⬅ חזרה לאינדקס

אפשר למכור בlifo באפליקציה של tws

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 11:23
או רק דרך התוכנה במחשב?

תודה

עריכה

אינטרקטיב ישראל אמרו שהם יודעים למכור לפי ייעול מס/שינוי סדר מכירה רק להתקשר מחר.

אעדכן אם באמת זה הצליח טלפונית בלי להוריד את התוכנה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 11:57
לא באפליקציה ולא ב-tws.

יש אפליקציה נפרדת של אופטימזציית מס שנותנת לך לבחור את סדר המכירה עד 24 שעות אחרי המכירה בפועל.

את יכולה לבחור ניירות ספציפיים או עיקרון מכירה (כמו lifo, highest cost, max loss ) וכו'

הייתי נזהר מעצות המס של הנציגים ב-IB ישראל.

ממה שאני זוכר highest cost יתן אופטימזצית מס ישראלית, ו-max loss לאמריקאית.

אני פשוט בוחר פרטנית כל פעם (מוכר ממש לעתים רחוקות).
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 12:37
זה משהו רשמי של IB? איך זה מתממשק אליהם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 12:46
כן.

מגיעים לזה דרך ה-account management. זה נקרא tax optimizer.

מניח שבאותנ דרך שה-TWS
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 13:47
מוכן בבקשה להסביר למה זה טוב לישראלי והשני לאמריקאי? שניהם לא ימכרו את אותו נייר/יחידות? (עם הכי פחות רווח)
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 13:53
שינויי מטח יכולים לגרום להפסד מקסימלי בדולרים לא להיות המקסימלי בשקלים. אני מניח שזה משפיע על highest cost באותה מידה. @מתכנת בזמנו הסביר שעלות גבוהה עדיפה למיסוי ישראלי.

בגלל זה אני פשוט בוחר ידנית, לא בדקתי אם באחד מהדברים הללו היה יוצא לי אותו דבר או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 13:56
מעבר למה ש @FIYaacov אמר, אאל"ט לאמריקאים משך החזקת הנייר יכולה גם להשפיע על המיסוי. כלומר לפעמים עדיף להם לא למכור את הנייר הכי יקר אלא נייר אחר שנקנה לפניו/אחריו (לא זוכר לאיזה כיוון המס זול יותר)
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 14:17
עד שנה, ממוסה במדרגות רגילות כתוספת לשכר מעבודה (10,12,22,24,33,35,37), אחרי שנה זה ממוסה במדרגות עדיפות בהרבה:

0% אם אתה בשתי המדרגות הנמוכות בהכנסה הרגילה

15% לשאר המדרגות מלבד האחרונה

20% (וכנראה שגם תוספת מס אובמה של 3.8% על הכנסות פאסיביות מעל סף מסוים)

בגלל המדרגה שלל ה-0% אתה מכניס לשיקול Tax Gain Harvesting שבעצם נותן לזוג נשוי לפדות כל שנה ברווח מניות ודיבידנדים בהשלמה בין ההכנסה שלהם לכ-$95,000 אז בכלל השיקול שונה (זה אחד הסיבות העיקרות לא להשתמש ברובו-יועץ).

במצב זה עדיף למכור ברווח ולא בהפסד בכלל.

לכן @אנא-אל לא הייתי עושה שגר ושכח.