנסיה, אך קרנות השתלמות, כמו גם קופות גמל, דווקא ניתנות לניהול אישי בתנאים מסוימים. כך אני מנהל את שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 23:21
לדעתי הוא התכוון שמי שבקבע ורוצה ליהנות מדמי הניהול המוזלים של חבר, לא יכול לעשות זאת בניהול אישי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 06:47
בדיוק, תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 10:13
שים לב שדמי הניהול הם "מלכודת דבש" (מניסיון). מי שלא נשאר בקבע, דמי הניהול עולים למקסימום לאחר השחרור (וכאן בעצם הרווח של הקופה, למי שנשאר בברירת המחדל ולא עושה את המאמץ המינימלי במעבר קופה).
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 16:04
האם מדובר במסלול פסיבי (כלומר מחקה את המדדים)?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 16:09
להראל אין מסלולים כאלה. זה כנראה מדד הייחוס מולו הקרן משווה את הביצועים שלה (מה שנקרא "הצהרה על מדיניות השקעה").
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 21:31
כלומר הם משקיעים 44% מהקרן במדד MSCI AC בהשקעה אקטיבית במניות נבחרות?

בנוסף קראתי קצת על העניין של אג"ח מיועדות. להבנתי אלו אג"ח שהונפקו במיוחד על ידי המדינה עם איסור להיסחר בבורסה וכל תפקידן הוא להבטיח תשואות סבירות לקרנות הפנסיה (מעין סובסידיה לציבור החוסכים לפנסיה בפועל)?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2018 21:39
אתה יכול לראות בדיוק במה הם משקיעים על ידי הורדה של דוח נכסים רבעוני.

הם מחויבים להציג מדד ייחוס, כדי להראות אם הם מצליחים לנצח אותו או לא. ממה שראיתי כל החברות בלי יוצא מהכלל מחלקים את החלק המנייתי ל-65 msci world ו-35 תא125.

כן