⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2018 20:52
שלום,

השתחררתי לפני כמה חודשים והתחלתי לעבוד מיד.

במקום עבודה שאלו אותי איפה ארצה לפתוח קרן פנסיה והשתלמות

בחרתי בחברת כלל.

הדמי ניהול לטעמי גבוהים מהממוצע.

בתכלס למה משמש אותי הסוכן ביטוח? מעבר לזה שהוא יותר זמין במקרה ואצטרך ליצור קשר עם החברה

הרי כמה פעמים כבר צריך ליצור קשר עם החברה זה לא שווה את הדמי ניהול..

אני לא מבין במה אני זקוק לסוכן?

אגב הסוכן הוא רק רשור לקרן פנסיה שלי או שגם להשתלמות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2018 22:29
יש חברות שמוכנות לעבוד רק מול סוכן ולא מול לקוחות פרטיים. אני לא בטוח מה התועלת של הסוכן ללקוח הפרטי, לי אין סוכן ואני פונה לחברה ישירות כשאני צריך אותם, לרוב המענה שלהם מהיר ומקצועי.

עריכה מהירה: אני לא אומר שאין צורך בסוכן ולא מלכלך על המקצוע. אולי כשבאמת אצטרך משהו מקרן הפנסיה שלי אצטער שאין לי סוכן, ובכל מקרה אני לא ממליץ לנהוג כמוני.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2018 07:23
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2018 08:51
מה עד כדי כך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2018 09:04
אני אומר - אין צורך בסוכן.

בהתחלה, להבנתי, עדיף ללכת לקרנות ברירת מחדל ולא למה שהסוכנים מציעים.

דעתי בלבד. לא יעוץ. לא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2018 10:41
הוא רק שאל למה בחרת בהם.. אז למה בחרת בהם? או שעצמת עיניים ובחרת אקראית מתוך רשימה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2018 12:17
לא רוצה להרפות את ידיך כי עשיתי את זה ובסופו של דבר הרווחתי מזה אבל ...

1. ציינת דמי ניהול. קודם תברר כמה "תרויח" בדמי הניהול אם תעבוד ישירות. לפעמים מגלים שהפער, אם קיים, כל כך לא משמעותי.

2. אם תחליט בהמשך לבצע ניוד או מעבר מקרן פנסיה לקופ"ג ובייחוד אם אתה עובר מקרן אחת לאחרת אתה חייב לוודא שכל הפרטים עברו נכון (הכוונה שם מעסיק, כמה כספים הופקדו ע"י מעסיק, כמה כסף מיועד לפיצויים). הם קוראים לזה "סדין". לי היתה בעייה באחד הניודים והייתי צריך לעבוד קשה מול הקרן שממנה עברתי כדי לשחזר נתונים שלא הועברו נכון. לקח לי מספר רב של חודשים עד שסידרתי את טופס 161 כדי לטפל נכון בכספים מול מס הכנסה.