⬅ חזרה לאינדקס

קרנות מחקות חו"ל - מהן העלויות האמיתיות?

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2018 23:41
שלום לכולם,

אני מחפש להשקיע בקרנות מחקות של השוק האמריקאי, לדוגמא - VIG, VO

קראתי את הפוסט לגבי השקעות בקרנות מחקות חו"ל. הבנתי שיש חשיפה להפרשי שערים. בהתחשב בזה ששום דבר לא בטוח, ובראייה לטווח הארוך, נגיד שזה משהו שאני מוכן להתמודד איתו.

מלבד העמלת קנייה דרך ברוקר ישראלי, ודמי הניהול של הקרן (Expense Ratio), האם יש עלויות נוספות על ETF מחקות של השוק האמריקאי? כמו מיסים נוספים, עמלות, דברים נוספים שכדאי לשים לב אליהם, שבדרך כלל נכתבים בשורות הקטנות? (אלו של Vanguard, iShares, BlackRock)

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 00:09
ספרד (Spread) - המרווח (הפרש) בין המוכר הכי זול לקונה הכי יקר

בקרנות פופולריות הספרד מזערי, בקרנות פחות נזילות אתה מפסיד יותר ככל שהספרד מתרחב

הספרד גם נוטה להשתנות מבורסה לבורסה

עוד דבר שאני שם אליו לב הוא מי המתחרים באותו ה"חיקוי" ומעמיד אותם לבחינה לצד הקרן הרצויה

אפשר לנסות לבחון את "איכות העקיבה",גודל הקרן, הפרש בדמי ניהול (0.31 מול 0.32 לא נחשב אצלי), היקף אחזקות ודברים קטנטנים נוספים שלא באמת משמעותיים לכל אחד
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 00:29
אוקיי, ובסופה של תקופה, נגיד ורכשתי קרן מסויימת ב 1K ולאחר 5 שנים מכרתי אותה ב 1.25K

המס אותו אני משלם הוא 25% על ה 0.25K רווח?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 00:33
כן, לאותה הקרן

בנוסף, קרנות (אמריקאיות) שמחלקות דיבידנדים יפיקו לך דיבידנד מספר פעמים בשנה אשר ימוסה במקור ב 25% (לרוב)
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 00:44
מעולה. תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2018 01:54
מס נומינלי ולא ריאלי בהקשרים של טווח ארוך.

עמלת מכירה

עמלת המרת מטבעות (נקרא גם מרווח שערים)

עמלת העברה לבית השקעות או בנק אחר (אם בית ההשקעות הישראלי למשל יחליט שהוא מעלה לך את העמלות ותרצה לעבור)

חשש/סיכון מס ירושה

(רק אם אתה מתכנן למות)

לא ממליץ, לא מייעץ, לא מצטלם סלפי עם תיק ההשקעות שלי.