⬅ חזרה לאינדקס

עזרה בבחירת קרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 20:50
שלום,

אני התחלתי מקום עבודה חדש לאחר שבמקום העבודה הקודם היה לי קרן פנסיה ברירת מחדל של מיטב דש.

כיום ניצבת בפני האפשרות להחליט האם לעבור או להישאר.

אשמח לחוות דעתכם ולא בצורה אינטרסנטית כמו של יועצים.

כיום אני מרוויח 8,000 ש"ח נשוי בן 28 ללא ילדים.

בנוסף האם כדאי ללכת למסלול מנייתי?

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 20:59
ברוך הבא לפורום!

תקנון הפורום - חל איסור לייעץ.

אפשר לדסקס ׳תיאואטית׳ כמו:
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 22:09
תיקנתי את תוכן ההודעה בצורה שאני אשמח לחוות דעת
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 22:15
מה המספרים העומדים מאחורי האפשרויות?

ידוע לך שתוכל לעבור לכל מקום שתרצה?

מה אתה יודע על מניות?

מה אתה יודע על סיכון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 22:21
הידע שלי הוא לא גדול, אני יכול להעביר זה אין בעיה

אני כרגע בשלב בחיים שעדיף לקחת סיכון כדוגמת מנייתי לצורך תשואה גוברת.

השאלה האם זה חשוב לקחת את התשואה הגבוהה אך עמלות גבוהות (אלטושלר)

או לחילופין תשואות בינונית עמלות נמוכות (מיטב דש), במיוחד לאור הרכישה של איילון השאלה אם היא גורמת לה להיכנס לגירעון אקטוארי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 22:39
תשואה זה מושג מהעבר, דמי ניהול זה מושג בהווה ובעתיד, האחרון ידוע, הראשון לא

אם אתה מעוניין בהקצאת נכסים שתואמת את רמת הסיכון שקבעת לעצמך אז מניות הוא פתרון טוב

שוק המניות הוא שוק גדול, עליך לבחור אם ברצונך להשקיע בישראל (שמהווה 0.2% מהעולם), בכל העולם או רק בארה"ב (55% מהעולם) או כל שילוב שיובילו אותך לפיזור "מספק"

תבחן במה הקופות המנייתות משקיעות ותראה אם זה "מה שאתה צריך" או האם קיים מדד ייחוס כלשהו שאתה "מרוצה" ממנו

הגישה הפאסיבית הינה להשקיע בכל העולם וישנם גם אילו שמעוניינים רק בארה"ב (S&P 500), זאת לא אומרת שזה מה שאתה צריך, פשוט יש חשיבות לפיזור ולא להמר על מדינה ספציפית (חוץ מארה"ב)
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 23:15
איזה קרן פנסיה שאתה מכיר עושה פיזור עולמי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2018 23:42
אאל"ט יש 2 קרנות שיש להם מסלולים עולמיים בפיזור סביר "מיטב-דש" ו"הפניקס". (יכול להיות שיש גם אחרים).

בנוסף יש גם קופות גמל עם פיזור עולמי, ויש גם אופציה של קופת גמל IRA שבה אתה בוחר את הנכסים בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2018 23:14
יאמר לזכות קרנות ברירת המדל שדמי הניהול שלהם ממש נמוכים. מבחינתי זה בינתיים הפקטור הקובע, במיוחד אחרי שבמשך שנים שחטו אותי עם דמי ניהול מקסימליים.

לגבי מסלולים, לא מצאתי אף קרן שמציעה מסלול כמו שהייתי בוחר בעצמי. הכי קרובה זו הפניקס עם מסלול מדדי חו״ל.

כמובן שאני לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2018 23:31
אז למה לא לקחת אותה למרות דמי הניהול הגבוהים יותר? לא שווה לשלם 0.2% (גג, שמעתי על מקרים גם עם 0.15%) בשביל המסלול שאתה רוצה ולדעת שאף אחד לא משחק לך עם האלוקציה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 00:52
א. ככל הידוע לי גם מיטב דש לא משחקים עם האלוקציה (האלוקציה של הפניקס פשוט נשמעת טובה יותר)

ב. פניתי לפניקס לשאול מה דמי הניהול שהם יכולים להציע לי, הם ענו שאני צריך לעבוד מול סוכן ולא ישירות מולם. כרגע קרן הפנסיה שלי לא פעילה ואין לי סוכן, מה שמסרבל לי את כל העניין

ג. מחכה לעדכונים מקבוצת הרכישה כאן

ד. גם 0.15 זה פי 15 ממה שמיטב דש לוקחים :) אבל כנראה שזה לא הרבה כסף