⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל IRA - סכום מינימלי?

🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2018 17:08
היי, אני רוצה לפתוח קופת גמל IRA. להעביר אליו כ-30,000 ש"ח מהפנסיה, ושליש מההפקדות הפנסיוניות שלי מדי חודש.

דיברתי עם מיטב דש והם דורשים 100 אלף כסכום ראשוני. אני מחכה שהלמן-אלדובי יצרו איתי קשר, אבל בינתיים אשמח לשמוע תובנות - מישהו הצליח לפתוח קופת גמל עם סכום התחלתי נמוך? לאיזה דמי ניהול אפשר להגיע במיקוח?

יש לי ניסיון מסויים בתחום - תיק השקעות בניהול עצמי ב-IBI, אז זאת לי תהיה ההתנסות הראשונה שלי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2018 17:48
100K זה המקובל בשוק למינימום.

אם יש לך גם קרן השתלמות, תוכל לנייד גם אותה לIRA, ואז לרוב מסתכלים על הצבירה של שתיהן יחד.

קח בחשבון שגם אם תמצא חברה שתסכים לתת לך IRA על הסכום הזה, עם דמי הניהול שתקבל, לא בטוח שזה יהיה משתלם לך.

אם אתה מעוניין בקופ"ג ולא קרן פנסיה, שקול לנייד לקופ"ג מחקה (יש לאינפיניטי, הלמן-אלדובי-IBI ולאינטרגמל), וכשתגיע לסכום הנדרש, נייד לIRA.

יש חברה אחת שנקראת "קל גמל" או "IRA ישראל" שידועה במינימומים הנמוכים שלה. אם אתה רוצה בהכרח IRA עכשיו, תוכל לבדוק אצלם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2018 14:26
יש IRA להשקעה? למה המדינה לא מחייבת לפתוח יותר קופות גמל? לא מצליחה למצוא גמל IRA לשכירים וגם לא גמל להשקעה IRA
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 19:51
לא.

יש לכל החברות שמציעות ניהול אישי.

כי זו מנוגדת לחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 20:09
יש חוק שאוסר על כך?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 20:14
כן. החוק שמסדיר את קופות הגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 23:13
גמל להשקעה נזיל וחייב במס, תקרת ההפקדה די גבוהה וניתן להפקיד גם עבור קטינים,

אם הפלטפורמה תאפשר IRA זה יצמצם את הכנסות המדינה ממיסים, כי אנשים ירכבו עליה לדחיית מס, מאוד פשוט.