⬅ חזרה לאינדקס

מס על דיבידנד של חברה צרפתית הנסחרת בניו יורק

🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 12:53
היי, קיבלתי דיבידנד על מניות של חברת סאנופי, בניכוי מס של 30% בצרפת ובנוסף הבנק הוריד 10% על מס בארץ. המס על דיבידנד של מניות אמריקיות הוא רק בארץ 25%. בבנק נאמר לי שהסיבה להבדל היא העובדה שאין אמנת מס בין ישראל לצרפת וכי לעובדה שהמניה נסחרת בבורסה בארה״ב אין שום חשיבות. יש למישהו ניסיון רלוונטי? האם יש מה לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 13:00
כנראה שלא.

כמו שאם תחזיק את טבע בבורסה האמריקאית, תשלם רק 15% על הדיבידנדים (למרות שהם התקבלו מהבורסה האמריקאית).

תוכל ***כנראה*** לקבל את ה-10% בחזרה אם תגיש דוח שנתי. אבל לא על ה-5% העודפים ששילמת בצרפת.

הייתי שואל את הבנק למה הוא מוריד 10% אם המיסוי במקור גבוה מהמיסוי בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 14:43
הפקיד לא יודע על מה הוא מדבר. יש אמנה, וזו בדיוק הסיבה למיסוי הכפול.

לפי האמנה המס בצרפת הוא מקסימום 15%. לפי החוקים הפנימיים בצרפת, יש ניכוי במקור קבוע של 30% כשניתן לבקש החזר לפי אמנות וכדומה.

מבחינת הבנק בישראל ורשות המיסים, המקסימום שצרפת יכולה לגבות על פי דין זה 15%, ולכן למס הכנסה בארץ, מגיע ה10% שמשלימים ל 25%.

אתה יכול תיאורטית להגיש בקשה להחזר בצרפת של 15% לפי אמנה.

כנל.

הבנק פועל בדיוק כמו שצריך, ולא ניתן לקבל החזר בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 14:51
מודה שלא חקרתי לעומק את אמנת המס בין ישראל לצרפת, והתגובה שלי התבססה על סיפורו של פות"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 15:08
תודה! האם אני אמור לטפל בזה או שזאת חובתו של נבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2018 16:02
אתה (הבנק לא יכול, גם אם היה רוצה). אני לא מכיר את התהליך בצרפת, אבל נראה לי שהבנק (על כך שקיבלת דיבידנדים לאחר ניכוי) ורשות המיסים בישראל (על תושבות) צריכים גם לחתום על הטפסים.