⬅ חזרה לאינדקס

תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018

🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 10:29
שלום לכולם,

עשיתי קצת מחקר לגבי קרנות פנסיה, ביטוח מנהלים וקרנות השתלמות.

שמתי לב שבקרנות ובביטוחי מנהלים כיום ב- 2018 התשואות הם נמוכות ואף שליליות.

בנוסף גם במוצרי חסכון שונים רואים את אותה מגמה של ירידות. (קופת גמל להשקעה ופוליסות חיסכון)

האם יש משהו שכדאי לעשות או פשוט להמתין לגל החולף של הירידות?

- אני מקווה שזה לא מגמה של שנים של תיקנון על שנים עברהוא שהיו עליות יפות במשך כמה שנים טובות.

תודה,

חן
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 10:49
למה להתעסק במשהו שאתה לא יכול לשלוט בו?

תבחר קרן פנסיה שהכי מתאימה לאלוקציה בתיק ההשקעות שלך, ותשכח שהיא קיימת עד עשר שנים לפני שתצטרך אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 11:12
לגבי מוצרים לטווח הרחוק, אתה צודק, חוץ מדמי ניהול ששם אתה כן יכול להתמקח ומקסימום מעבר לקרן אחרת אין לך שליטה על זה.

אבל אני מדבר בכללי גם על השקעות וחסכונות ומוצרים לטווח הקרוב יותר.

כל הקטע של הירידות והתשואות הנמוכות זה לא נורה אדומה? (אני די מתחיל בקטע הפיננסי - אז אולי זה שאלות של נוב :) )
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 11:24
איזה טווח שנים.ואלו מוצרים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 11:50
רעיון מצויין, תודיע לי מתי הם חלפו אם לא אכפת לך
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 00:13
משהו שכדאי לעשות זה לראות את הנתונים ההיסטוריים שנים אחורה. ולקרוא את הרעיונות המרכזיים בבלוג. אין דרך לדעת כיצד תסתיים שנת 2018 ןמה יהיה ב - 2019. אבל יש הסתברות מאוד גבוהה שאם תבחן את קרנות הגמל/השתלמות בשנת 2028 תגלה שהתשואה הממוצעת הייתה חיובית. כל עוד דאגת לבחור בתוך קרן הפנסיה/השתלמות... מסלול שמתאים לך (לאופי ההשקעות וסיבולת הסיכון שלך). אין צורך לעשות כלום. והכי טוב לבדוק את מה שקורה כמה שפחות (כדי לישון טוב יותר בלילה). תבדוק מה קרה בקרן פעם בשנה. ואם לא תעשה כלום מספיק שנים כנראה תופתע לטובה :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 11:03
מתעניין לגבי החלק השני של המשפט - כי אז יגיע הזמן להעביר את קופת גמל שלך לאותו המסלול? ;)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 15:44
כי אז כדאי לבחון שילוב של אגח אגח מיועדות. אם עד גיל 50 היית במסלול מנייתי תצטרך לבקש במיוחד לעבור למסלול שמכיל כאלו.

ובלי קשר, עבור מי שרוצה קצבה זו הזדמנות לבחינה מחודשת. במיוחד שחוזרים האגח המיועדות לתמונה, ובגלל שמשיכת הקצבה היא מעין one shot שלא כדאי לפספס בו.

מבחינה אישית מתכוון להעביר חזרה לפנסיה בגיל שאני רוצה להתחיל למשוך קצבה, סכום שמתאים לקצבה המזכה הפטורה
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 16:59
ב"לבקש במיוחד" אתה מתכוון לבקשה כמו כל בקשה למעבר למסלול שהוא לא מסלול ברירת המחדל?

ולגבי שאר הסכום, תמתין לראות מה קורה עם קופות גמל לא משלמות לקצבה עד אז?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 20:03
כן

או זה או היוון כל שנה (/רבעון/חודש) של הסכום שצריך. נראה עד כמה הטכנולוגיה והחברות יאפשרו גמישות עד אז.