⬅ חזרה לאינדקס

מתי הזמן הנכון לחפש דירה?

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 16:44
אני כרגע סטודנט ורוצה לשכור דירה לקראת שנת הלימודים הבאה. התהייה שלי היא כזאת: בקרוב יתחילו עוד הרבה סטודנטים אחרים לחפש דירות והביקוש רק יתעצם, אז השאלה היא למעשה מתי כדאי לשכור דירה בהנחה שאני מעוניין לחסוך בטווח הארוך? הרי הביקוש יגדל ואיתו גם המחיר, האם זה אומר שעדיף להכנס חודש/חודשיים מוקדם יותר כדי לתפוס מחיר יותר טוב, או כמה שיותר סמוך לתחילת הלימודים, או אולי אפילו קצת אחרי תחילת הלימודים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 19:15
אם אתה מדבר על זה שהביקוש ייגדל עקב תחילת שנת הלימודים, אז קח בחשבון שכל שנה יש שנתון חדש שמתחיל ושנתון ישן שמסיים והם פחות או יותר באותו גודל, לכן אין סיבה שתחילת שנת לימודים חדשה תהווה איזשהו שינוי במבנה שוק השכירות באיזור המדובר.

נניח שתצליח לחסוך עקב כניסה מוקדמת 100 שקל בשכר דירה, אבל אז שילמת חודשיים מיותרים של שכ"ד לפני תחילת שנת הלימודים, אלו כנראה ימחקו את כל החיסכון של 100 שקל בחודש במשך שלוש שנות לימודים. מה גם שאת החודשיים שכר דירה אתה משלם היום ואת המאה שקל בחודש אתה משלם בעתיד כף היום שווה יותר מאותו סכום כסף בעתיד ולכן אני לא הייתי דואג ומתחיל לשלם שכירות רק כשאני חייב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 19:48
לא חושב שהשנתון הישן ממהר לעזוב את תל אביב בקצב שהשנתון החדש רוצה להכנס, אבל בכל אופן זאת אם זה רק 100 שקל אז באמת לא הגיוני להכנס מוקדם. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 21:28
אם אתה במקרה מתכנן ללמוד בבאר שבע, השוק פה רותח בקיץ וכולם מחפשים את הדירה הכי שווה. באוקטובר (אפילו נובמבר אם מסתדר לך) המחירים ירדו כי בעלי הדירות שישארו לא רוצים דירה ריקה למשך השנה. ובאזורים הצמודים לאוניברסיטה הסטודנטים הם הלקוח העיקרי. קח בחשבון שתשאר עם דירות מוזנחות או רחוקות מהאוני'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 21:46
אופס הייתי בטוח שכתבתי את זה, האיזור הרלוונטי לי הוא בת"א
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 09:09
אני לא חושב שזה משנה.

תתחיל מוקדם כדי להגדיל היצע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 09:30
+1