⬅ חזרה לאינדקס

תשואוץ אג"ח - ישראל מול ארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 08:53
בוקר טוב!

למישהו יש רעיון למה תשואות האג"ח בישראל כ"כ יותר נמוכות מהתשואות בארה"ב?

בארה"ב ניתן לקנות אג"ח לשנתיים בתשואה של כ2.5%, בעוד התשואה המקבילה בישראל היא 1.8% בערך.

האם הדירוג של ישראל גבוה יותר? האם הביטחון במטבע גבוה יותר?

נ.ב:

מביע את מחאתי על נעילת האפשרות להתחבר לפורום עם טוויטר. נאלצתי לפתוח חשבון חדש לחלוטין
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 10:14
מטבעות שונים.

אינפלציה בארהב גבוהה יותר.

לכן הבדל בריביות.

כמו כן תסתכל על החחה חוב בין המדינות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 10:28
לא ניתן להשוות, מטבעות שונים.

תשווה עיזים לעיזים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 11:12
בסוף יש בניהם יחס המרה.

אם יש לי 100 ש"ח, שמקבילים ל27$, אני צריך לחשוב איפה אני אפיק יותר ב5 שנים הקרובות.

אם אחוזי הריבית שונים, משמע שאני מצפה שיחס הדולר-שקל ישתנה. במקרה הנ"ל: קיים צפי בשוק שהדולר ירד אל מול השקל.

אמת?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 11:13
בסוף יש בניהם יחס המרה.

אם יש לי 100 ש"ח, שמקבילים ל27$, אני צריך לחשוב איפה אני אפיק יותר ב5 שנים הקרובות.

אם אחוזי הריבית שונים, משמע שאני מצפה שיחס הדולר-שקל ישתנה. במקרה הנ"ל: קיים צפי בשוק שהדולר ירד אל מול השקל.

אמת?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 11:52
כן וצריך לשקלל גם את הסיכון שלא יוחזר החוב בכל אחת מהמדינות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 14:05
המחאה נרשמה ונמצאת בתור אחרי מחאת הקוטג'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 15:56
אני מתפלא שלא ענו לך עדיין...

כל התשואות נגזרות מהתשואה של נכס חסר סיכון, הנכס שהכי מתאים להגדרה של נכס חסר סיכון זה שטר ניכיון ממשלתי קצר, בארץ זה המק"מים ובארצות הברית זה T-bills. הריביות של האגחים האלה נקבעות על ידי הבנק המרכזי של אותה מדינה. בארצות הברית התשואה על T-bills היא 1.75% בערך. בישראל התשואה שבנק ישראל קבע על מק"מ לאותו אורך זה 0.1%. מכיוון שיש הפרש גדול בתשואות הקצרות - זה משפיע על התשואות הארוכות גם כן- תחשוב רגע למה לך להחזיק אגח לשנתיים שמניב 1.75% אם אתה יכול להחזיק אגח עם מועד פדיון קרוב יותר שמניב אותו דבר? לכן אתה תסכים לשלם פחות על אגח לתקופה ארוכה יותר. וככה אתה יכול לראות שככל שמועד הפדיון רחוק יותר ככה התשואות גבוהות יותר.

מה שקורה בפועל בשטח, זה שמשקיעים במקמים בישראל רואים מה שאתה רואה, ומתחילים למכור את המקמים שלהם כדי לקנות T-bills ( מה שאמור לגרום לתשואה של המקמים בישראל לעלות עד שתתמחר את הסיכון כמו שצריך ) אבל מכיוון שבנק ישראל רוצה לשמור על הריבית נמוכה, הוא קונה את האגחים מאותם מוכרים שמעבירים את הכסף לארצות הברית וככה מחזיק את הריביות על המקמים האלה ברמות נמוכות יותר מהT-bills.

על אף שהסיכון בישראל כמובן גבוה יותר מאשר בארצות הברית, בנק ישראל מבצע התערבות כדי למנוע מהשוק לתמחר את זה בתשואות על המקמים.

למניפולציה הזו שבנק ישראל עושה יש מחיר די כבד בכך שהשקל מתחיל להישחק מול הדולר, כי כשהוא קונה ממשקיעים את האגחים הוא משלם להם בשקלים, הם לוקחים את השקלים האלו וממירים אותם לדולרים ( קונים דולר ומוכרים שקל) וככה לאט לאט אתה תתחיל לראות שאם הפער בריביות יישאר כמו עכשיו לאורך זמן השקל יתחיל להחלש מהר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 16:48
הוא לא ישאר, הוא יגדל.

הפוזיציה שלי בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 16:55
כן ניסיתי להימנע ממתן תחזית חח
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 17:37
אפשר לשאול מהי?

יותר דולרים משקלים?

אתה מעדיף שוק עם ריביות קצת יותר גבוהות למרות שזה שוק שאתה צופה בו עליית ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 17:42
בדיוק. הרבה הרבה יותר + מינוף בש"ח כנגד נכסים בדולרים.

1. אני אישית מושקע באג"חים לא סחירים עם מח"מ קצר/בינוני צמודי ריבית ליבור.

2. לאנשים אחרים אני ממליץ לקצר מח"מים, משהו כמו SDIA או VCSH.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 17:48
לא סחירים... עכשיו אני סקרן
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 17:52
השקעות (הלוואות) שלא בשוק ההון בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 18:05
אז FRN דולרי עם עוגן לייבור כנגד שורט חוב בשקלים? אבל למה דווקא לייבור, יש סיבה למה מחוץ לארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 18:08
נכון.

כי זה מה שמקובל בארה"ב, או FIXED או צמוד ליבור.

לא הובנתי: לא בשוק ההון, כן בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 18:10
הבנתי, נשמע טוב..
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 18:55
אז בשנתיים האחרונות בנק ישראל רק קונה וקונה מקמים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 19:04
נכון, עצם העובדה שכסף מתחיל לברוח לארה"ב זה מאלץ אותו לעשות זאת. ככל שהפער ריביות גודל בינו לבין הבנק המרכזי בארצות הברית, ככה הוא ייאלץ לקנות יותר מקמים כדי לשמר את שער הריבית הנמוך כאן, עד שכמובן הוא יחליט שהגיע הזמן להעלות פה ריבית, ואז הוא פשוט מחליט על טווח ריביות חדש שעליו הוא מגן מאותו רגע ויוכל לצמצם רכישות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 19:59
באת בזמן.

מעניינת אותי דעתך בקשר לטענה שהדולרים הנאגרים במחסני הבנק המרכזי שלנו בסוף יימכרו (הרי לא יישרפו, נכון?) ולכן בטווח כלשהו לא ידוע השקל יתחזק כתוצאה מכך. אני שואל, כי האינסטינקט שלי הוא לעשות בדיוק מה שאתה עשית ולהשאר בערך עם מעט שקלים בחסכון, אבל מעט חושש מההיסטריה במדיניות הבנק המרכזי שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 20:05
אני לא חושב שהם ימכרו ואם כן אז רק חלק קטן מהם, בעיקרון זה מט"ח לצרכי חירום.

גם אם זה כן יקרה, אז נכון זה יוביל לפיחות בדולר אבל בסופו של יום השוק חזק מכל קנייה/מכירה חד פעמית של בנק ישראל, אז אולי זה ישפיע לטווח הקצר/בינוני אבל לטווחים יותר ארוכים אין להם סיכוי נגד הפרשי ריבית וגרעון/עודף מתמשך במאזן המסחר.