⬅ חזרה לאינדקס

קיזוז הפסדי הון כנגד רווחים מעל התקרה בקרנות השתלמות פנסיה וכד'

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2015 19:16
ערב טוב,

כיום קיימת תקרה לפטור ממס להפקדות משכר לחסכון פנסיוני / קה"ש וכד' במקרה האחרון באיזור ה 16000 ש"ח.

היות ואני מפקיד מעבר לתקרה - האם יש אפשרות לקזז הפסדים מהתיק האישי כנגד מס על רווחים מעל תקרת ההפקדות ?

בברכה,

יוסי
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2015 23:17
אני מנחש שאתה מפקיד מעבר לתקרה כעוסק פטור\מורשה. כלומר שאתה גם ככה מגיש טפסים למס הכנסה מעת לעת. אני משער שבטפסים אלה יש רובריקה מתאימה
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2015 00:42
יש אפשרות שהופקדו לך כספים לקרן השתלמות גם מעבר לתקרה הפטורה במס - המשמעות של זה היא שכשתוציא את הכספים הללו מקרן ההשתלמות תצטרך לשלם (על החלק שמעל התקרה) מס רווחי הון. זה בעצם הטבה משמעותית - כי זה מהווה דחיית מס (והכסף צובר ריבית דריבית בינתיים).

אבל היות והרווחים או ההפסדים, כל עוד הם ״נעולים״ בקרן ההשתלמות, לא מהווים אירוע מס - להבנתי אין לך אפשרות לקזז אותם מול רווחי/הפסדי הון רגילים.

(לא ייעוץ ויכול להיות שאני מדבר שטויות)
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2015 02:06
אני מבצע הפקדות במעמד שכיר.

הכוונה כמובן בפדיון של הקרן והשאלה היא האם ניתן מראש לחשב את גובה המס בדומה לטופס 867 מבית ההשקעות ?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2015 19:20
@yossim במעמד פדיון הקרן , כל רווח הון מעל תקרת ההפקדה המותרת ינוכה במקור על ידי הברוקר. הברוקר יהיה מחויב ע"פ חוק לספק לך אישור על הניכוי הזה (טופס 867). את הטופס הזה תצרף לדו"ח השנתי למס הכנסה יחד עם טופס הפסדי הון מועברים (מגן מס) שהיו לך ממקורות אחרים, ותגיש בקשת קיזוז.

בכל מקרה ממליצה להתייעץ עם יועץ מס או יועץ פנסיוני.