⬅ חזרה לאינדקס

חבר שואל להגיד שיש לו עבודה או להמשיך לחתום אבטלה?

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 01:22
היי לפני כמה ימים חבר פנה אליי ושאל לגבי סיטואציה שהוא נמצא בה ושאל מה דעתי אבל לא הייתה לי תשובה או פתרון יצרתי לסיטואציה. לפני יותר מחודש החבר התחיל לחתום אבטלה, אך לפני יותר משבוע מצא עבודה שמשלמת בשחור, הוא טוען שלא משלמים לו ביטוח לאומי ושאר הזכויות שמגיעות לו. האם יש פתרון שיכול להוציא אותו מהסיטואציה הזו בלי נזק כלכלי?

לפי הבנתי יש לו 3 חודשי אכשרה עד שיקבל קצבאת אבטלה. וגם הוא עבד לאורך 18 החודשים ON OFF קרוב ל12 חודשים.

מה הדרך הכי טובה מבלי לקבל על הראש עם קנסות\מיסים וכדומה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 07:54
אז הוא עובר על החוק גם עם קבלת תשלום שחור וגם ע״י הסתרת הכנסה מביטוח לאומי?

מה בדיוק הוא רוצה שתגיד לו?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 08:01
שזה בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:15
אם משלמים לו בשחור ולא רשום בשום מקום שהוא עובד שם, אז אני חושב שיש רק שתי דרכים להסדיר את המצב, שמבטיחות מינימום חיכוך עם הרשויות:

1) להמשיך לעשות את מה שהוא עושה עד סיום האבטלה ואז להירשם כשכיר אצל אותו מעסיק באופן מסודר.

2) לוותר על האבטלה החל מהתשלום הבא ואז להירשם כשכיר באופן מסודר.

אבל האם בכלל המעסיק הזה מסוגל/רוצה לרשום אותו כשכיר באופן מסודר? כי אם הוא לא, אז בכלל אין פה שום שאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:16
לא מחפש לתת לו את התשובה שהוא רוצה לשמוע שזה בסדר לעבור על החוק. פשוט רוצה לתת לו, תשובה שלא תסבך אותו בבעיות. מה בדיוק האפשרויות שעומדות לפניו? להצהיר על הכנסות? אף פעם לא עבדתי בשחור ככה שאין לי כל כך מושג לגבי הסיטואציה שהחבר נתקל בה..
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:18
לפי הבנתי הוא לא רוצה לרשום את החבר כשכיר באופן מסודר. מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:18
כן להצהיר על ההכנסות אבל רק החל מהחודש שבו הוא רשום כשכיר. אין שום סיבה להסתבך עם הרשויות על החודשים הקודמים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:20
אז אין פה שום שאלה, כלומר אם החבר שלך לא מצליח למצוא עבודה אחרת אז האפשרויות שלו הן

1) לקבל אבטלה בלבד ולא לעבוד בשחור.

2) לעבוד בשחור ולקבל אבטלה

3) לעבוד בשחור ולא לקבל אבטלה.

כל האפשרויות האלה לא טובות מבחינה חוקית. אבל אין דרך להסדיר את זה כי המעסיק לא רוצה לשלם בדרך חוקית...
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 13:38
@משטרת ישראל

@המשקיעה
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 14:10
לחפש מעסיק נורמלי שמשלם כדין.

בית עסק שמשלם בשחור זאת רעה חולה (לעובד) לא הייתי הולך לעבוד במקום כזה (לולא אולי אם הייתי מגיע לחרפת רעב)

ולשלם לו תמורת חשבוניות הוא מסכים?

שהעובד יירשם כעוסק ויוציא חשבוניות למעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 14:18
סעיף 1 לא בעייתי כמובן.

בין סעיפים 2 ו-3, הראשון הרבה יותר גרוע. זה ממש קבלת דבר במרמה להצהיר שאתה לא עובד ולא מתפרנס כדי לקבל כסף מהמדינה כשאתה כן עובד ומתפרנס.

לעבוד כשכיר בשחור (בלי קשר לאבטלה) זה סתם מטומטם. בדרך כלל מדובר בשכר נמוך שלא חייב במס, ובינתיים אתה לא מבוטח בביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2018 14:43
אני מניח שהנושא מוצא.

אתר @המשקיעה לא מעוניין ו/או תומך בדיונים בנושא העלמות מס ועבודה בשחור.

ננעל.