⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל לאישה מבוגרת

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 11:11
שלום . דודה שלי בת 62 . ומעוניינת להשקיע 300 אלף שקלים בצורה סולידית לא לשמור אותו בבנק.

זה כל חסכונותיה

אין לה כמעט פנסיה בכלל

עדיין עובדת אבל בשכר זעום לכן גם לא יכולה להשתמש בתיקון 190

אני הצעתי לה קופת גמל להשקעה עכשיו ן70 אלף נוספים בסוף שנ (בגלל האופציה בהמשך להפוך את זה לקצבה ) ומחפש מקום עם דמי ניהול זולים . המסלול שחשבתי הוא מסלול צנוע של אגח 25 אחוז או משהו בסגנון

אופציה נוספת היא כל הכסף בפוליסת חסכון עם דמי ניהול של 0.8-0.9

הבנתי שהדמי ניהול בibi הם 0.5 .

אשמח לדעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 11:41
הכי זול שIBI הציעו לי היה 0.55 עם הייטקזון ו0.6 בלי. יש את אינטרגמל שמציעים 0.35 אבל תקרא עליהם קצת כאן ובאופן כללי
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 12:00
@yosun - החשש העיקרי שלי בפוסט שלך הוא ההבהרה שמדובר בכל חסכונותיה של דודתך, ושהיא מעוניינת להשקיע בצורה סולידית. מכך נובע שהיא לא יכולה לסכן את הכספים יותר מדי, ותשקיע ככל הנראה במסלולים בהם תוחלת הסיכון, כמו גם התשואה, נמוכה יותר.

מהשילוב של הדברים, עולה אצלי החשש כי השקעה בכלי כמו פוליסות חיסכון, בטווח דמי הניהול שציינת, עלול לייצר תשואה נמוכה ואף שלילית. חייבים לבדוק עם זכוכית מגדלת לאן הכסף הזה הולך ולהיזהר מהשקעה שתפגע בקרן.

גם לגבי קופת גמל להשקעה - חשוב לזכור שמדובר בכלי חיסכון שהטבת המס שלו מגיעה עם מחיר. הקופה תחייב את דודתך לרכוש ביטוח "אריכות חיים" כתנאי למשיכת הקצבה. חשוב להבין מה יהיה תמחור הביטוח הזה, והאם עלותו, בשילוב עם עלות דמי הניהול של קופת הגמל להשקעה (שהינה גבוהה יותר מעלות של קופת גמל רגילה, ולכן העלות שציינת של 0.5% אצל IBI כנראה לא רלוונטית), לא תוביל לחוסר-כדאיות.

אני מודה שאין לי פתרון טוב, כי השילוב של כספים ומשפחה עלול להיות נפיץ (בטח במקרה שמדובר בכל חסכונותיו של אדם מבוגר). אני פשוט מציע לנקוט משנה זהירות מאוד גדול לפני כל החלטה שתתקבל בנושא.