⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי לאזרח ישראל תושב חוץ

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2018 22:17
שלום לכולם,

אני אזרח ישראלי המתגורר בחו"ל ובעל מעמד של תושב חוץ. מרכז החיים והמשכורת העיקרית בחו"ל. בנוסף לכך, יש לי הכנסה בארץ. ההכנסה ברוטו ממוסה בחו"ל, ולהבנתי לאור אמנת כפל המס היא לא אמורה להיות ממוסה גם בארץ. עם זאת, על אף שאני תושב חוץ ולא משלם לדוגמה ביטוח לאומי, אני כרגע משלם מס הכנסה יחסית גבוה כיוון שאיבדתי את נקודות הזיכוי של תושב ישראל.

מישהו יודע האם אני באמת יכול להפסיק לשלם מס בארץ?

אם כן, האם מדובר בפרוצדורה פשוטה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 02:17
זה מסובך. באמת.

המעמד שלך תלוי בהמון דברים. ניתוק תושבות ישראלית כרוך במספר רב של מבחני מרכז חיים בנוסף למבחנים האובייקטיביים של מספר ימים. כפי שאפשר לתאר, תפקידו של מס הכנסה הוא לגבות את מירב המיסים. אם ההכנסה היא ממעביד ישראלי, עשויים לטעון שחלקה הופקה בארץ.

אני ממליץ מאוד (מאוד) להתייעץ עם רואה חשבון יועץ מס ישראלי יוצא רשות המיסים עם נסיון במיסוי בין לאומי. זה שווה את המחיר, ומגן עליך מפני אי נעימות אפשרית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 07:41
עקרונית, תושב חוץ ממוסה על הכנסות בישראל. אכן כדאי להתייעץ עם מומחה מס כדי להבין יותר מה האפשרויות שבפניך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 10:20
תודה. אדבר עם רו"ח.

בזמנו, כשקראתי את אמנת כפל המס, הבנתי שבמצבי (מרכז חיים בחו"ל באופן מובהק - משפחה, דירה, עיסוק עיקרי) המיסוי יהיה בחו"ל, ואני אכן ממוסה פה על הברוטו בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 10:34
זה תלוי מאד באמנה ובסוג ההכנסה. אם זה משכורת מחברה מקומית, המיסוי הוא בדרך כלל (גם) במדינת המקור. אם אתה עצמאי או עובד בשביל חברה בחול, יש יותר מצבים בהם ההכנסה תהיה פטורה במדינת המקור (ישראל).

עריכה: בכל מקרה, לא אמור להיות לך מיסוי כפול. במדינת התושבות, אתה אמור לקבל זיכוי בשביל המס הישראלי, או להיות פטור לגמרי על ההכנסה. תלוי במדינה ובאמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 10:54
@FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 11:59
@דן ג. אמר זאת לפניי

בהיעדר אמנה, בכל מקרה על המס היחסי ששילם בחו"ל על ההכנסות הישראליות יוכל לקבל זיכוי בארץ.

אם יש אמנה, צריך לבדוק למי יש קדימות במיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 12:39
לא. מדובר על הכנסות בישראל. בוודאי לא ניתן לקבל זיכוי מס זר, כזיכוי עבור המס שהוא חייב בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2018 13:24
צודק. אז בתלות בחוקים המקומיים בארץ תושבתו ייתכן וינתן לו זיכוי מס זר בגין המס ששילם בארץ.

בכל מקרה צריך להסתכל קודם באמנת המס ולראות אם בכלל הסכומים ממוסים בארץ.