⬅ חזרה לאינדקס

לא זוכר אם קיבלתי החזר מס ב 2015, איך מבררים?

🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2018 23:49
היי,

אני לא זוכר אם הגשתי בקשה להחזר מס הכנסה עבור שנת 2015, מצד אחד זכור לי שהגשתי ולא מתאים לי לא להגיש בקשה בזמן ומצד שני לא הצלחתי לאתר אף מסמך שמעיד על הגשת בקשה או קבלת כספים ממס הכנסה.

האם יש דרך שבה אני יכול לברר האם הגשתי בקשה כזו? או שצריך להגיש מחדש ולראות מה עונים לי?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2018 09:56
להתקשר לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2018 23:36
חייכתי.

כמובן שניסיתי להתקשר בשעות הקבלה הטלפוניות וכמובן שאף אחד לא עונה, אף פעם. לא קיים אפילו מענה אוטומטי. אני זוכר לפני כשנתיים התקשרתי במשך שעות ברצף לברר סטטוס פנייה ומישהו ענה לי והזדהה כסטודנט שעובד שם באופן זמני ואמר שהוא עשה לי טובה בזה שהוא ענה כי זה לא התפקיד שלו ושבאופן כללי אין מישהו שהתפקיד שלו זה לענות לטלפון של פניות הציבור.

הצלחתי למצוא באתר שלהם טופס פניה, אחרי כ-3 שבועות קיבלתי מענה בזו הלשון:

"בס"ד

הגשת דו"ח לשנת 2016 וקיבלת החזר אלא הפרטים שאני יכול למסור"

שאלתי בכלל על שנת 2015 ולא על 2016, כנראה שלא רק כתיבה זה קשה (השגיאה במקור) אלא גם הבנת הנקרא.

סוף הסיפור הוא בזה שביקשתי מרואה חשבון לברר את הנושא, לקח לו פחות מיום לחזור אליי עם תשובה שאכן הגשתי ואת הסכום שקיבלתי.

אני רק לא מבין למה קוראים להם "עובדי ציבור", כאשר הם גורמים לציבור לעבוד עבורם.

אולי אני אבקש מרואה החשבון לברר את זה גם, למרות שאני לא בטוח שזה רעיון כל כך חכם, בכל זאת זה לא יפה להתחצף לבוס.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2018 23:47
אולי גם 2016 היה טעות כתיב והתכוונו ל-2015? :)

ואולי במספר המוקד הכללי, ולא של שלוחה אזורית, היו עונים. לשאלה פשוטה כזו יש סיכוי שהם היו יודעים לענות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2018 07:46
הם לא. הם נקראים עובדי מדינה (ולצערי בפועל אין חפיפה בין המדינה כישות לבין כלל אזרחיה), או המגזר הציבורי (כלומר זה שחי על חשבון הציבור).
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 11:01
יש להם היום מערכת מבוקרת דרך האינטרנט -מפל. בחודשים הראשונים, הייתי שולחת ובאותו וכעבור 5 דקות הייתי מקבלת טלפון, היום זה לפחות שבוע. כנראה לא היו כמעט משתמשים במערכת
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 13:30
נסה אולי להגיש להם שאילתא חלופית באינטרנט:

"הגשתי לפני שנה בערך בקשת החזר מס עבור שנת 2015, אך לא קיבלתי כל תגובה. רציתי לדעת מה קורה עם זה."
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 18:33
העניין הסתדר לפני כשנה, ראה 3 תגובות למעלה.